Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Jól gondolom, hogy így semmit...

Jól gondolom, hogy így semmit nem fog fogyni?

Figyelt kérdés

Barátnőm küzd a kilókkal. Az utóbbi időben kb 1,5 év alatt hízott 15 kilót.

Jár kivizsgálásokra egyéb okból, szóval nem egészségügyi probléma áll a hízás hátterében.

Eldöntötte, hogy fogyni akar, és ezért el is jár edzeni heti 3x 1 órát. Viszont összevesztünk, mert azt mondtam neki, hogy ez semmit nem ér, az étrenden kéne változtatni. Mintha nem is figyelne oda arra, mit eszik. A folyadékbevitele 20% víz, 80% cukros üdítő. Ha éhes, akkor nem számít mit eszik, ha épp egy csoki kerül a keze ügyébe, vagy megmaradt chips, akkor azt eszi meg. Egy étkezésre pedig legalább annyit szokott enni, mint én férfi létemre. Ráadásul olyan hülyeségeket csinál, hogy éhezteti magát, edzés után nem eszik, majd amikor már éhezett több órán át, akkor lefekvés előtt kb 2 órával elkezd enni és nem bírja abbahagyni.

Ezek tükrében igazam van, hogy attól a heti 3-4 óra edzéstől semmi változást nem érdemes remélni?

2023. febr. 27. 17:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy darabig hagyd békén. Legyen a sportból szokás. Dicsérd meg rendszeresen, hogy ez milyen fontos, egészséges stb. Hiszen ez igaz is.

Lehet, hogy nem fog fogyni. De várd meg, míg a tanácsod kéri, ne próbáld elôre kioktatni. És, ha tényleg segíteni akarsz, akkor úgy adj tanácsot, hogy ne érezze szar alaknak vagy idiótának magát. Ez nem egyszerű, de csak így lesz valódi a segítség.

Ha azt eszi, ami a keze ügyében van, akkor kicsit aládolgozhatsz az ügynek némi pucolt, darabolt zöldség bekészítésével a hűtőbe. Ne tukmáld, te edd előtte és kínáld meg, hogy egyen nyugodtan, ha kér. Még a gyümölcs is jobb, mint a csoki meg a csipsz.

Javasolhatod, hogy közösen próbáljatok ki egészséges, zöldséges ételeket - de egyelőre a kalóriákról ne beszéljetek. Hadd szokja meg az új ízeket, inkább csak később érdemes csökkenteni a mennyiséget, ha szükséges.

2023. febr. 27. 20:29
 12/17 anonim ***** válasza:
82%
Természetesen jól gondolod. Egyetlen módon tud lefogyni, ha kevesebb kalóriát eszik, mint amennyit elhasznál. Sportolhat akármennyit, ha többet eszik, hízni fog. Attól függ milyen edzés, de 1 óra alatt kb 2-300 kalóriát használ fel. Pl egy tábla csoki 500kalória körül van, egy 60 grammos chips is több mint 300, 1.5 liter cukros üdítő is 6-700 kalória.
2023. febr. 27. 21:44
 13/17 NTBS ***** válasza:
100%
Igen, de ezt vele kell megbeszélni.
2023. febr. 28. 06:59
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb módszer, ha nincs otthon olyasmi, amit nem lenne jó mértéktelenül zabálnia. Ha nincs csipsz, cukros üdítő, akkor nem kerül a kezébe 🤷
2023. febr. 28. 07:03
 15/17 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom mennyi idős, milyen magas, hány kiló, mit dolgozik, de kb 2000-2200 kalória lehet a súlytartáshoz szükséges kalória igénye. Az edzéseken hozzájön még alkalmanként kb 300, tehát kb napi 2000 kalória körül kellene ennie, hogy lassan fogyni tudjon. Ennyi bőven összejön a normál étkezésekkel. Ő meg 2600 körül eszik, a hízása alapján.
2023. febr. 28. 07:22
 16/17 anonim válasza:
0%

Nem feltétlen jelent érzelmi biztonságot a hízás, kedves kérdező.

Lehet az van mögötte, hogy úgy érzi, hogy a nőiessége melletted nem tud kiteljesedni, nem érzi magát nőnek, nem érzi, hogy jó a szex eléggé, úgy érzi esetleg, hogy nem “rajongsz” érte es esélyt se lát a javulásra

Így most eszik. Aztan majd valahogy lesz arra gondol

Nem tudom, lehet az is , amit te mondasz.

Szerintem ha teged annyira zavar a hízása, ne maradj vele, mert ez folyton hízni es fogyni fog. Lefog fogyni, több mint valószínű, ha szakíttok, aztan h mennyit tart, ki tudja

2023. febr. 28. 22:34
 17/17 anonim válasza:
18%

En akkor kezdtem hízni, mikor lattam, hogy a baratom mas nőket nézeget es megcsal, masokkal lelkizik

Akkor úgy nyugtattam magam evéssel es arra gondoltam, hogy neki mar úgysem kell szép legyek

Lehet akarat gyenge is vagyok, nem minden a baratom hibája.

Lényeg, hogy ha teged annyira zavar 15 kiló, olyan nagy szeretet es szenvedély sose volt köztetek. Érzések biztos nem sok. Tehat te a testét szeretted. A lelket nem. Ezt érzi ő is. Hogy langyos, érzelmek nelkuli állóvíz az egesz. Azert zabál

2023. febr. 28. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!