Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy kezdjek neki, ha utálok...

Hogy kezdjek neki, ha utálok mozogni és szeretek enni?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék változtatni, de nem tudom hogy induljak neki. Az alapvető dolgokkal (mint a kalóriadeficit) tisztában vagyok, nem kell bemutatni hogy működik a fogyás. Talán inkább az akaraterő a probléma. Hiába akarok változtatni, nem elég a kitartásom. Mint írtam, borzasztóan nem szeretek sportolni, edzeni, stb. Ez önmagában még nem is számít, viszont nagyban megnehezíti a dolgot. Pár napig elvagyok, de aztán teljesen elveszik a kezdeti motiváció. És ahogy mondtam, szeretek enni. Erre igyekszem figyelni, de vannak pillanatok, amikor úgy érzem ez az egész fogyás dolog nem megy és rámjön az ehetnék. Ilyenkor mintha kikapcsolna az agyam, csak utólag látom mit tettem és mindig megbánom.

Nem élvezem (leginkább a mozgás részét), muszájnak érzem így hamar feladom. Ebben tud valaki/valami segíteni? Mégis hogy lehet ez ellen tenni? Aki hasonlóan kezdte a fogyást, mi vette rá, amikor a szimpla akarat nem volt elég?

Nehéz így ezt a kalória deficit dolgot tartani ha a mozgás nagyon nem megy hosszútávon. Valószínűleg nem találtam meg azt a formáját, amit élveznék. Így pedig nem működik..

Ha ez számít: kb 166 cm magas, 20 éves lány vagyok. Nem tudom kilóban megítélni mennyi vagyok (talán olyan 86? Leírni is szörnyű) vagy mennyi a plusz (gondolom sok). Nem is feltétlen a számok érdekelnek (szerintem nincs is mérlegünk.. :D), egyszerűen "csak" a külső zavar. Nagynak érzem a hasam, tokám. Lehet kicsit sok a rizsa, így mire ezt olvasod már azt se tudod mi volt a kérdés. Tehát összegezve:

Nem tudom élvezni a fogyókúrát, mert egyszerűen nem szeretek sportolni. Enélkül pedig nem fogok elérni semmit. Hiába tudom hogy fogyni akarok, ez önmagában kevés. Egy darabig megvan a lendület, de aztán beleunok.

Hogy haladjak így előre? Hogy érjek el eredményt?

Aki hozzám hasonlóan kezdte, mi segített neki? Hogy csinálta végig?

Köszönöm, ha érdemben hozzá tudsz szólni és segítesz, hogy kimásszak ebből a mókuskerékből/gödörből! :)

2022. dec. 5. 12:43
1 2 3
 21/21 NTBS ***** válasza:
56%
Csökkentsd a bevitt étel mennyiségét. Eközben lassan kezdj el mozogni. Fokozatosan. Egyre többet. Sok le fog menni.
2022. dec. 6. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!