Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi számít feleslegnek? Honnan...

Mi számít feleslegnek? Honnan tudhatom, hogy hány kg felesleg lehet rajtam?

Figyelt kérdés

Mármint, nem vagyok romszáraz testépítő szintű szálkásságon, de maximum 13-14%-ot mondanék. 170cm, 70kg, 2 éve edzek.

A csapból is az folyik, hogy BMI index és hasonlók, majd az megmondja, hogy milyen kategóriába esel.. Ezzel csak az a baj, hogy a BMI nem nézi a testösszetételt, azaz semmi értelme.

De egy teljesen laikus honnan tudhatja akkor, hogy most van rajta felesleg, vagy nincs? Én honnan tudhatom, hogy hány kg felesleg van rajtam? Mi számít feleslegnek?

2023. ápr. 30. 15:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy átlag laikusnak, hétköznapi embernek, aki mondjuk szimplán csak le akarja fogyni a felesleges kilókat, majd normál súlyt tartani munka, család, háztartás stb mellett, a bmi és a tükör igenis jó irányadó lehet, az egészséges testsúly tartomány meghatározásához. Nekem bevált. Főleg úgy, hogy gyakorlatilag kisgyerekoromtól elhízott voltam, és lila gőzöm se volt arról mi lehet egészséges. Így bmi alapján belőttem, hogy kb hová kell eljutnom a fogyással. 75 és 58kg közötti súlyt írt normàlisnak. Mivel végigmentem az összes állomáson, mint kóros elhízás, közepes elhízás, enyhe elhízás, túlsúly, normál súly. Ezt abszolut reálisnak tartom. 175 centimhez 67 kilón álltam meg, ami szerintem abszolut rendben is van. ( Más véleménye meg nem érdekel) De Már 75kg is az volt, az én ízlésem és a bmi alapján is. Az egészségtelen soványság,illetve a normál súly alsó hatàrértékeinek elérése soha nem volt se vágyam, se célom.

Egy profi sportolónak, testépítőknek nyilvánvalóan a pontosabb testzsírszázalék megméretése lehet mérvadóbb. De ez valahogy szerintem egyértelmű.

2023. ápr. 30. 20:57
 12/13 anonim ***** válasza:
19%
Testképzavaros vagy, mellesleg exos. Semmi értelme ezen az úton haladni, mert rossz vége lesz, mellesleg időpocsékolás.
2023. ápr. 30. 21:03
 13/13 NTBS ***** válasza:
0%
Szerintem nem sok van rajtad.
2023. máj. 1. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!