Otthon mit sportoljak? Szobakerékpár hatásos alakformálás esetén?
Szia(sztok)!:)
Úgy érezem, eljött annak az ideje, hogy letegyem a nasit. Elég egészségtelen ételt és italt vittem be a szervezetembe. Szeretnék egészséges életmódra átállni... Na de hogy? Az iskolának köszönhetően 8-9 órakat ülök a padban, hazaérek 16:00 körül és csak ekkor tudok rendes főtételt enni. 4-5 óráig meg csak 2 szendvicsen élek. Valahogy megpróbálok ezen (is) változtatni..:D De visszatérve a kérdésemre:
Tanulás mellett nem igazán van időm edzésekre járni, a kondi bérlet meg a szüleimnek egy kicsit drága-> ezért nemrég elővettük az öreg 10 éves szobakerékpárunkat.:) Mennyit érdemes rajta tekerni úgy, hogy fogyjak és az alakomat is formálja? A popsimat és a vádlimat (esteleg a combomat...?) izmosítja leginkább?
(Max. 5 kg felesleg van rajtam.)
Előre köszönöm a válaszokat!
/L
A 10 éves szobakerékpáron biciklizéstől nem fogsz fogyni. Nem azért mert 10 éves és csak újon lehet, de valószínűleg az a fajta amin felegyenesedve ülsz, van rajta 1 vagy 2 sebességi fogkozat és kényelmes nagymama-tempóban tudsz rajta tekerni.
Ha fogyni akarsz, akkor meg kell magadat erőltetni, megizzadni a tempótól, tekerni nehéz fokozaton is néha, stb. Nézz meg a youtube-on egy igazi "szobabiciklis" (spinning) edzést. Pl. https://www.youtube.com/watch?v=4Hl1WAGKjMc
Ha ilyet tudsz a régi szobakerékpáron, akkor fogyhatsz.
7 evvel ezelőtt 130kg voltam, most 75 vagyok és maratonokat futok.
Az első 40kg-ot egy szallagfékes 1000éves 3000+házhozszállításért vettem neten használt szobabringával es persze megfelelő étrenddel tettem... Bármivel lehet fogyni amivel sokáig lehet mozogni...
Mai eszemmel en egy step padot ajánlok otthonra.
Nem zörög, 0 zajjal jár, fellépsz, lelépsz, fellépsz lelépsz... Közben megnézel egy filmet.
Garantálom 1 óra alatt pocsolya lesz alattad, és ha az étrended indokolja, akkor fogyni is fogsz.
A kérdésed fele önsajnáltatás..legtöbben 8-10-12 órákat dolgozunk, esetleg család mellett próbálunk edzeni. Suli mellett napi 2-t edzettem gond nélkül. Szedd össze magad és változtass.
Kezdetnek jó a bicikli is de kismillió edzéses videó van a neten amihez nem kell eszköz.
Szia! Időhiány esetén két egyszerű, dr nagyszerű módszer, röviden írom csak le, olvass utána. Első: Kayla Itsines - BBG program (bikini body guide). Ez gyakorlatilag heti 3x 28 perces edzést tartalmaz, amihet nagyrészt nem kell semmi csak Te magad és otthon is végezheted. A program javasol még mellé kardiót és nyújtó gyakorlatokat is, melyek szintén nem többek 30 p-nél. Rengeteg embernek bevált, nézz csak utána!
Második: Ha már van egy alap kondid (ha nincs, kezdj intenzív gyaloglással majd kocogással, futással), a HIIT edzések. Jelentése high intensity interval training. Szintén nem vesz igénybe többet fél óránál, viszont zsírégetésre, állóképességre a legjobb ami létezik. Lényeg a rendszeresség. Szintén az esetek többségében nem kell hozzá eszköz, mert sokféle mozgásformánál alkalmazható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!