Ilyen szempontból éri hátrány a kövér embereket?
Egyik közeli rokonom kb. 165 centi és 130 kiló, 20 éves nő.
Hónapok óta nem talál munkát, bárhová adja be az önéletrajzát, nem is hívják vissza.
Főleg eladói, ügyintézői, betanított gyári munkára jelentkezik.
Előfordulhat. Mondjuk szakképzettséget nem igénylő munkát viszonylag nehéz találni, mert rettenetes túljelentkezés van.
Nekem van jogász, közgazdász, mérnök, stb ismerősöm erős túlsúllyal, ott nem kíváncsiak ilyesmire, mert kell a jó szakember.
Hát nem tudom. Én 168 centis és 110 kiló voltam egy időben évekig és mégis visszahívtak, meg behívtak.
Esetleg ha akarod akkor magánban tudok adni egy-két ötletet, hogy milyen legyen a CV, hátha az segít. Nem mondom, hogy nem volt fintorgás néhány helyen a kinézetemre meg minden munkát megkaptam amire jelentkeztem, de a végén mégis sikerült egész jó állást kapnom.
Nem a kinézete miatt éri a hátrányos megkülönböztetés, hanem a munkavégzési képessége miatt, amire jó eséllyel tud következtetni a munkaadó a hölgy leírt paraméterei alapján.
A kóros elhízás durván megnöveli a rizikóját a szív- és érrendszeri betegségeknek, a 2. típusú diabetesnek, egyes rákbetegségeknek, a csont-és ízületi gyulladásnak, az asztmának, az ízületi kopásoknak és krónikus reumatológiai betegségeknek.
Egy munkáltató sem ellensége önmagának; tudom, hogy ridegen hangzik, de az ilyen a munkavállaló valószínűleg sokat lesz betegállományban, nem lehet rábízni csak könnyű feladatokat, és azokat is megfontolt tempóban fogja elvégezni.
Szóval éri hátrány a kövérsége miatt, de legyünk őszinték, ezekre a hátrányokra ő maga fizet be, és ő tudna tenni a legtöbbet ellene.
Igen, sejtettem, hogy vszeg a súlya miatt nem talál munkát, de nem voltam biztos benne.
Ha én alkalmazottat keresnék, én sem az extrém kövéret választanám, tudat alatt társítok hozzá egy csomó rossz tulajdonságot (önuralom hiánya, lustaság stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!