Ezért nem fogyok?
Decemberben született a második gyermekem, azóta fogytam 4 kilót.
Nem sok időm van enni, nem szándékosan csökkentettem a kalória bevitelem, de az egész napom a két gyerek etetéséről, altatásáról,szórakoztatásáról és a napi teendőkről szól.
Sokszor örülök, ha egyszer sikerül ennem egy nap,de az se haladja meg a napi kalória bevitelem.
Szeretnék fogyni, még legalább 10 kilót, a testmozgásom is elég sok ( a napi teendők és x kilométer séta a két gyereket tolva dombon fel és le.
Viszont egy hónapja megkaptam a fogamzásgátló injekciót, aminek az egyik mellékhatása a hízékonyság.
Lehet, hogy ez az oka, hogy nem sikerül többet fogyni az elmúlt hetekben? ( sajnos most nem sikerült a szoptatás, az nem befolyásoló tényező)
"aminek az egyik mellékhatása a hízékonyság"
Ilyen nincs. Akkor hízol, ha kalóriatöbbletben vagy. Ha te a gyógyszer mellett nem vagy többletben, akkor nem fogsz hízni, ez ilyen egyszerű.
Akkor fogsz fogyni, ha kalóriadeficitben vagy. Az étkezések száma teljesen mindegy, hiába eszel 1x, ha az a kalóriamennyiség súlytartáshoz elég, akkor súlyt fogsz tartani.
+ nem napi szinten kell gondolkoznod. Lehet, hogy 1 nap keveset eszel és kalóriadeficitben vagy, de, ha másnap tele zabálod magad, semmit nem értél el vele. Heti átlagot kell nézni.
Számolj kalóriát, és nézd meg, hogy 1 hét alatt mennyi kalóriát eszel és bamm, kiderül, hogy heti átlagot nézve súlytartásnyi kalóriát eszel.
Igen, lehet!
5. Igen, komolyan ezt hiszik. A gyakorisak egy részének csak kalóriák meg kalóriadeficit létezik semmi más, mintha nem emberi lények lennénk, napról napra változó energiaigénnyel, és csomóféle hormonnal amik befolyasolhatják a testsúlyt. Szerintük az emberek zárt rendszerű robotok, amik számológépként működnek.
Ja meg szeretik hülyének nézni az embereket. Lásd a 3-ast.
2 éve minden ètkezésem kalóriabevitelét néztem,mértem, használtam appot, beïrtam a mozgásom…, így sikerült majd 20 kilót fogynom
Nagyjából már tudom, hogy mi mennyi kalória
Most sajna nincs idöm mérni, hogy ma is a gyerek meghagyott 2 virslijéből és fél szelet szendvicskenyeréből, majd húsleveséből mennyit ettem
De biztos nem haladja meg a napi kalória bevitelem
10 éve 50 kiló alatt szedtem fogamzásgátlót, aminek nagyon magas volt a hormontartalma, de nem híztam, de akkor vették ki az epehólyagom, ami állandó hasmenésekkel járt, gondolom azért nem híztam
A kérdésem az lenne, hogy más is járt így?
Vizesedni vizesedhetsz tőle, ami kilókban megmutatkozik. Illetve éhesebb is lehetsz tőle. Az ilyen itt-ott falatok a gyerek után egyébként az egyik legveszélyesebbek diéta szempontjából. Elhiszem, hogy kb tudod, mi mennyi kalória, azért elég jól be lehet saccolni. Viszont mivel kb öntudatlanul eszel a gyerekek után, reflexszerűen, simán lehet, hogy nem regisztrálja az agyad, vagy nem annyinak, amennyi. Ez nagyon sok anyukával előfordul.
Egyébként ne haragudjatok, de a termodinamikát nem lehet kijátszani: a semmiből nem lesz valami. Ha nem vagy kalória többletben, nem fogsz hízni. A gyógyszerek is inkább az étvágyat, éhségérzetet, döntéshozatalt befolyásolják, illetve a vizesedés az, ami tényleg a "semmiből" plusz kilót csinálhat. De zsír nem fog felmenni, ha nem eszel hozzá eleget. De hogy a mérleg mit mutat pontosan, az már más kérdés.
Visszatérve kérdező: egy rövid stagnástól nem kell megijedni, természetesen is előfordulhat, pláne, ha hormont kezdtél el kapni. Ha tényleg deficitben vagy, akkor folytatódni fog a fogyás. De mindenképp figyelj, milyen hatással van rád a készítmény, simán lehet, hogy váltani kellene, és amit most tapasztalsz, az egyik jele is lehet ennek. De ismétlem, én még nem aggódnék a helyedben. Nekem havi előtt 2-3 kiló vizet is vissza tud tartani a szervezetem, valószínűleg valami ilyesmiről lesz szó itt is a hormonok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!