Ilyen árak mellett, hogy lehetne egészségesen/változatosan étkezni? Esetleg fogyni?
Akciók mindig vannak, azokat érdemes figyelni.
Egészségtelen nasikat ne vegyél egyáltalán, helyette inkább vegyél egészséges ételhez szükséges köretet, mint pl. bulgur, vagy köles, kuszkusz. Ha nasihatnékod van vegyél étcsokit, abból kevés is elég, vagy mondjuk magvakat.
Tanulj meg kenyeret készíteni, így sokkal olcsóbban kijössz, mintha boltit vennél és legalább te magad állítod össze, hogy milyen kenyeret szeretnél enni.
Estére pedig mérsékeld az ételbevitelt.
Én nem a 3-as vagyok, viszont leírom a saját történetemet. A 90-es évek elején voltam nagyon pici. Szüleim kb akkor 3000 forintot kerestek havi szinten, ami ugye nem volt egy nagy pénz. Volt, hogy csak 1 db tojást vettek csak azért, hogy nekem legyen a főzelékbe.
Majd ha szülő leszel, akkor majd rájössz, hogy inkább a gyerekednek veszed meg azt az 1 kg gyümölcsöt, vagy bármit, és inkább magadon spórolsz és nem a gyerekeden.
A nasikat, üdítöket, alkoholt (sört is), félkész- meg készételeket elhagyni, nem rendelni, sokkal több zöldséget venni - az idényzöldségek: káposzta, leveszöldség, cékla, stb olcsó, de a fagyasztott sem drága -, kevés húsfélét venni, mert egyrészt drága, másrészt meg semmi szükség mindennap húst enni, hetente kétszer lenne inkább egészséges. Természetesen mindent otthon készíteni nyers alapanyagokból, heti étrendet elöre megtervezni és semmit nem dobni ki.
Mielött beleköt a 6-os, van gyerekem, nem is egy, de ettöl még mi sem kenyéren meg vizen élünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!