Ez hatásos volna a fogyásban/izmosodásban?
18 éves fiú vagyok, 105 kg, 180 cm. Van izom is rajtam.
Szeretnék fogyni, izommegtartás mellett.
Nem vagyok tájékozatlan a témában, de egy hétköznapom így nézne ki: reggel biciklire pattanok, és egy óra múlva a suliban vagyok, majd reggelire pl teljes kiőrlésű pékárú, joghurt, azt elfogyasztom, szigorúan biciklizés után, hogy a kalóriákat ne a cukorból, hanem közvetlenül zsírból nyerje, kb a 40. Perc után! Lemennek az órák, szintén hazabicajozok. Majd ezután ebédelek, változatosan, legyen benne elég fehérje, összetett szénhidrát, zöldség, uzsonnára pedig gyümölcs. Majd tanulás, és olyan 6 körül vacsora, valami könnyű, mondjuk két melegszendvics. Aztán erősítő edzések, fekvőtámasz, felülés, súlyzózás. Ez kb 1,5 óra lenne. Majd olyan 8 körül fürdés, aztán még fél óra beszélgetés a tesómmal, szüleimmel a nap eseményeiről, kilencre ágyba, kis tv, teló, (szerencsére nem vagyok függő!) Majd alvás kb 22:00-tól, 6:20-ig nagyjából 8 óra, mert az alvás is nagyon fontos. Ez egy hozzávetőleges, átlagosnak szánt nap, kicsit, egészséges határokon belül néha el fog térni. Hétvégén ehhez hasonló lesz napi min 2 óra biciklizés, plusz edzőterem szombaton. Hatásos szerintetek, ha tartom?
"azt elfogyasztom, szigorúan biciklizés után, hogy a kalóriákat ne a cukorból, hanem közvetlenül zsírból nyerje"
"Nem vagyok tájékozatlan a témában"
Ez a két mondat ellentmond egymásnak.
Úgy egyébként kiindulási alapnak nem rossz, de nagy általánosságban leírtál valamit, ezt nem kell "tartani", mert ez nem egy program, ez egy programnak a váza, amire lehet építeni.
Minden nap másfél óra súlyzós edzés? Eleve a másfél óra túlzásnak tűnik, bár ha teljesen kezdő vagy, akkor elképzelhető, hogy rá kell szánni ennyit, amíg megtanulod a dolgokat (de ugye kitől tanulsz).
Súlyzós edzésnek van valami programozása, vagy csak ami épp eszedbe jut?
Máshol is a részletek hiányoznak, pl. mi az, hogy "elég fehérje", de mint kezdeti váz rendben van, csak építs rá.
Ha tekerés előtt nem adsz a testednek elégetni való üzemanyagot, akkor kénytelen a saját testzsírt felhasználni energiaként. Ezt több kutatás alátámasztotta, hogy ilyenkor fokozottabb a zsírégetés.
Előbb ezt a "vázat" szeretném megszokatni a testemmel.
Nem mindennap 1,5 óra súlyzós edzés, úgy írtam, hogy erősítő edzések, fekvőtámasz, felülés, súlyzózás. Az csak kb fél óra volna, ami programozott volna.
"Elég fehérje": napi 200 g körül.
4. Ebédkor volna a fő fehérjeforrás, de ha sok a 200 gramm, akkor legyen 150. Köszönöm!
5. Köszönöm, megfogadom a tanácsod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!