Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy kezdjek neki, ha utálok...

Hogy kezdjek neki, ha utálok mozogni és szeretek enni?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék változtatni, de nem tudom hogy induljak neki. Az alapvető dolgokkal (mint a kalóriadeficit) tisztában vagyok, nem kell bemutatni hogy működik a fogyás. Talán inkább az akaraterő a probléma. Hiába akarok változtatni, nem elég a kitartásom. Mint írtam, borzasztóan nem szeretek sportolni, edzeni, stb. Ez önmagában még nem is számít, viszont nagyban megnehezíti a dolgot. Pár napig elvagyok, de aztán teljesen elveszik a kezdeti motiváció. És ahogy mondtam, szeretek enni. Erre igyekszem figyelni, de vannak pillanatok, amikor úgy érzem ez az egész fogyás dolog nem megy és rámjön az ehetnék. Ilyenkor mintha kikapcsolna az agyam, csak utólag látom mit tettem és mindig megbánom.

Nem élvezem (leginkább a mozgás részét), muszájnak érzem így hamar feladom. Ebben tud valaki/valami segíteni? Mégis hogy lehet ez ellen tenni? Aki hasonlóan kezdte a fogyást, mi vette rá, amikor a szimpla akarat nem volt elég?

Nehéz így ezt a kalória deficit dolgot tartani ha a mozgás nagyon nem megy hosszútávon. Valószínűleg nem találtam meg azt a formáját, amit élveznék. Így pedig nem működik..

Ha ez számít: kb 166 cm magas, 20 éves lány vagyok. Nem tudom kilóban megítélni mennyi vagyok (talán olyan 86? Leírni is szörnyű) vagy mennyi a plusz (gondolom sok). Nem is feltétlen a számok érdekelnek (szerintem nincs is mérlegünk.. :D), egyszerűen "csak" a külső zavar. Nagynak érzem a hasam, tokám. Lehet kicsit sok a rizsa, így mire ezt olvasod már azt se tudod mi volt a kérdés. Tehát összegezve:

Nem tudom élvezni a fogyókúrát, mert egyszerűen nem szeretek sportolni. Enélkül pedig nem fogok elérni semmit. Hiába tudom hogy fogyni akarok, ez önmagában kevés. Egy darabig megvan a lendület, de aztán beleunok.

Hogy haladjak így előre? Hogy érjek el eredményt?

Aki hozzám hasonlóan kezdte, mi segített neki? Hogy csinálta végig?

Köszönöm, ha érdemben hozzá tudsz szólni és segítesz, hogy kimásszak ebből a mókuskerékből/gödörből! :)

2022. dec. 5. 12:43
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

És az sem utolsó szempont, hogy én például falusiként nem tudnék lemondani erről. Persze a szomszéd faluba átsétálni egy dolog. De ha messzebb kell menni, akkor esélytelen hogy lemondjak pl a buszról. Persze ettől függetlenül nem mondott rosszat, ha mondjuk pesti lennék és minden egy rakáson lenne, az más. :)

2022. dec. 5. 17:00
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

mindennapilendulet.hu

Én is csak résztvevő vagyok, nem reklámozom.

2022. dec. 5. 18:48
 13/21 anonim ***** válasza:

Velem általános iskolában megutáltatták a hosszabb távú futást az időre mért iskolakörökkel, és azt hittem, képtelen vagyok 100 méternél többet lefutni. 45 évesen kezdtem futni, 5 kilométereket szoktam, és élvezem.

Ami segített: LASSAN kell futni, akkor jobban ég a zsír. :) Plusz közben érdekes podcastokat hallgatok Spotifyon, és amikor a célba érek, ott megajándékozom magam egy finom kávéval vagy teával, persze cukor nélkül.

2022. dec. 5. 21:18
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Mindig utáltam sportolni. De most nyáron összeszedtem magam és elmentem egy spinning órára. Brutális volt. Az egyik barátnömmel járunk és annyi a fogadalmunk hogy lustaságból nem mondhatjuk le. Heti 2 edzést tűztünk ki célul. Egy részt nagyon jó sport, másrészt ketten ezerszer könnyebb menni, húzzuk a másikat, illetve míg itthon elszabotálnám, oda muszáj menni ha már beíratkoztam. Neked is valami ilyen kellene. Társsal társaságban és míg hozzá nem szoksz bőven jó a heti 2 alkalom. Több mint a semmi . Nem kell túltolni mert megutálod ha minden napodat beáldozod. Tarts mértéket, de mikor ott vagy akkor adj bele apait anyait.
2022. dec. 5. 22:06
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm és én januárban voltunk 120kg körül és elkezdtünk sétálni minden nap kB 1-2 órát. Mellette az elején nem változtatnunk az étrenden, mert nem volt úgy igazán tervben a fogyás, de aztán elhagytuk a nasit és bár szoktunk enni fagyit, chipset néha még így is sikeresen ledobtunk 25-30kgmot.

