Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vacsoraötletek diéta alatt?

Vacsoraötletek diéta alatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A diétázóktól, életmódot váltottaktól kérdezném, hogy van-e esetleg valami jól bevált diétás vacsorájuk, amit relatíve gyorsan meg lehet csinálni.

Az ebédem adott (rendeljük, szóval tudok hús+zöldség és ilyesmi jellegű kajákat választani), illetve reggelire is tudok vinni pl. ch-csökkentett kenyérből szendvicset munkába, este viszont egyszerűen nincs időm szüttyögni, egy elsős és egy bölcsis gyerek mellett. Mire hazaérek, 5 óra van, sőt kedden és csütörtökön a fiamnak edzése van, szóval azon a két napon majdnem 6. Kicsit szusszanok és már állhatok is neki kaját csinálni mindenkinek másnapra, vacsorát csinálni a gyerekeknek, iskolatáskát ellenőrizni, esetleg kiszaladni boltba ha kell, stb. Nem tudok és nem is akarok még mindezek mellett bármilyen időigényes vacsorának nekiállni.

Köszönöm a válaszokat előre is.

2023. febr. 18. 19:37
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Általában tojást eszem valamilyen formában zöldségekkel, de itt nagyjából meg is vagyok rekedve, ezért írtam, gondoltam kapok pár (más) ötletet :)

Nem vezetem, hogy miből mennyit eszem egy nap, ha erre gondolsz. De pont nem este szeretnék sok ch-t bevinni, nem is esik jól, tehát nyilván a pizza, melegszendvics és társai kilőve.

De kaptam is pár jó tippet, köszönöm a válaszokat.

2023. febr. 19. 08:17
 12/20 anonim ***** válasza:

"a makrotápanyagok aránya sem mindegy azon belül."

Pedig ezt te írtad. Ha nem tudod a makrotápanyagok arányát, akkor hogy érted, hogy fontos?

Ha a fogyás a célod, akkor csak a kalóriadeficit számít és a makro és mikro tápanyagok. Valószínűleg kevés a szénhidrát, ha reggel és este sem eszel és ráadásul ha bőven beleférsz a keretbe, akkor valószínűleg a fehérje is kevés. Egyébként sikeres a diétád fogyás szempontjából, alakod is formás?

Egyébként én viszonylag sokszor eszem túrót. Körözött, vagy más fűszernövényekkel kevert sós formában, vagy édesen, citromlével+steviával(vagy cukor) keverve, vagy cukormentes lekvárral, vagy nyáron friss gyümölcsökkel.

2023. febr. 19. 08:30
 13/20 A kérdező kommentje:

"Pedig ezt te írtad. Ha nem tudod a makrotápanyagok arányát, akkor hogy érted, hogy fontos?"

Ezt konkrétan a ch-csökkentett kenyérre értettem. Hogy oké, hogy nagyjából ugyanaz a kcal, mint a sima kényér, de a makrotápanyagok aránya nem ugyanaz benne. A kenyér makróit tudom, mert rá vannak írva, de hogy én melyikből mennyit viszek be egy nap, azt csak nagyságrendileg tudnám megmondani. Kevesebb ch, több zsír és fehérje alapvetően. Nem olyan régóta diétázom még, de igen, szépen mennek le a kilók (amennyire időm engedi, mozgok is), és nem érzem éhesnek magam. Csak már untam, hogy szinte mindig tojás a vacsorám valamilyen formában, akármennyire is szeretem.

Ha majd eljutok oda, hogy esetleg megreked a dolog és stagnálok, akkor írkálhatom és vezethetem akár pontosabban is, hogy miből mennyi az annyi, de amíg enélkül is megy "érzésre", addig nem fogom.

2023. febr. 19. 08:48
 14/20 anonim ***** válasza:

Értem, akkor így jó, nem is kell túlzásba vinni!

Akkor még amit szoktam

Grillezett csirke, hal, grillezett zöldségek. Spenót saláta. (Bébispenót, paradicsom, kevés körte, málnaecet, és igazán egy kis gorgonzolával pirított kenyérkockával finom) Tonhalkonzervből(sós lében) valami saláta, zellerrel, paradicsommal.

2023. febr. 19. 09:12
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Én semmit nem szoktam vacsorázni 😅😅😅🤣🤣🤣🤣 reggelizni sem ebédelni azt igen pár falatot amit ki is hányok aztán ennyi este meg edzek 2órát intenzíven. De én még fiatal vagyok nem 30 meg 40 plusszos meg 60 éves. És elég szépen pörögnek le a kilók. Nem érdekel ha le leszek pontozva csak azért mert irigyek vagytok más sikerére. 🥰🥰🥰🥰
2023. febr. 19. 12:10
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

15-ös!

Gratulálok, örülök a sikerednek, a legjobb úton jársz!😃

Csak reggel is kellene edzeni, mondjuk futni 5-8 km-t.

2023. febr. 19. 12:18
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszi #15, de nem az volt a kérdésem, hogy hogyan b.sszam szét magam egészségügyileg 😅
2023. febr. 19. 12:36
 18/20 anonim ***** válasza:
Reggelente iskokába járok 😄😄. Én sem akarom magam szétbaszni egésszség ügyileg még nem is havizok 🤣🤣🤣. De csak azért írtam le mert erről senkinek nem beszélhetek titokba tartom
2023. febr. 19. 13:03
 19/20 anonim ***** válasza:

20-as!

Igazad van, akkor titkold minél jobban, mert ha észreveszik bele fognak szólni a hülyéi! Te életed, azt csinálsz amit akarsz, ne a dagadt disznó felnőttek mondják meg, hogy nézz ki.

2023. febr. 19. 13:48
 20/20 anonim ***** válasza:
Tudom hogy rossz amit csinálok de nem akarok ezen váltosztatni
2023. febr. 19. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!