Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Igaz,hogy ha dél előtt eszel...

Igaz,hogy ha dél előtt eszel pl.csokit,a szervezeted jobban fel tudja használni-->nem hizlal?

Figyelt kérdés

2023. márc. 25. 08:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2023. márc. 25. 09:10
 2/15 anonim ***** válasza:
76%
Nem... Hacsak nincs anyagcsere betegséged, teljesen mindegy, mit mikor eszel. Hízlalni a kalória többlet fog, nem bizonyos ételek.
2023. márc. 25. 09:11
 3/15 anonim ***** válasza:
77%
Az időszerinti étkezésnek egy dologban van értelme és az az időszakos böjtölés. Ajánlom, hogy nézz utána, ha fogyni szeretnél.
2023. márc. 25. 09:45
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az jutott eszembe, hogy bizonyos értelemben igaz lehet, mert délelőtt eszed, le mozgod, felhasználod, tehát kisebb az esélye, hogy kalóriatöbbletbe esel, pláne ha nem is eszed magad degeszre belőle.
2023. márc. 25. 09:46
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Igazából az, hogy kalóriatöbbletbe kerül-e az nem annak a függvénye, hogy mikor eszi meg.

Ami itt játszhat, az az, hogy reggel, fasted state-ben jobb az inzulin-érzékenységünk, így nem fog akkora inzulinválaszt kiváltani az édesség, ami pozitív a test szempontjából.

Ennek ellenére nem ajánlom, hog éhgyomorra csokival tömd magad. Szerintem a legkobb, ha ebéd (vagy az első étkezésed után) után, fehérje és megfelelő zsírbevitel után eszed. Így biztos nem fogsz belőle sokat enni.

2023. márc. 25. 10:18
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2023. márc. 25. 10:20
 7/15 anonim ***** válasza:
86%
#4 Ennyi erővel este is lehet értelme, ha súlyzós edzést csinált az ember napközben, mert az izmok építéséhez nem csak fehérje, hanem szénhidrát is kell, ez pedig éjszaka történik. Mindenben is lehet logikát találni, ha az ember nagyon akarja. A legjobb, ha minden étkezés kiegyensúlyozott, és akkor nem számít, mikor eszik meg az ember pár kocka csokit. Éhgyomorra tényleg nem érdemes enni, de egészséges szervezet számára full mindegy, hogy reggeli, ebéd, vagy vacsora után eszik egy kis édességet. Ha deficitben van, fogyni fog.
2023. márc. 25. 10:29
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

7-es

Ok, értem.

2023. márc. 25. 10:35
 9/15 anonim ***** válasza:
70%

4# "Nekem az jutott eszembe, hogy bizonyos értelemben igaz lehet, mert délelőtt eszed, le mozgod, felhasználod, tehát kisebb az esélye, hogy kalóriatöbbletbe esel, pláne ha nem is eszed magad degeszre belőle."

Meglepő, de majdnem minden embernek ez jut eszébe, de nem értem, hogy miért.. :D Ha délelőtt mozogsz, de este eszed meg a csokit az ugyanaz, mintha délelőtt ennéd meg, de este mozognál..

2023. márc. 25. 11:58
 10/15 anonim ***** válasza:
57%
Pont hogy fordítva.Ha reggel eszel édességet,az egész napra inzulinszint ingadozást okoz,tehát éhes leszel egèsz nap.
2023. márc. 25. 13:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!