Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az otthoni edzés segíthet...

Az otthoni edzés segíthet fogyni, meg esetleg kevés izmot felszedni?

Figyelt kérdés

18 éves fiú vagyok, 175cm és 90kg.

Eléggé meglátszik rajtam ez a súly, főként a hasamon, és a mellemen. Gondoltam arra, hogy csinálhatnék naponta fekvőtámaszt, felülést, meg ilyesmiket. Ezek hatásosak?

2023. júl. 3. 15:42
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Fogyni a kalóriadeficit által tudsz. Nyilván minden mozgás éget kalóriát, így nyilván az otthoni edzegetés is, ezzel pedig segíteni tudod az étrendi kalóriadeficit fenntartását. Az izomépítés már pár fokkal bonyolultabb feladat. Kezdetben az ember még néhány fekvőtámasztól, meg otthoni maszatolós felülésezgetésektől is tud izmosodni, hiszen a szöveteid számára még minden fizikai aktivitás új stimulust jelent, de aztán az első hónapok elteltével érdemi izomépítés nem lesz lehetséges minimum szintentartó kalóriabevitel (de inkább 200-300 kalóriás többlet) és progresszív erőedzés nélkül. Egyébként saját testsúlyos edzéssel is fel lehet építeni az évek során egy korrekt izomtömeget, de itt elsősorban a szertornára, vagy a street workoutra, vagy a calisthenicsre és egy hozzájuk tartozó edzésprogramra kell gondolni, nem otthoni gerincgyilkos felülésezésekre.
2023. júl. 3. 16:04
 2/3 anonim válasza:
53%

Lehet természetesen otthon is edzeni, de megfelelő étrend nélkül nem lehet fejlődésre számítani. A jó hír az, hogy nem kell aszkétává válni, leginkább a fölös szénhidráttól kell megszabadulni. Én pl. viszonylag egyszerű módon csináltam: az étkezéseim többségében lecseréltem a kenyeret, tésztát, krumplit, rizst zöldségekre és gyümölcsre. Gyakorlatilag köretnek kecskekaját eszek. A mindenféle húsokat emellé továbbra is gátlástalanul :). Pl. ha gyrost veszek, azt is csak salival kérem. Előfordul, hogy a szokásos köretfélék is befigyelnek időnként, azért nem vágok eret, de próbálom olyankor felesben valami zölddel. A lényeg az irányvonal. (Cukros üdítőitalok természetesen kuka, már nem is tudom, mikor ittam olyat utoljára, de nem is kívánom.) (Mondjuk most nézem, hogy 18 éves vagy, viszonylag fiatal - ők még jobban tolerálják az energiadús kajákat, később már érzékenyebb rá a szervezet, hipp-hopp felszaladnak a kilók. Nem eszel esetleg sok junk foodot? Meki, pizza, popcorn, süti, szendvics, cukros tea, stb. Azok felejtősek. Persze nem kell ész nélkül csinálni, időnként nem baj, ha van egy pizzaszelet, a lényeg, hogy ne ezekből álljon a rendszeres menü.)

Az edzést építsd fel, állíts össze gyakorlatokat, tartsd a rendszerességet. A fekvő jó cucc. Én még a guggolást is ajánlom.

Lehet mellé séta, kocogás, jót tesz az általános erőnlét növeléséhez, kicsit hozzászoktatja a testedet az aktivitáshoz. (Ne fuss trappolva, az izületeid miatt.)

Ha egy-két hónapot csinálsz mondjuk ilyen alapozást és normális a kaja, akkor jönni fog az eredmény, és lehet továbblépni. Az elsőkörös cél az legyen, hogy valami rendszeres mozgást csinálj, és kezdjen hozzászokni a szervezeted.

2023. júl. 3. 21:31
 3/3 anonim ***** válasza:
52%

felülést semmiképp se csinálj! az nagyon káros a gerncre, helyesen kivitelezve is

az otthoni edzés igen, hatásos lehet de csak akkor látszanak az izmok, ha felőlük eltűnik a zsír. ezt el tudod érni ha mindenből picit kevesebbet eszel

otthoni edzésre a helyedbne keresnék videókat, ahol több gyakrolat van és lehetőleg el is magyarázzák, hogy ezek közben mire figyelj. ha csak felülést, hasprést stb-ket csinálsz, az nagyon korláztozott, bizonyos izmokat fejleszt, bizonyosakat nem.

2023. júl. 3. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!