Mik a saját szabályaitok?
Két szabály van nálam:
1. max 2400 kcal bevitele, figyelve a makrók eloszlására.
2. heti 3 súlyzós edzés
Én az egyessel ellentétben szeretem a szabályokat. Ha nincsenek, baromira el tudok csúszni mindennel, akár munkában, akár életmódban.
Reggelizni 9-10 között szoktam, ebédelni 12-14 között, vacsorázni 17-19 között. Ezen felül kb annyi, hogy minden nap eszek zöldséget, gyümölcsöt és húst, mirelit, vagy gyors kaja max heti egyszer, de általában ritkábban. A reggeli edzéssel is aránylag szigorú vagyok, ha nincs kedvem, akkor is elkezdem, mert jobban érzem magam utána, és meglepő módon az energiaszintem, produktivitásom is jobb napközben, mintha csak úgy kihagyom. Akkor nem szoktam csak reggel edzeni, ha nagyon erős izomlázam van, érthető okokból, illetve heti 2 pihenőm van, amit a munkámhoz, vagy egyéb teendőimhez igazítok. Szóval ebben heti szigorú beosztásom nincs.
1. Legalább napi 3500 kalória.
2. Hozzáadott cukor a lehető legkevesebb.
3. Legalább heti 3, de lehetőleg 4 súlyzós edzés.
4. Minden edzés előtt 15 perc futás legalább 5.6 perc/km tempóval.
Valahogy adja magát, így nem is igazán hívnám szabálynak.
Heti 2x sportolok.
Nem követek semmilyen konkrét diétát.
Eszem, ami jólesik, csak minimalizálom a nassolást, de nem zárok ki teljesen semmit sem.
Én 4hónapig diétáztam,utána arra figyeltem,hogy igyak rendszeresen vizet,napi 2,5litert és ha valamit meg szeretnék enni megkérdezem magamtól,hogy tényleg éhes vagyok vagy most elég lenne a víz?Ha édeset kívánok és a kerdés után,hogy erre van-e szükségem még mindig igen a válasz,hát megeszem. 6hónapja hagytam abba a diétát és azóta még fogytam 2-3kg-ot.
Szóval a szabályok:
-napi 2,5liter víz
- figyeld a tested valódi szükségleteit és reagálj rá helyesen.
Ajánlom a Lenyelt vágyak C. Könyvet
szabály 1: sose vegyél “szemét” kaját, mert ami nincs itthon, azt nem tudod megenni
szabály 2: sose hagyj ki edzést, mert úgyis lesz olyan, amikor vis maior miatt kénytelen leszel
Amit a #8-as írt első szabály az kifejezetten igaz.
Nekem nincsenek szabályaim, én inkább szokásoknak hívnám őket.
pl.: heti 4-5 súlyzós edzés, napi 20.000 lépés, 1.6g-2g/testsúlykg fehérje.
"Fizikai aktivitásomnak megfelelő a kalóriabevitelem, főleg természetes növényi tápanyagforrásokra építem az étrendem alapját, heti 3-4 edzésnap integrálható a hetembe, figyelek a napi 7-8 óra alvás meglétére, aztán ennyi ez a történet."
Tehát ezek a szabályaid :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!