Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ennek tényleg van értelme,...

Ennek tényleg van értelme, vagy csak ki akar szúrni velem?

Figyelt kérdés

25 éves lány vagyok, 167 cm magas és 86 kiló. 1-2 évvel ezelőtt még 60 körül voltam. A hízásomnak nincs különösebb oka, mindig is hízékony voltam, ehhez társul, hogy nagy étvágyam van, sérülés és egyetem miatt (időhiány) abbahagytam a sportolást. Emellett összejöttem életem szerelmével, akiről kiderült, hogy odáig van a telt/kövér nőkért (is!), szóval nem is éreztem akkora nyomást a súlyom szinten tartása iránt, ugyanis minden plusz kilót értékelt.

Most vissza szeretnék fogyni, de nem nagyon megy. Mint mondtam nagyétkű vagyok, nehezen mondok le a nasiról, az egészséges étkezést sem tudom gyakran megoldani a sok utazás miatt.

A barátom mesélte, hogy látott egy videót ahol egy csaj ugyanilyen gondokkal küszködött és úgy "oldott meg", hogy direkt túlette magát. Egy hónapon keresztül minden nap megállás nélkül zabált reggeltől estig, amit csak megkívánt. A következő hónapban abbahagyta és kvázi helyreállt az étkezése, jólesett a kevés is és a végén kevesebbet evett, mint a hónapos zabálás előtt.

Ennek tényleg van értelme és tényleg működhet? Vagy csak azért javasol ilyeneket, hogy még tovább hízzak?

2022. nov. 21. 14:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezt komolyan el tudod hinni? Ennyire naív nem lehetsz!
2022. nov. 21. 14:55
 2/16 anonim ***** válasza:
98%
Én is ezzel próbálkoztam de nem jött be😂
2022. nov. 21. 15:10
 3/16 anonim ***** válasza:
81%

Az a lány valószínűleg Stephanie Buttermore volt. Ő azután csinálta ezt, hogy krónikusan diétázott már évek óta, mesterségesen alacsony szinten tartotta a testzsírszázalékát, és abszolút kizsigerelte a szervezetét nagyon hosszú időn keresztül. Egyáltalán nem egy ideális vagy egészséges módszer mindennek a megoldására (ő is hízott első körben vagy 20-25 kilót, mondjuk abból legalább 10-12-re szüksége is volt, csak nem feltétlenül ilyen drasztikus módszerrel).

Neki azért működött ez, mert pontosan tudta mit csinál, ő és főleg a barátja (most már jegyese, de ez lényegtelen) nagyon értenek ehhez a témához.

Ezt kontrollálatlanul elkezdeni úgy, hogy nincs is alapvető indoka vagy értelme, és ráadásul nem is tudod pontosan, hogy mit csinálsz, nagyon nagyon nem jó ötlet és semmi jóra nem vezet, kérlek ne csinálj ilyesmit.

Muszáj lesz első körben csökkenteni a nasit, bármennyire is nehéz - de most még inkább arra figyelj, hogy mit tudsz hozzáadni az étrendedhez, ne arra, hogy mit tudsz elvenni.

Pl. egyél több zöldséget, igyál több vizet mint cukros üdítőt, egyél több gyümölcsöt - ezek a változtatások segíthetnek abban, hogy kevésbé legyél rákattanva nagy étkezésekre és nasikra (eltelítenek, meg bizonyos gyümölcsök nasiként is szolgálnak).

Ne ostorozd magad, ha lassan megy, nem kell drasztikus változtatásokkal kezdeni, szép lassan szoktasd át magad egy másfajta étkezésre.

2022. nov. 21. 15:27
 4/16 A kérdező kommentje:
Én miben vagyok más? Ha nála működött, akkor nálam miért nem tudna?
2022. nov. 21. 15:41
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez a módszer csak tönkre tenné az egész szervezeted, inkább próbálj meg lassan változtatni szépen fokozatosan.
2022. nov. 21. 15:49
 6/16 anonim ***** válasza:
95%
Uhh. Jó nagy manipulátor a pasid, ne higgy neki. Ne tedd tönkre magad.
2022. nov. 21. 15:50
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

4. Te nem azért nem tudod megállni a nasit és a nagyobb evéseket, mert állandóan éhes vagy és mert az anorexia felé közeledsz. Neki ez vészmegoldás volt. Bármennyit evett, akkor is éhes maradt (ezért fogalmaztam úgy, hogy konkrétan kizsigerelte a szervezetét). Teljesen elvesztette már a kapcsolatot a szervezete jelzéseivel, állandóan tápanyagért sikított a szervezete, akkor is, ha már tele volt. Egy krónikus állapotot kellett rendbehoznia, és ezt a módszert válaszotta hozzá, tényleg azért, mert pontosan tudta, hogy mit csinál.

Nálad ez nem áll fenn, a túlevéstől kicsit meghíztál.

Ha nem akarsz tovább hízni vagy fogyni akarsz, akkor át kell állítani az étkezésedet, és ha nem is azonnal, de legalább lassacskán kalóriadeficitbe kell kerülni (ha fogyni akarsz) vagy olyan mennyiséget kell enni, amivel tartod a súlyod.

Ha most erre még rápakolsz és elkezdesz tényleg tönkreenni magad, akkor nagy valószínűséggel csak elég sokat fogsz hízni, ahonnan még nehezebb lesz visszakerülni egy normális állapotba, ahol rendes, egészséges kapcsolatod van az evéssel. Ezt tulajdonképpen különösebb indok nélkül (a lánynak volt indoka) csak egy evészavar, ami nálad kisebb-nagyobb mértékben valószínűleg már így is fennáll, tehát veszélyes lenne ezt súlyosbítani (3-as voltam).

2022. nov. 21. 16:12
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

"Én miben vagyok más?"

Például hogy nálad nem az a cél, hogy kóros soványság miatt plusz kilókat szedj magadra.

2022. nov. 21. 16:13
 9/16 anonim válasza:
100%
Sajnos a barátod nem az életed szerelme. Sőt, még csak jóindulattal sincs irántad. Zabálással nem lehet lefogyni, és ha te ezt elhitted, akkor elfogult vagy és manipulálható. De hát a szerelem sötét verem. Talán ideje lenne kimásznod ebből a veremből. Persze ez csak rajtad áll. Ő kövér barátnőt szeretne, és ha neked ez így is megéri, akkor lehetsz kövér is. Persze ha ebben nincs tekintettel rád, szerintem később másban sem lesz...
2022. nov. 21. 17:28
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Semmi értelme. Csak még jobban kitágul a gyomrod, és az életmódváltást még plusz 5-10 kilóval kezdhetnéd cca. egy hónap múlva.
2022. nov. 21. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!