Az otthoni edzés segíthet fogyni, meg esetleg kevés izmot felszedni?
18 éves fiú vagyok, 175cm és 90kg.
Eléggé meglátszik rajtam ez a súly, főként a hasamon, és a mellemen. Gondoltam arra, hogy csinálhatnék naponta fekvőtámaszt, felülést, meg ilyesmiket. Ezek hatásosak?
Lehet természetesen otthon is edzeni, de megfelelő étrend nélkül nem lehet fejlődésre számítani. A jó hír az, hogy nem kell aszkétává válni, leginkább a fölös szénhidráttól kell megszabadulni. Én pl. viszonylag egyszerű módon csináltam: az étkezéseim többségében lecseréltem a kenyeret, tésztát, krumplit, rizst zöldségekre és gyümölcsre. Gyakorlatilag köretnek kecskekaját eszek. A mindenféle húsokat emellé továbbra is gátlástalanul :). Pl. ha gyrost veszek, azt is csak salival kérem. Előfordul, hogy a szokásos köretfélék is befigyelnek időnként, azért nem vágok eret, de próbálom olyankor felesben valami zölddel. A lényeg az irányvonal. (Cukros üdítőitalok természetesen kuka, már nem is tudom, mikor ittam olyat utoljára, de nem is kívánom.) (Mondjuk most nézem, hogy 18 éves vagy, viszonylag fiatal - ők még jobban tolerálják az energiadús kajákat, később már érzékenyebb rá a szervezet, hipp-hopp felszaladnak a kilók. Nem eszel esetleg sok junk foodot? Meki, pizza, popcorn, süti, szendvics, cukros tea, stb. Azok felejtősek. Persze nem kell ész nélkül csinálni, időnként nem baj, ha van egy pizzaszelet, a lényeg, hogy ne ezekből álljon a rendszeres menü.)
Az edzést építsd fel, állíts össze gyakorlatokat, tartsd a rendszerességet. A fekvő jó cucc. Én még a guggolást is ajánlom.
Lehet mellé séta, kocogás, jót tesz az általános erőnlét növeléséhez, kicsit hozzászoktatja a testedet az aktivitáshoz. (Ne fuss trappolva, az izületeid miatt.)
Ha egy-két hónapot csinálsz mondjuk ilyen alapozást és normális a kaja, akkor jönni fog az eredmény, és lehet továbblépni. Az elsőkörös cél az legyen, hogy valami rendszeres mozgást csinálj, és kezdjen hozzászokni a szervezeted.
felülést semmiképp se csinálj! az nagyon káros a gerncre, helyesen kivitelezve is
az otthoni edzés igen, hatásos lehet de csak akkor látszanak az izmok, ha felőlük eltűnik a zsír. ezt el tudod érni ha mindenből picit kevesebbet eszel
otthoni edzésre a helyedbne keresnék videókat, ahol több gyakrolat van és lehetőleg el is magyarázzák, hogy ezek közben mire figyelj. ha csak felülést, hasprést stb-ket csinálsz, az nagyon korláztozott, bizonyos izmokat fejleszt, bizonyosakat nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!