Amit tudok ajánlani, hogy keress egy jó podcastot vagy zenét és menj el akár először csak félórát sétálni mindennap / lehetőség szerint minél többször majd emeld az időt. Sok sikert!

2022. dec. 5. 23:33
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen borzalmas hozzáállással kár neki kezdeni úgy is feladod pár hét után. Lusta és akaratgyenge vagy sajnos.
2022. dec. 6. 03:12
 17/21 A kérdező kommentje:

Így van, ezen szeretnék változtatni. Látom van gond a szövegértéssel.. 😃

A többieknek nagyon köszönöm! 😇

2022. dec. 6. 05:14
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Kezdésnek csak keveset edzz, mondjuk 20 fekvőtámasz, 20 guggolás 20 felülés,

pár perc séta, de azt mindennap, akkor is ha nincs kedved, fáradt vagy stb. ne legyen kifogás. kb 2 hónap után emeld az adagot. Én így kezdtem neki anno.

2022. dec. 6. 12:25
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Hát nem tudom mennyire leszek nagy segítség🤣 mert èn is utálok sportolni mozogni. Az is lefáraszt ha futó embereket látok az utcàn vagy pl egy sorozatban.

Nekem 3 dolog segített elèrni egy olyan szintre, hogy lustaságból már nem utasítom vissza az edzèseket.

Az egyik dolog az, hogy elgondolkodtam azon, miért is kell nekem ezt csinálni. A végső cél nyilván az volt, hogy megszabaduljak a súlyfeleslegtől, mozgás nélkül meg kb koplalnom kellett volna ehhez, de azt még annyira sem tudom elviselni. Így nem maradt más mint az amúgy szeretett diétámat kombinálni mozgással.

Mivel a munkahelyem 15 percnyi sétára van otthonról, összességében nem mozogtam eleget, és ha többet mozogtam pl mert elmentünk valami közös programra a párommal és emiatt pl többet sétáltunk, konkrétan többnapos izomlázam volt utána. Mindössze csak mert aznap többet sétáltam fél óránál. Ez borzasztó volt. Kényelmetlen, kellemetlen stb.

Rájöttem, hogy ez így nem normális, és mindenképp változtatnom kell.

2. Fokozatosan építettem be a mozgást a mindennapjaimba. Először csak ducitorna és plusz séta volt a kertben, heti3x. Majd4x majd 5x. Aztán már szobabiciklit is csaptam hozzá. Eleinte alig 10 percet bírtam, később már 20, majd fél óra, és ezt is heti 5 napos gyakoriságra tornáztam fel idővel. Aztán sétáról gyorsgyaloglásra váltottam. Ezt is fokozatosan erősítettem. Idővel már nem volt olyan vészes nekiindulni, jó kis zenéket hallgattam kinti mozgàshoz, bentiekhez elindítottam neten valami jó sorozatot, végül pedig már fàjdalmakkal sem jàrt a plusz mozgás. Mire ide eljutottam, lényegében le is fogytam, (3 év alatt).

3. Nem sokra rá jött a lehetőség és visszahozhattam az életembe gyerekkorom kedvenc sportját az úszást.:) Ezt kimondottan szeretem csinálni. Heti 5x 2 órát. És hétvégén még itthon is tekerek kicsit a szobabiciklin. De csak laza fél órát, miközben nézek valami épp aktuális sorozatot a laptopon.

Nagyjából ennyi.

2022. dec. 6. 14:52
 20/21 Senior Séf ***** válasza:
20%
Nem kell kalóriadeficit, ha azt eszed, amire az ember termett, és nem azokat az élelmiszernek látszó tárgyakat, amiket az élelmiszeripar rád tukmál. Degeszre tömheted magad, és még az általad annyira utált mozgást se kell túlzásba vinni.
2022. dec. 6. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!