Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tegyek, miért nem változom?

Mit tegyek, miért nem változom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kicsit bonyolult ez az egész. Tavaly nyáron kezdtem el egészségesebben étkezni és rengeteget mozogni (minden 2. nap mentem futni...). Készítettem egy jegyzetet is, amiben (eleinte) minden nap feljegyeztem mennyit ettem,ittam mit mozogtam, illetve képeket is fotóztam magamról. Talán télen történt meg, hogy elkezdtem számolni a kalóriákat, mert ahogy visszaolvasgattam a jegyzeteket néha elég sokat ettem, miközben azt hittem ez fogyásnál normális. De, mivel én még csak 17 éves vagyok próbáltam nem hozzászoktatni a szevezetemet a kevesebb ételhez. Leginkább futni jártam, egy héten 3-szor, illetve más kisebb-nagyobb sportokat is űztem/űzök. Egyik nap visszanéztem a képeket is, megmértem a súlyom és nagyon megörültem. 49 kg voltam kb. (165 cm-hez), most vagyok 40,5 kg. Nagyon sokat változtam, úgy néztem ki, mint egy tömb sonka. Tény és való, hogy nagyon boldog vagyok az elért teljesítményemért, de most nem értem mi történik. A futást abbahagytam (nem olyan régen kb. 1 hónapja, szóval nem hiszem, hogy amiatt történik ez), helyette elkezdtem úszni, mellette szintén folytatom az egyéb kisebb sportokat. Igaz, hogy leadtam kb. 8 kg-ot, de még mindig nem vagyok megelégedve magammal, pontosabban csak a lábaimmal nem. Ahogy olvasgattam, néztem képeket 165 cm-hez a 40,5 kg nem valami sok, más lányok nagyon vékonynak néztek ki. De én egyetalán nem, vagyis csak a felsőtestemet tartom vékonynak. Az étkezésem 800-1100 kcal körül mozog. Nem eszem sokat, de nem is eszem keveset. Bár másokhoz képest azt néztem elég keveset eszem. Más lányok egy pizzát is elfogyasztanak, mégis vékony lábuk van. Nem értem, én hogyhogy nem tudok olyan vékony lenni. Gondoltam rá, hogy nincs rajtam olyan sok izom, de az osztálytársaik körében még kicsit kiemelkedőbb is az állóképességem, izomzatam (lányoknál), nem sokkal, de azért... Folytassam amit csinálok, csak idő kérdése, vagy mit tegyek, nem tudom.Arra is sokszor gondoltam már, hogy hormonális bajom, vagy esetleg pajzsmirigy-alulműködésem van, talán a mellékveséim nem működnek rendesen (vannak olyan jelek, amiket megfigyeltem magamon: mindig hideg a kézfejem, kissé hullik a hajam, ingerékenyebb vagyok, ó és (ez nem csak feltételezés vagy megfigyelés), vashiányos vagyok kicsit). Kíváncsi lennék rá, tényleg csak egy vizsgálatot végeznék, hogy tudjam ahogy, amit csinálok azzal van a baj, vagy velem, de sajnos nem merem megkérni a szüleimet menjünk el egy ilyen vizsgálatra. Illetve ez nem való leírásra, de gyakran a menzeszem is késik. Tudom, ez az étellel van összefüggésben, de nem mondanák, hogy keveset ennék, vagy már lehet megszoktam. Például ma ezeket ettem: 1 barnakenyér zsemle vajjal, 2 pározsival, 1 tálnyi sárgaborsó főzelék (3 db ilyen bordával, bocsánat nem tudom a pontos nevét, csak egy csont, amit leginkább csak a füstös íze miatt teszik pl. a bablevesbe, egyéb főzelékekbe), 1 narancs, 1 alma.

Igazából ennyi lenne. Tudom, az egész zavaros, összevissza írtam mindent, ami eszembe jutott, de ebből is látszik, hogy nem tudom mi történik.

2023. márc. 1. 23:34
 1/10 A kérdező kommentje:
Igazából talán azt nem értem igazán, hogy hogy lehetek én még mindig ilyen nem monsom, hogy kövér, sőt normális az alakom, de én szebb szeretnék lenni, és ezt nem értem, míg másik semmit nem csinálnak, én mindig próbálok többet mozogni és kevesebbet enni, igaz váltotom, de nem olyan drasztikusan, illetve most nem tudom hogy mi lesz, hiszen 40,5 kg-ból nemigazán szeretnék fogyni, de az testemen nem látszik, hogy csak 40,5 kg vagyok.
2023. márc. 1. 23:41
 2/10 A kérdező kommentje:
Elnézést a hosszú, gyerekes, helyesírási hibáktól hemzsegő és megfogalmazatlan irományomtól! Csak egyszerűen már csak beszélni szeretnék valakivel/valakikkel, segítséget szeretnék kérni.
2023. márc. 1. 23:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Testképzavar. Orvos sürgősen, és pszichológus.

Leáll a ciklusod, hajhullás, infúzióra kötnek, stb. Inkább ne akard.

Nagyon nagy bajban vagy, amiből egyedül nem tudsz kijönni. Sürgősen kérj segítséget.

2023. márc. 2. 06:50
 4/10 NTBS ***** válasza:
100%
Azonnal menj orvoshoz.
2023. márc. 2. 07:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi a terv? 35 kilósra lefogyni, hogy ne legyél "tömb sonka"? Konkrétan éhezteted magad, ilyen fiatalon az egészségeddel játszol. Sürgősen orvos és pszichológus, mert anorexiás vagy.
2023. márc. 2. 09:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Orvos!! Kórosan sovány vagy, a tested jelen pillanatban a túlélésért küszködik. Innen egyenes út a halálba, sajnos az unokatestvéremnek volt ilyen problémája, Ő 19 volt amikor 40 alá ment és rá fél évre össze is esett. Szar volt menni a temetésére, a mai napig nem tettük túl magunkat rajta pedig már el telt 5 év
2023. márc. 2. 10:51
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
Nincs itt mit ragozni, tipikus csontról lefogytál gebére, testképzavar melletti koplalás, beteg vagy. Kérdés?
2023. márc. 2. 13:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy 40 kg vagy, nem normális semmiképpen sem. Én is pont 165 cm vagyok, régebben voltam én is 46 kg, de az borzasztó volt, gyerekosztályon vásároltam, és még az xs-es nadrág is leesett rólam. Nem merek belegondolni, hogy nézhetsz ki. Esetleg képet nem tudnál mutatni? Őszintén megmondom a véleményem.
2023. márc. 2. 13:26
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ehhez kép, minek? Egyértelmű.
2023. márc. 2. 13:29
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Kórosan sovány vagy.

"Nagyon sokat változtam, úgy néztem ki, mint egy tömb sonka."

Most meg körülbelül, mint 1 szelet sonka, úgy nézhetsz ki..

Írhatnék 2 órán keresztül is, hogy miért hülyeség az, amit csinálsz, de tudom, hogy semmi értelme nem lenne.

Orvoshoz fordulj, mielőbb. Pszichológus. Testképzavarod és evészavarod 100%, hogy van és ez csak a mentális része. Kitudja, hogy egészségügyileg mik lehetnek még..

2023. márc. 2. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!