Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Azt olvastam, hogy az aszpartá...

Azt olvastam, hogy az aszpartám alapú édesítőszerek nagyon ártalmasak, szintetikusak. Mit használjak helyette? Szőlőcukor? Esetleg más alapú édesítő?

Figyelt kérdés
2010. okt. 11. 11:33
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
ja az aszpartám veszélyes, HA fenilketonuriád van, de arra már rájöttél volna hamarabb...
2010. okt. 11. 18:51
 22/28 anonim ***** válasza:
mondom, fenilketonúria egyik tünete az elbutulás. Szal lehet, hogy abban szenvednek...
2010. okt. 11. 19:13
 23/28 anonim ***** válasza:
Nekem sokkal prózaibb "bajom" lett tőle, tönkretette a hajamat az aszpartam, kb. 2 év volt, mire rendbejött.
2010. okt. 12. 10:00
 24/28 anonim ***** válasza:
0%
Pff, pedig ma már kb semmit nem esztek, ami nem szintetikus. Fogadok, hogy ti is cigiztek, vagy isztok alkoholt, meg eszitek a csokit, stb... Egyik sem ártalmatlan ha azt vesszük... De nekem aztán tökmind1. :)
2010. okt. 12. 15:51
 25/28 anonim ***** válasza:
Azért meg lehet próbálni kerülni a szintetikus szereket. Biztos van olyan, amit nem lehet. De amit lehet, miért ne próbáljuk meg? Erről szólt ez a kérdés...
2010. okt. 12. 15:59
 26/28 anonim ***** válasza:
nem, nem erről szólt. Az aszpartám nem szintetikus, természetben is megtalálható molekulákból áll.
2010. okt. 13. 01:28
 27/28 A kérdező kommentje:
Igen, valóban természetes dologból állítják elő (nem jut eszembe, hogy miből), de attól még tényleg elhiszem, hogy ártalmas. És nem dohányzom, se pia, kávét nem szeretem, a csoki... igyekszem a lehető legkevesebbet enni. :-) De nem értem, miért baj, ha megpróbálok még laikus szemmel is odafigyelni arra, hogy vigyázzak magamra. Nem mindenki érthet az ilyesmihez, de azért tettem fel a kérdést, és nem kell egyből lehurrogni. Viszont ezentúl, ha tehetem, igyekszem nagy ívben elkerülni az aszpartám tartalmú kajákat.
2010. okt. 19. 10:45
 28/28 anonim ***** válasza:

Én is tartok tőle, és nézem mindig, hogy benne van-e valamiben, de NEM LEHET teljesen elkerülni.

A másik:

"Jelenleg 92 ismert mellékhatást tulajdonítanak az aszpartám fogyasztásának. Ezek közül a legismertebbek:

Látászavarok, szemfájdalom, fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás, részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, fóbiák, szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger, hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés, kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, a haj elvékonyodása, hajhullás, hirtelen súlyvesztés, fokozatos súlygyarapodás, fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság, bedagadt lábak (ödéma), visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek, gyomorfekély, izületi fájdalmak."

Feltételezem, hogy minden embernél ezekből valamelyik már biztos jelentkezett... Ha ebből bármelyiket tapasztalom, azért nem hiszem, hogy annak biztos az aszpartám az oka... De ki tudja...

2010. nov. 18. 23:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!