Jól gondolom, hogy így semmit nem fog fogyni?
Barátnőm küzd a kilókkal. Az utóbbi időben kb 1,5 év alatt hízott 15 kilót.
Jár kivizsgálásokra egyéb okból, szóval nem egészségügyi probléma áll a hízás hátterében.
Eldöntötte, hogy fogyni akar, és ezért el is jár edzeni heti 3x 1 órát. Viszont összevesztünk, mert azt mondtam neki, hogy ez semmit nem ér, az étrenden kéne változtatni. Mintha nem is figyelne oda arra, mit eszik. A folyadékbevitele 20% víz, 80% cukros üdítő. Ha éhes, akkor nem számít mit eszik, ha épp egy csoki kerül a keze ügyébe, vagy megmaradt chips, akkor azt eszi meg. Egy étkezésre pedig legalább annyit szokott enni, mint én férfi létemre. Ráadásul olyan hülyeségeket csinál, hogy éhezteti magát, edzés után nem eszik, majd amikor már éhezett több órán át, akkor lefekvés előtt kb 2 órával elkezd enni és nem bírja abbahagyni.
Ezek tükrében igazam van, hogy attól a heti 3-4 óra edzéstől semmi változást nem érdemes remélni?
Igazad van, de hagyd békén, mert ez az ő élete és döntése.
Mi évek óta hallgatjuk az egyik rokonunktól, hogy jaj ilyen túlsúlyos, meg jaj másoknak olyan jó, mert le tudnak fogyni stb. - aztán 2x annyit eszik, mint egy átlag ember.
Változtatni nem akar, csak nyávog.
Szerinted érdekel a problémája? Nem. Hallom, mert családi összejöveteleken is előjön, de magasról teszek rá.
Ha besokallsz, szakíts - te leszel a szmét, de ha neked vannak terveid, úgy mint kirándulások, mozgásgazdag életmód, esetleg gyerek, akkor vele nem lehet mit csinálni.
Én a helyedben inkább azon gondolkodnék el, hogy vajon miért hízott el melletted, mit kompenzál, miért boldogtalan és miért fojtja a bánatát kajálásba?!
Mert ugye te itt a háta mögött megerősítést vársz, miközben kibeszéled őt, azért ez is minősít...
Szerintem ha szétmennétek, tuti lefogyna.
4-es: és mi van, ha csak te gondolod úgy, hogy melletted boldog?
Mert ha igazán boldog lenne, akkor nem lenne szüksége evési pótcselekvésekre.
#5: Túl van rajta:)
#6: Neked valami kattanásod van, igaz?
9: oké, de akkor miért nem vele beszéled meg a problémádat ?
Mert nem világos, hogy most mi volt a kérdéssel a szándékod: nyilvánvaló, hogy ha valakinek több a kalóriabevitele, mint a deficitje, akkor az nem fog fogyni, ehhez kár megerősítést kérned.
Ha meg így is szereted, akkor meg nem írtál volna ki kérdést róla.
Szóval valami akkor sem kerek a történetben és valszeg rátapintottam erre, azért vetted rossz néven, hiszen akinek nem inge, az nem veszi magára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!