Az emberem tényleg felfigyelnek ha fogyok?
Nem fogsz 2 hét alatt 10 kgot fogyni. Most leszalad 3 kg víz, de az akármikor vissza is jöhet, ez nem valódi fogyás. Eleve két hét utàn tudunk érdemben fogyásról beszélni.
Amúgy ne a pasik miatt akarj lefogyni. Persze, egy vékony lányt többen megnéznek, de az ember lányának nem közönség kell, hanem társaság. Olyan pasiból pedig nem lesz hirtelen több, aki erre méltó.
Magad miatt akard, hogy egészséges legyél.
2 hét alatt max 2 kilót tudsz fogyni.
De neked nem kell fogynod. Lehet pszichés oka is a fogyásnak és az étvágytalanságnak.
10kg-t tényleg nem tudsz fogyni ennyi idő alatt.
Ha nem eszel semmit, nem viszel be kalóriát, akkor kb 1800 kalóriát égetsz el egy nap, ha nem csináltál semmit. Ahhoz, hogy fogyj egy kilót elkell égetned kb 7700 kalóriát.
Ha annyira fogyni szeretnél, tekerj napi egy órát, elégethetsz vele durván 500 kalóriát, ha jól csinálod.
Azt hozzáadod az 1800-hoz, amit a tested alapjáraton eléget, és még ehetsz is párszor, hogy egészségesen fogyjál :)
Így elérhetsz heti 1 kg-ot, és nem fogod magad padlóra küldeni pár napon belül, mellesleg fittebb leszel, és egyre könnyebb lesz ledobni a felesleget.
Mondjuk kicsit kusza, hogy akkor te most fiú vagy-e vagy lány, de nem is lényeg. 174 centihez a 70 kiló ideális. Barátnőm is ilyen magas, és 75 kiló. Őszinte legyek? Eszeveszettül szexi. Te ebből még 10 kilót akarnál fogyni. Orvosilag az is még oké, bár eléggé az alsó határ, de rendben van. Viszont - hacsak más, nyomós érv nincs - tök felesleges.A 70 kiló orvosilag is, és vonzalom tekintetében is ideális.
A másik dolog, hogy 10 kilót lefogyni 2 hét alatt nem lehet. Az első pár kiló azért megy le könnyebben, mert az még a szervezet cukortartalékából történik, ami nagyjából 3-4 kiló lehet. Ezt viszonylag könnyű leadni, és elsőre úgy tűnik, hogy nagyon gyors tempóban lehet így fogyni. De itt meg fog állni a folyamat, és a további kilókat jóval nehezebben tudod csak leadni. Éppen ezért nem is reális, és nem is egészséges ennyit fogyni. Lehet persze... én a 3 hetes COVID-tortúrám alatt fogytam 12 kilót, de utána olyan gyenge voltam, hogy a 4 háznyira levő vegyesboltba is csak úgy tudtam átmenni, ha közben megálltam pihenni. Nyilván ez nem csak a fogyástól, hanem a betegségtől is volt, de ettől függetlenül: nem egészséges nagyon kis idő alatt nagyon sokat fogyni. Havi 1-2 kilót mondanak egészségesnek, ami azért lehet, hogy kicsikét túl óvatos becslés, de átlagban a heti 1 kilónál nem szabad többel tervezni. (Legalábbis ennél a testtömegnél. Mert ha 180 kiló lennél, az megint más helyzet lenne...) Ha tényleg 10 kilót akarsz fogyni, azt minimum 2 hónapra tervezd, de inkább 3-4 lenne az ideális. Már csak azért is, mert hiába éred most el gyors önsanyargatással, ha utána visszahíznád.
Ami pedig a megfelelést illeti: ha valaki azért nem becsül meg, mert normális testalkatú vagy, és nem kifejezetten sovány, az menjen a francba. Akkor neked nem fogynod kellene, hanem másvalakit keresni, aki nem csak akkor tart valamire, ha zörögnek a csontjaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!