Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ilyen árak mellett, hogy...

Ilyen árak mellett, hogy lehetne egészségesen/változatosan étkezni? Esetleg fogyni?

Figyelt kérdés
2023. jan. 22. 23:50
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
84%

Csak egyetérteni tudok azokkal, akik szerint meg lehet olcsón oldani az egészséges étrendet, csak akarni kell.

Jó 6-8- hónapja - amikor az árak kezdtek észrevehetöen emelkedni - elkezdtem elöre megtervezni a heti étrendet, elhagytunk minden chipset, üdítöt, nassolnivalókat, csak idényzöldségeket meg fagyasztottat fogyasztunk, a húst heti egy alkalomra (vasárnap) csökkentettem, nincs rendelés (elötte sem volt, de sokaknak ez nem természetes), nem veszek készételeket, magam fözök mindent.

Azóta a heti költségek kb kétharmadára csökkentek, annak ellenére, hogy közben az árak tovább emelkedtek.

Elötte havi 120-130 ezer volt két felnöttre, plusz egy gyerekre, most 80 ezerböl kijövök, emellett sokkal változatosabban étkezünk, meg még egészségesebben is.

2023. jan. 23. 10:46
 22/42 anonim ***** válasza:
34%

Veled/veletek ellentétben és tisztában vagyok azzal, hogy vannak nélkülöző családok, akik nem engedhetik azt meg, mint ti.

Hogy lehettek ennyire értelmileg is visszamaradottak? Ti komolyan azt hiszitek, ha valaki nettó 150 ezret, mert csak minimálbéren van, akkor az megengedheti azt, mint ti, akik kb 100 ezerrel kerestek pl. többet, vagy többel?

Én csak leírtam egy példát, amit a 90-es években szüleim átéltek.

Kapjatok már az agyatokhoz! Mindegy, veletek nem lehet beszélgetni, mert annyira beszűkűlt a gondolkodásotok, hogy csak azt veszitek észre az egótokkal, hogy amit ti megtehettek, azt akkor más is 100%-ban, csak azt nem látjátok, hogy nem mindenki keres annyit, mint ti.

Én nettó 250-et keresek, kg számra veszem a gyümölcsöt, szóval hagyjatok békén a szaros dumátokkal!

2023. jan. 23. 10:50
 23/42 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem erre a primitív szintre itt senki sem kíváncsi. Már a 3. kommentednél kibújt a szög a zsákból, hogy te vagy primitív és csak vitát szítasz. Attól, hogy ismeretleneket sértegetsz, még nem lesz igazad baba. Menj, egyél egy banánt és véletlenül se gondolj bele, hogy amúgy 120ezres fizuból is lehet napi szinten gyümölcsöt venni
2023. jan. 23. 11:16
 24/42 NTBS ***** válasza:
12%
Piac, megtermeled magadnak. És persze mozgás minden mennyiségben.
2023. jan. 23. 12:22
 25/42 anonim ***** válasza:
71%
24-es: ennyi hülyeséget! Egy LAKÁSBAN HOGY termelsz meg bármit is magadnak???? A piac meg nem olcsóbb, mint az üzletek.
2023. jan. 23. 14:11
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen árak mellett nem olyan nehéz. Nincs pénzem felesleges nassokra, cukros édességre,csipszekre, fehérlisztes péksütire, cukros italokra.

Ezek helyett normális kaját veszek- zöldségeket, húsféléket, tojást, sajtokat, tejfölt salátához, olajos magvakat,zsírt, fűszereket, lowcarb kenyeret és tésztát. Ezeket eszem évek óta és lefogytam.

Valamit enni kell, de akkor az már váljon a hasznomra, ne betegítsen meg, ne hízlaljon.

2023. jan. 23. 16:00
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

Fagyasztott zöldség és gyümölcs mindig olcsóbb, az amúgy is egészségesebb, mint a "friss" (kivéve a szezonális, helyi dolgokat).

Mielőtt valaki ezt kifogásolná, meg hülyének nézne, ez azért van, mert a messziről érkező gyümölcsöket/zöldségeket éretlenül szedik le, hogy mire a boltba ér, az úton úgy-ahogy megérjen, mert ha éretten indulna, már megrohadna, mire ideér. Így ezek tápértéke nem túl jó - viszont a fagyasztott dolgokat értetten szedik le és azonnal gyorsfagyasztják, így tápértékileg ideálisabb választást jelentenek.

2023. jan. 23. 18:16
 28/42 anonim ***** válasza:
33%
27. Az a baj, hogy nem lehet mindent fagyasztva venni. Pl káposztát sose láttam még mirelit verzióban, de zellert, karalábét sem. Sőt, talán még cukkinit se láttam így.
2023. jan. 23. 18:40
 29/42 anonim ***** válasza:
0%
A szezonális meg olyan dolog, hogy nem egyszerű benne maradni. Most akkor hónapokig ugyanazt a pár féle zöldséget kène enni minden nap? Ez se megoldás.:(
2023. jan. 23. 18:42
 30/42 anonim ***** válasza:
88%
28. Zellert még én sem láttam, de karalábé van, cukkini most még a hűtőmben is. Káposzta tényleg furcsa lenne :) De igaz igaz, nem mindent lehet fagyasztottan kapni, azért elég változatos, amit igen, szóval igazából érdemes.
2023. jan. 23. 18:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!