Végig rosszul mondták? Ezek szerint tényleg bármit lehet enni a fogyáshoz?
Én 2014-ben fogytam le 11 kilót. Akkor anyukám mondta az ő tudása szerint a dolgokat, illetve itt gyakorin is sok kérdést olvastam, meg volt, hogy én tettem fel. Akkor még szó sem volt arról, amit most ír mindenki minden kérdéshez, a kalóriaszámolást.
Én így tanultam: napi 4-5 étkezés kell, reggeli és vacsora is nagyon fontos, mert ha nem eszel, raktározni kezd a szervezeted és tönkre teszed magad. Amit enni kell a fogyáshoz: csirkemell, zöldség, tejtermékek, minimális gyümölcs, mert egy almában is rengeteg cukor van. Kenyér, krumpli, tészta offos, ki kell iktatni, csakúgy, mint a csoki, chips, cukor, fehér liszt. A fogyáshoz teljes kiőrlésű liszt kell. Ha esetleg mégis eszel kenyeret, ne vacsira. Ne használj napraforgó olajat, csak olívaolajat meg kókuszt.
Ezeket követve fogytam le, de elegem lett 4 hónap után. Többet is akartam volna fogyni, de besokalltam, hogy nem ehetek meg akármit. Híztam 20 kilót. Most újra szeretnék fogyni, de már egészen más tanácsokat írnak. Most a mindent lehet enni, de kalória keretén belül tanács a jó. Én nekem ez jobban is tetszik, de a régi téves ismereteim miatt nehezen hiszem el. Tehát tegyük fel, hogy mondjuk 1600 kcalt ehetek. Ezt tartom is, de nem csirkéből, meg nem eszem olyan sok zöldséget, hanem eszem mondjuk szendvicset is sajtos kifliből, meg lencsefőzeléket, meg mindenféle mást is, de csak 1600 kcalt. Akkor így fogyok ezek szerint, oké. Na tegyük fel, hogy én minden egyes nap fél éven keresztül megeszem egy mekis sajtburgert. Nem menüt, csak a burgert, 304 kcal. Belefér, úgy intézem a többi kaját. Értem, hogy ez egészségtelen. De akkor így is fogyok? Nincs buktató, hogy fogyok súlyból, de nagyon zsíros leszek a pálmaolajtól? Tehát jó alakom nem lesz, vagy lehet így is, ha sportolok is? Illetve még az a kérdésem, a makrók mennyire számítanak? Ha kevés fehérjét eszem, lehet jó alakom? Ha a kcalt tartom meg mozgok.
Bocsi de én teljesen átverve érzem magam, nagyon hihetetlen nekem, hogy mértékkel mindent lehet enni. Ja és nem tervezek mindennap sajtburgert enni :D De olyan heti vagy kétheti egyszer jó lenne.
Köszönöm szépen a tanácsot :)
Te meg ha még eddig nem tetted próbáld ki a kecskesajtos hamburgert, annál jobb nincs is :P
Minden számít.A kalória is meg az étel minősège is.Ugyanakkor,ha egészséges ételeket eszel normàlis mennyiségben,nagyjából a kalóriabeviteled is jól alakul.Ha viszont nem viszel be több,mint 1600 kalóriát,az azt is jelenti,hogy ha egészségtelen ételeket is ettèl,az kis mennyiség volt.
Azért egy mekis hamburger(a sima) valljuk be,nem túl nagy.Ha kettőt eszel belőle meg mellé sültkrumplit is,akkor az màris 900 kcal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!