Ez a "zsírból izom" terv működhet?
You all...
Szerencsétlen kérdező idézőjelbe tette, majd a kifejtésben leírta "a felesleg eltűnik, míg a mozgásból és az ételekből izom épül". Teljesen külön folyamatnak veszi, csak arra kíváncsi, hogy mit gy időben lehetséges-e...
"Ez a "zsírból izom" terv működhet?"
Ha fogynod kell, fogyj értelmesen, deficittel, sporttal és sokkal jobban fogsz kinézni, egyelőre önmagában is nagy kihívás ez.
Ha meg lefogysz a kívánt súlyra, és még mindig nem tetszel magadnak, onnan jöhet a komolyabb súlyzós edzéssel célzott izomépítés.
Zsírból nem lesz izom. De ha kalóriadeficites az étrended, sok fehérjével és mellette izomépítő edzést végzel, akkor vesztesz a zsírtömegből és épül az izmod.
Nekem ugyanez volt, 30+ kilót adtam le deficittel, kizben súlyzós edzéssel és szuper izmos alakom lett amint lement a zsír és látszottak.
Nem ideális a helyzet mert nyilván hatékonyabb ha valaki csak izmot épít vagy csak fogy, de teljesen müködőképea
Ez addig igaz, hogy zsírból nem lesz izom. Ezen túl viszont a sorrend nem ilyen kötött. Lehet először izmot építeni és aztán zsírt veszteni, először zsírt veszteni és aztán izmot építeni, zsírvesztéssel egy időben izmot építeni, egyszerre zsírt és izmot is építeni vagy zsír megtartása mellett izmot építeni.
Nyilván számít az edzésmúlt, melyik kombináció könnyebb és melyik nehezebb. Abszolút kezdőknek sokkal könnyebb egyszerre izmot építeni és zsírt veszteni, míg hosszabb edzésmúltnál sokan rákényszerülnek, hogy zsírt és izmot egyszerre szedjenek fel ("tömegelés"), majd a zsírt az izom megtartása mellett leadják.
Súlyzós edzést is azért szoktak ajánlani fogyáshoz, mert a nagyobb izomtömeg növeli a BMR-t és így segíti a fogyást.
Szerintem napi 2-3 óra biciklizés, ha tényleg intenzíven csinálja, már elég ütős mennyiség. Nem mondom, hogy nem lehet mellé annyit enni, hogy ne fogyjon, de nem kell nagy odafigyelés, hogy deficitbe kerüljön.
Persze napi 2-3 óra biciklin tötymörgésre már ez nem igaz. Nekem úgy működött, hogy suliba kellett beérni, nagyon ciki volt késni, de mindig késve indultam. Hazafelé már lazábbra vettem a tempót. Így volt napi másfél-2 óra, és nem tudtam evéssel kompenzálni, fogytam mindenféle számolás nélkül (de a suliban nem nassoltam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!