Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A citromos víznek van fogyaszt...

A citromos víznek van fogyasztó hatása?

Figyelt kérdés

Amióta CSAK AZT iszom azóta csak úgy szaladnak le rólam a kilók, és ezt mindenki észre veszi.

Sima csap vizet használok és 1,5 literes flakonhoz csavarok ki fél citrom levét

Ezt napi 2x csinálom meg, így tudok csak meginni 3litert..

Sajnos másképp nem megy, mert ez előtt örültem ha napi 3deci folyadékot (nem vizet) megittam.

A sima vizet nem tudom meginni, ezért csak így ízesítve citrommal megy.

Tehát 3hónapja iszom, lehetséges hogy ez idő alatt 8kg lement a citromos víz miatt?

Más erőfeszítést nem teszek.

Kenyeret ilyesmit eddig sem ettem.

Nem mozgok többet mint eddig.

2023. jan. 19. 17:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
A citromos víz nem fogyaszt, csak a kalóriadeficit. Amíg abban a hiszemben élsz, hogy vannak fogyasztó élelmiszerek és hízlaló élelmiszerek, mert semmilyen biológiai alaptudással nem rendelkezel, addig sajnos minden fogyást hízás követ.
2023. jan. 19. 17:39
 2/13 anonim ***** válasza:
62%
Nem, semmi, de a fogaidat jól szétmarja meg a gyomrodnak sem tesz jót.
2023. jan. 19. 17:51
 3/13 A kérdező kommentje:

#1 ha elmagyarázod hogyan működik, akkor alkalmazom.

Mindent értek, kivéve azt, hogyan számoljam ki egy tányért étel kalóriáját.

Én úgy étkezem, hogy amit főzök azt eszünk.

Én egy nagyon pici tányért teszek teli (egy kávéscsésze alátétje, így becsapva az agyamat)

Reggelim: 3sima abonett 3 vékony szelet szalámlival

10óraim 1 alma

Ebéd amit főzök abból ez a pici tányérka teli

Aztán még este 5ig csipegetek olyanokat hogy pl natur joghurt 1fél kiflivel, vagy párolt répa, brokkoli...

De ezt az étkezést már rég csinálom, több éve.

Csak azt nem értem hogyan kell kiszámolni a főztöm kalóriáját.

2023. jan. 19. 18:04
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szimplán többet iszol, jobban el vagy telítődve, és emiatt kevesebbet eszel.

Amúgy meg úgy kell kalóriát számolni, hogy nyersen leméred az alapanyagokat. Szóval ha főzöl valamit, akkor mielőtt a lábosba rakod az adott dolgot, leméred. Pl. leméred, hogy hány gramm paprikát raksz bele a lábosba, hány gramm babot raksz bele a lábosba, stb. Az interneten/az összetevő dobozán pedig megtalálod, hogy 100 grammban mennyi kalória van. Ha pl. a babkonzerv hátulján azt írja, hogy 100 grammban 90 kalória van, és te a babból 300 grammot raktál bele a lábosba, akkor az 270 kalória lesz. A lényeg, hogy így az összes összetevőt leméregeted, és kiszámolod a kalóriáját, aztán pedig a végén miután végzel, leméred, hogy készen mennyi gramm lett az egész étel (az elpárolgás miatt kell a végén megmérni a súlyát). Aztán a kész ételben annyi kalória lesz összesen, amennyit összeadogattál összetevőként. Ezután vissza kell azt osztanod, hogy megkapd, hogy 100 grammonként mennyi benne a kalória, és ha eszel belőle, akkor méred konyhamérlegen, hogy hány grammmot mersz ki a tányérban.

De pl. abonettnek a hátulján is írja, hogy 100 grammban mennyi a kalória. Ekkor veszel egy konyhamérleget, leméred hány gramm az a 3 abonett, és akkor kiszámolod.

2023. jan. 19. 18:11
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
2023. jan. 19. 18:22
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha CSAK azt fogyasztod, akkor elhiszem, hogy szaladnak le a kilók. 😂 De ezt sima vízzel is meg lehet csinálni. Sőt, diétás kólával is.
2023. jan. 19. 19:15
 7/13 anonim ***** válasza:
66%
Hallod, azért ahhoz elég nagyfokú sötétseg kell, hogy azt mondd, hogy a citromtól fogysz, amikor kávéscsésze alátét mennyiségű a kajád... te valami különleges idióta vagy?
2023. jan. 19. 20:35
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a fő haszna nálad az, hogy így többet vagy hajlandó inni, ami telít, és emiatt kevesebbet eszel.

Amit még terhességi cukorbetegként tapasztaltam, hogy ha valami savanyú dolgot (pl. savanyú káposztát) ettem valamihez, akkor ugyanaz után az étel után alacsonyabb vércukrot mértem. Valószínűleg így kevesebb inzulint is kellett termelni a szervezetemnek, ami hozzájárulhat a fogyáshoz, ha más nem, a vércukorleesés elkerülése és az emiatti plusz zabálás elhagyása miatt. De nem hiszem, hogy ez egy nagyon erős hatás lenne.

Ami a kalóriaszámlálást illeti, a saját főztöd kalóriatartalmát kiszámolni elég macerás. Úgy kéne, hogy minden összetevőt lemérsz, kiszámítod a kalóriatartalmukat, összeadod, ez az egész fazék étel kalóriatartalma. Aztán leméred az egész tömegét és leméred a tányérodba szedett adag tömegét, majd arányosítva már kiszámítható a kalóriamennyiség. De ha neked bármilyen más módszer bevált, akkor erre a macerára nincs szükséged.

2023. jan. 19. 22:12
 9/13 anonim válasza:
100%
Nem fogyaszt
2023. jan. 19. 22:28
 10/13 anonim válasza:
0%

Igen fogyaszt, csökkenti az inzulinszinted, igy indirekt fogyni fogsz.

[link]

2023. jan. 19. 23:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!