Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » IR-esek ti hogyan étkeztek,...

IR-esek ti hogyan étkeztek, hogy fogyjatok is? Illetve, hogyan vettétek észre, hogy IR-esek vagytok?

Figyelt kérdés

Jelentős túlsúlyom van elkezdtem kalóriát számolni és mérni a vércukrom. Este 2-3,5 között mozog reggelre picikét jobb a helyzet és nem megy 3 alá.

Viszont ez elég kevés lehet, hogy IR-es vagyok?

2019. dec. 4. 08:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Én nagyon sokáig nem tudtam, hogy IR-em van. Fiatal korom óta jellemzőek voltak rám a tipikus tünetek, de a testsúlyom csak 25 éves korom után kezdett lassan nőni (főleg hasra, derékra híztam), addig inkább vékony voltam. Pár éve olvastam először az IR-ről, az itt írt 10 gyakori tünetből 9 volt jellemző rám:

[link]

Emellett pajzsmirigy-alulműködésem is volt és sok pattanásom (még felnőttkoromban is).

Gyerekkoromban többször is elájultam, utólag biztos vagyok benne, hogy a vércukorszintem lezuhanása miatt. A reggeli éhgyomri vércukrom mindig normális volt, amikor vizsgálták, vércukormérőm sosem volt.

Ha te is tapasztalsz több jellemző tünetet, menj el kivizsgálásra, a pajzsmirigyedet is nézesd meg. Utána jöhet a diéta, és némi mozgás.

2019. dec. 4. 10:31
 2/3 A kérdező kommentje:

Étkezés után mérve is csak 4,8 volt a cukrom.

Pattanásosnak én is pattanásos vagyok megfigyeltem ha sok cht eszem akkor leszek nagyon az.

Ha nem viszem 200gramm fölé a chm akkor 1-2 van csak főleg mensi előtt.

2019. dec. 4. 10:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Nehezen vagy egyàltalàn nem tudtam fogyni, 3-4 hónapra is kimaradt a vérzésem, àllandó fàradtsàg, stb stb. A hàziorvos elküldött nőgyógyàszhoz, kiderült, hogy PCOS es vagyok majd onnan endokrinológiàra kerültem, csinàltak GTT vizsgàlatot, néztek inzulinszintet, hormonsort. Kiderült hogy IR és pm alulműködés, és egyéb hormonproblémák is vannak.

Sokàig tartott, mire ràjöttem, hogy nekem egyénileg milyen diéta lenne a legjobb.

A magam részéről szénhidràtszegény étrendet követek 80g körüli szénhidràttal, fehérjét megemeltem, zsírból is sokat fogyasztok, amennyi jólesik. Nekem a kalóriaszàmolàs, azok megvonàsa nem jött be, így azzal nem foglalkozom többet.

Alacsony ch- val ,több fehérjével és zsírral fogytam 30 kilót és jobban is érzem magam, de persze a cél még messze van, most màr csak idő kérdése az egész:) 3,5-4 év alatt szerintem össze fog jönni.

2019. dec. 4. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!