Azt olvastam, hogy az aszpartám alapú édesítőszerek nagyon ártalmasak, szintetikusak. Mit használjak helyette? Szőlőcukor? Esetleg más alapú édesítő?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
utolsónak: ha paprikából meg paradicsomból csinálok lecsót, akkor a lecsó szintetikus?
Azon kéne elgondolkodni, hogy a cukorbetegek már évtizedek óta rengeteg édesítőn élnek, de semmi olyan betegség nem gyakoribb náluk, amit az édesítőszerekkel hoznak összefüggésbe a kamu cikkek. Sőt, a rák kevésbé gyakoribb köreikben.
A cukor sokkal veszélyesebb. Az is vicc, hogy mindenki a sztíviáért van oda, hogy az milyen jó, mer természetes. Persze ha azt mondom, D-szorbit, az már rákkeltő... :D OMFG
Persze a természetes dolgok csak jók lehetnek... pl gyilkos galóca...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Jelenleg 92 ismert mellékhatást tulajdonítanak az aszpartám fogyasztásának. Ezek közül a legismertebbek:
Látászavarok, szemfájdalom, fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás, részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, fóbiák, szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger, hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés, kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, a haj elvékonyodása, hajhullás, hirtelen súlyvesztés, fokozatos súlygyarapodás, fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság, bedagadt lábak (ödéma), visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek, gyomorfekély, izületi fájdalmak.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
ja persze. A génmanipulált aszpartám :D
a mellékhatások nem az aszpartám mellékhatásai, hanem a metanol túladagolásának a mellékhatása.
mivé bomlik le az azpartám? metanollá? az káros? és felcsapjátok a kémiakönyvet, és beírjátok a sok hülyeséget. a dózishatásgöre részt is olvassátok át...
az aszpartám 500x édesebb a cukornál, tehát 1g félkiló cukrot helyettesít (50 csésze kávé). tehát ennyi cukor helyettesítésénél egytized gramm metanol jut a szervezetedbe.
Csak halkan jegyezném meg, hogy egy deci minőségi bor is legalább ennyi metanolt tartalmaz, a rosszabb minőségű szeszesitalok akár 10x 20x ennyit. szóval ne az aszpartám miatt agódjatok, hanem azon a pár korty italon, amit szilveszterkor, meg a szülinapodon lehajtassz. nehogy metanolmérgezést kapj...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A nyírfacukor és a sztívia egykutya, ezek úgynevezett cukoralkoholok. Ezért írtam, hogy ha így irod őket okés, de ha azt, hogy szorbit, mannit stb, akkor az már rákkeltő :D
itt is az alkohol miatt írnak málykárosító hatásról. De ahhoz elég masszívan kéne fűzfacukrozni...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
14:33-as
Ilyet kijelenteni elég felelőtlenség. HOnnan tudod? Elég gyakran történt már, hogy ártalmatlannak mondott élelmiszerekről kiderült, hgoy igenis nagyon ártalmasak.
Az emberi szervezet nem arra van berendezkedve, hogy szintetikus anyagok halmozódjanak föl benne.
Egy kicsit távoli példa: A sok műanyag/ nejlon zacskó sem okozott problémát egy ideig, amíg föl nem halmozódott. Azóta az ember kapkod ide-oda, hogy csökkentse a környezeti károkat.
Miért csak akkor lépünk ha már eldurvult a helyzet?? Megelőzés nem lenne egyszerűbb?
Szóval szerintem ne kezdjük el felhalmozni az aszpartamot a szervezetünkben, és ugyanígy próbáljunk meg minden mű dolgot kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!