8 hét kicsit agresszívabb diéta alatt általában mennyit gyengülés várható?
Nyilván, a gyengülés elkerülhetetlen egy idő után, de hogyan kell ezt érteni?
Drasztikus gyengülésnek mondható, ha 8 hét diéta után (kb. 700-800-as deficit) a 35kgos egykezesekbe döntött padon 11 ismétlés helyett az első körben már "csak" 9-10 ismétlés megy, vagy ez szimplán betudható 1-1 rosszabb napnak?
Bicepsznél és tricepsznél erősödök is, jönnek a + ismétlések hétről hétre, viszont mellnél az utóbbi időben mínusz 1-2 ismétlés becsúszik néha a 8 héttel ezelőtti teljesítményemhez képest. (félre értés ne essék, nem várom el magamtól, hogy deficitben erősödjek. :D Szimplán csak érdekel, hogy ez milyen ütemnek mondható 8 hét után.)
U.i.: 78kg -> 71kg
8 hete csinálom, nem ájultam még el, a közérzetem is tökéletes, erőszintem sem csökkent, sőt, némely gyakorlatban erősödtem.
Szerintem egyéne válogatja ezt. Ha bírod, akkor jó, ha nem, akkor nem jó.
Ne a gyengüléstől félj, hanem az izomvesztéstől. Ha nem kap elég kalóriát, a tested vész-üzemmódba kapcsol. És mivel az izmok fenntartása csaknem 1,5x több energiát igényel, mint a zsíré, első lépésben az izmokból épít le. Ez nem látványos, mert a folyamat a simaizmoknál kezdődik, de mivel asimaizom pl az érrendszert is működteti, romlik a keringés, ezáltal a vázizmok vérellátása is.
Szóval ne diétázz, hanem válts étrendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!