Arányaiban magasabb zsír bevitele támogathatja a fogyókúrát?
Nem fogyókúrázom, csak elkezdtem mérni, hogy átlagosan mit, mennyit eszem és feltűnt, hogy a legtöbb helyen ajánlott arányhoz képest:
"The acceptable macronutrient distribution ranges (AMDR) are 45–65% of your daily calories from carbs, 20–35% from fats and 10–35% from protein."
Az én bevitelem jelentősen a zsír irányába tolódik (heti átlagadat):
26 % ch
47 % zsír
27 % fehérje.
Ezzel súlyt tartok. Az összetételt egészségesnek érzem. Sok zöldség, sok hús (de nem csak zsírszegény csirkemell), sok sajt (nem csak zsíszegény), pékárut nem eszek, semmi üdítő, cukros ital csak a kávé, köret: jázmin rizs, bulgur, kuszkusz, vörös lencse, zöldség, néha édesburgonya.
Úgy érzem, hogy maximum a mennyiségbe lehetne belekötni, mert az nem kevés.
A kérdés: ha marad ez az arány, csak visszább veszem a kalóriát, nyilván fogyhatok, de vajon nehezen fog menni ilyen zsíraránnyal?
Igen lehet. De ezek nagyon egyéni dolgok.
Arányaiban nálam ez vált be:
15-20% szénhidrát
20-25% fehérje
A többi zsír.
Évek óta így eszem. Így végre nem vagyok állandóan éhes, mint magasabb ch bevitel mellett, lefogytam, és tartom is a leadott súlyt.
Ki kell tapasztalnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!