Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy tudtok mindent enni úgy,...

Hogy tudtok mindent enni úgy, hogy jól is lakjatok és fogyjatok?

Figyelt kérdés

Én utálom a natúr csirkét, ez a mindenhez zöldséget enni dolgot sem tudom tartani, de a gyors felszívódású szénhidrátoktól meg hamar éhes leszek, meg nem is lehet nagy mennyiséget enni a kedvenceimből. Fogytam már egyszer úgy, hogy natúr csirke + párolt zöldség volt kb minden ebédem és jól meg is utáltam, szerintem már soha nem fogok ilyet enni. Akkor még amit ettem az rántotta volt meg túrókrém, esetleg valamilyen zöldséges paradicsomszószos bulguros/kuszkuszos étel. Zabkásától azonnal éhes leszek hiába van benne fehérjepor vagy mogyoróvaj esetleg mindkettő.

Félek, hogy vagy nem finom ételeket eszem és ezt abba is hagyom hamar, vagy finomakat eszem csak keveset de akkor meg rosszul leszek.

Ki hogy csinálja?

2023. jún. 19. 11:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%
Mennyi a napi kalóriakereted?
2023. jún. 19. 11:47
 2/14 A kérdező kommentje:
1600
2023. jún. 19. 11:49
 3/14 anonim ***** válasza:
91%

Próbáld ki úgy a natúr csirkét, hogy fél cm-s vastag szeletekre vágod, majd só és bors + fűszerköménnyel (őrölt) szórod meg. Utána forgasd bele lisztbe, de ne úgy, mintha rántott hús készülne, csak éppen-éppen.. kalória szempontjából nincs nagy jelentősége annak a pár g-nek ami rákerül, max számolsz kicsit többel. Pár evőkanál olajon süsd mind a két oldalát pár percig amég meg nem pirul, de nem is szárad ki. Ezt ki lehet tapasztalni.

Szerintem isteni.

Csak azért mondom, mert voltam én is úgy, hogy valamit nem szeretek, aztán kiderült ,hogy nagyon is.. csak eddig nem ettem úgy, hogy jól van elkészítve.

2023. jún. 19. 12:18
 4/14 anonim ***** válasza:
73%

enis utalom a csirke mellet...plane naturban.

diszno, marha azt is ehetsz csak ne legyen panirozott, tul sok olajban kisutve. aztan ott vannak a halak is.

egyebkent meg nem kell annyi hust enni eleve...vagy hianyzik? az laktat teged? en leszoktam a napi husirol. az nem egeszseges, regen sem volt igy.

2023. jún. 19. 12:33
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem, én sem eszem mindennap, de valóban az laktat a leginkább
2023. jún. 19. 12:38
 6/14 anonim ***** válasza:
91%

Mégis ki mondta, hogy natúran kell enni a csirkét...? A fűszerek nem tiltott dolgok a diétában :D És azért ígymár elég sokféle módon el lehet készíteni ízletesen. Plusz nem tilos más hús sem: hal, marha, disznó (csak nyilván ne a csimbókos, 50%-os zsírosat vedd).

Meg ez a párolt zöldség dolog... Én imádom a zöldségeket, de a párolttal ki lehet kerdetni a világból. Grillezve, nyersen, savanyítva, hússal töltve (pl tök, vagy cukkini), főzeléknek, raguban, levesben... Annyi módja van. És én még csak nagy konyha mágus se vagyok.

2023. jún. 19. 13:04
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan egyél rántotthúst vagy bármit amit szeretsz, csak ne mindennap és ne 2-3 szeletet, ha például kistermetű vagy és nem mozogsz.
2023. jún. 19. 13:13
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
A zabkásától, pedig szeretem, falásroham jön rám 1-2 óra múlva, így elég ritkán eszem, de egy jó tojásrántotta kis szelet kenyérrel, zöldségekkel kitart délig.
2023. jún. 19. 13:14
 9/14 anonim ***** válasza:
12%

Van egy nagyon egyszerű trükk!

El kell menni mozogni!

Persze tudom, ez itt a gyakoriK, szóval figyu: kalóriadeficit és a makrók legyenek rendben! (10-ből 9 gyakoris ezt ajánlja! Csak ma, csak önnek!)

Mert csak a kaja számít... Meg a faxom!

Jól akarsz lakni, fogyni is akarsz, és még jól is akarod magad érezni?

Sportolj valamit!

Egyél naponta legalább 3x rendesen, akkor jó eséllyel a szervezeted hozzájut minden fontos építőanyaghoz, lesz elég rost, lesz elég vitamin, lesz elég fehérje, zsír, és lesz elég energia is ahhoz, hogy mondjuk fiatal felnőttként hetente 4 edzést beiktass (1-1 órás mozgásokra gondolok, legyen az bicaj, úszás, kettlebell, gyurmázás, tánc, küzdősport, akármi, csak komolyan és rendszeresen).

Merthogy deficitbe így is lehet kerülni, ha nem a bevitt energiát csökkented, hanem az elfogyasztottat növeled! És sokkal könnyebb 3-400 kalóriát lemozogni, mint 3-400 kalóriát _tovább_ csökkenteni az amúgy is szűkös adagjaidat.

A mozgás kedvező élettani hatásáról nem is beszélve, sőt, ahogy izmosodsz, úgy lesz az alapanyagcseréd is egyre gyorsabb (a mozgás meg idővel egyre könnyebb), ennek eredményeként gyorsabban fogsz fogyni is. Na, lehet, hogy nem a mérlegen, hanem a ruhaméretben, ahogy a zsírodat izommá alakítod, de hát amikor fogyni akar valaki, akkor igazából nem könnyebb akar lenni, hanem csinosabb, formásabb, kidolgozottabb. (Ha csak könnyebb akarna lenni, akkor legegyszerűbb lenne két tucat héliumos lufit kötni az övedre, az is emel rajtad egy keveset - de hát nyilván senkinek nem _ez_ a célja.)

2023. jún. 19. 13:34
 10/14 anonim ***** válasza:
76%

Szerencsémre nőként magasabb vagyok az átlagnál, (175cm), ez alapból emeli az energiaigényemet, plusz sokat sportolok is, illetve a legjobb barátaim a diétámban a zöldségek, saláták, natúr húsok, tojás. Kb fél kg zöldséget megeszek naponta,+ még ott a fehérje is, szóval jól tudok lakni. 2200-2400 napi kcal közt vagyok, ebbe pedig egészen jól beleférnek az átlagos napjaim reggelivel, ebéddel, vacsorával, nasival. Ami nem annyira alakbarát😂, azt megeszem a havi 1 csalónapomon 😊 Így semmiről sem kell lemondanom teljesen.

Az elmélet egyébként is úgy szól, hogy állítólag mindegy mit eszel, csak kevesebb legyen mint amit a te szervezeted felhasznál, és akkor fogyni fogsz.

2023. jún. 19. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!