Ennek tényleg van értelme, vagy csak ki akar szúrni velem?
25 éves lány vagyok, 167 cm magas és 86 kiló. 1-2 évvel ezelőtt még 60 körül voltam. A hízásomnak nincs különösebb oka, mindig is hízékony voltam, ehhez társul, hogy nagy étvágyam van, sérülés és egyetem miatt (időhiány) abbahagytam a sportolást. Emellett összejöttem életem szerelmével, akiről kiderült, hogy odáig van a telt/kövér nőkért (is!), szóval nem is éreztem akkora nyomást a súlyom szinten tartása iránt, ugyanis minden plusz kilót értékelt.
Most vissza szeretnék fogyni, de nem nagyon megy. Mint mondtam nagyétkű vagyok, nehezen mondok le a nasiról, az egészséges étkezést sem tudom gyakran megoldani a sok utazás miatt.
A barátom mesélte, hogy látott egy videót ahol egy csaj ugyanilyen gondokkal küszködött és úgy "oldott meg", hogy direkt túlette magát. Egy hónapon keresztül minden nap megállás nélkül zabált reggeltől estig, amit csak megkívánt. A következő hónapban abbahagyta és kvázi helyreállt az étkezése, jólesett a kevés is és a végén kevesebbet evett, mint a hónapos zabálás előtt.
Ennek tényleg van értelme és tényleg működhet? Vagy csak azért javasol ilyeneket, hogy még tovább hízzak?
“Mint mondtam nagyétkű vagyok, nehezen mondok le a nasiról, az egészséges étkezést sem tudom gyakran megoldani a sok utazás miatt.”
Ez mind akaraterő, belső motiváció kérdése. Ami jelenleg nálad nincs meg, tipikusan csak ímmel-ámmal akarsz lefogyni. Jó lenne fogyni de sok mindent ne kelljen már érte tenni, hát ez nem így megy. Ez a nagyétkűség 1-2 hónap alatt elmúlik ha kevesebbet eszel, egész egyszerűen elkezd szűkülni a gyomrod, hozzá fog szokni a kisebb adatokhoz és így is jól fogod magad érezni nem leszel éhes. Persze első pár hét nehéz de utana nem fogod elhinni h 167 cm-s nő létedre h ehettél meg akkora adagokat mint egy nagy darab fizikai melós férfi. Ez a “nem tudok egészségesen enni mert sokat utazok” szöveg is csak kifogás, ugyanugy tudnál csoki, meg egyéb szemetek helyett egészséges, alacsony kalória tartalmú ételeket enni. Ilyen semmilyen hozzáállással bele se vágj mert majd 1-2 hétig csinálod feladod, aztán vissza minden. Amíg nincs meg a belső motiváció, a kellő elhatározás, annyi akaraterod sincs h megálld a nassolást addig kár bármiről is beszélni. Ha jól érzed magad így akkor ne változtass, viszont 2 év alatt 26 kg-ot hiztal, egy 167 cm-es nőnek már ez is nagyon sok, az egy dolog h elfogadod így magad de ez már abszolút az egészségtelen kategória plane h nem is sportolsz. Csak idő kérdése h egészségügyi gondjaid legyenek, na meg ha tartod ezt az ütemet 1 éven belül 100 körül leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!