Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kalóriaszámlálás?

Kalóriaszámlálás?

Figyelt kérdés
Ki hogyan tudja pontosan követni a kalória bevitelét naponta? Célszerű valamilyen mérőt venni? Ha igen, ezek kb mennyibe kerülnek?
2022. okt. 29. 22:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Konyhamérleg és kalóriaszámláló applikáció az, ami szükséges. Persze applikáció helyett akár egy füzetbe is lehet számolni a kalóriát, de a konyhamérleg az mindenképp szükséges. Illetve nem pontosan értem, hogy milyen mérőre gondolsz, csupán konyhamérleg szükséges, ami kb. 3 ezer körül már kapható.
2022. okt. 29. 23:04
 2/6 A kérdező kommentje:
Többre nem is voltam kíváncsi, köszi szépen!
2022. okt. 29. 23:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Egészen pontosan nem lehet követni, nem is lenne értelme. Sokat tanulmányoztam megbízható, nyomtatott formában megjelent tápanyag táblázatot, tehát nagyjából fejből tudom, milyen típusú élelmiszerben mennyi kalória van. Ha otthon eszem, lemérem a mennyiségeket konyhai mérlegen (főzésnél a nyersanyagok tisztított, nyers állapotú tömegét). Ha nem otthon eszem, akkor is elég jól meg tudom tippelni a mennyiségeket a tapasztalatok alapján. A Myfitnesspal appot használom, ott elég sok magyar élelmiszer, étel megtalálható az adatbázisban, de magam is vihetek fel újakat. Az appban megadom, mit és mennyit ettem. Az elégetett kalóriákat fitness órával mérem (Huawei watch fit), ezt beviszem az elégetett kalóriák közé, nap végén kiírja az alkalmazás, hány kiló lennék 5 hét múlva, ha így folytatom. Nekem bevált, tudtam fogyni és tudok súlyt tartani, nem kell vele túl sokat foglalkozni egy nap.
2022. okt. 29. 23:09
 4/6 anonim ***** válasza:
63%
#2 már nem tudom törölni a válaszom, bocsi 😜
2022. okt. 29. 23:10
 5/6 Isti22 ***** válasza:
Szerintem ez egy idő után már megy "ránézésre", nagyjából tudod, miből mennyit ehetsz. Úgyhogy kezdetben a konyhamérleg jó, pár hét után felesleges hozzá :)
2022. okt. 30. 07:02
 6/6 Laylah ***** válasza:

Olyan konyhamérleget vegyél, ami grammra mér, és lehet nullázni (tare). Myfitnesspal-t használok én is, a vonalkód olvasót viszont nemrég átrakták a fizetős verzióba, de ha tudsz letölteni premiumos apk-t hozzá, akkor továbbra is tudod használni, mivel a premium nem fiókhoz, hanem apphoz kötött valamiért, tehát ha megvan a premium verziód, akkor nem problémázik azon az app, hogy nincs megvéve.

Off: 5 év után mondom, nem mindig tudsz ránézésre saccolni "külsős" kaját (tehát amit nem te készítesz), mivel rengeteg olyan összetevő lehet benne, amit te nem látsz, de ott van. Főleg a szószok, (olajban) sült dolgok esetében. De van olyan videó is, ahol látsz két pohár smoothie-t, látszólag tök egyformák, viszont az egyik 270 kcal, a másik 840. Lehet én vagyok szerencsétlen, de főtt rizst, tésztát a mai napig nem tudok megsaccolni.

Ha ötletelnél, akkor tiktokon van néhány ember, akik jó kajákat csinálnak, alacsony kalóriával, magas fehérjetartalommal. Külföldiek, de némi kreativitással, utánajárással hasonlóra ki lehet hozni magyar alapanyagokból is a receptjeiket. Eddig 2 olyan van nálam, aki említésre méltó ilyen szempontból, az egyik aussiefitness, a másik cooklikeimbook. Ilyesmi még jalalsamfit, de nála rengeteg olyan receptet látok, ami aussiefitness-nél már szerepelt. Tiffycooks videóit böngészem most, hátha van nála is valami használható.

2022. nov. 28. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!