Állóképesség javítása, illetve fogyás?
Sziasztok! 164cm 105kg-s nő vagyok.
Ezt kőkemény nassolás és mozgás szegény életmódnak köszönhetem. Kaptam egy szobabiciklit, ez az egyetlen amire rá tudom magam venni 12 óra munka után. Természetesen helyes táplálkozás mellett mi lenne az az időintervallum ill. pulzus szám amit el kellene érnem? Eddig tekertem 30-40-60 percet, de a 60 perc után elég szarul lettem felment nagyon a vérnyomásom. Nagyon szeretnék változtatni tudom a bicikli önmagában kevés lesz, de kezdetnek úgy gondolom megtenné csak kellene hozzá egy kis segítség.
Ha sikerülne valamennyit fogynom akkor át térnék súlyzós gyakorlatokra is. A súlyzós edzések vagy az aerob, kardió mozgások emelik az állóképességet? Kérlek ne legyetek negatívak én szimplán egy kövér nő vagyok 0 tudással és szeretnék kicsit érdeklődni! 😊
Kalóriabázison kaptam egy 1800kcal körüli étrendet, amit 12 óra (folyamatos állás,egyik pult-másik pult) melletti munkával + 30-40 perc tekerés este?
Bocsi ha kisze-kusza de koszonom ha elolvasod és segítesz!
Az 1800 kalorias etrend teljesen jo. Akar 1900 is lehet ha nagyon eheznel. 90 kilosan lehet 1750-1700.
A biciklit ugy erdemes beloni az izuleteid vedelmeert es a hatekonysagert is hogy
- 10 p bemelegites, karkorzesek, boka stb
- 40-60 perc bicikli
- 10 perc nyujtas, foleg a labakat, de amugy egesz testet
A bicikli intenzitasat ugy allitsd be hogy a nehezseg kb kozepes legyen. Ne tul konnyu, ne tul nehez. Az intenzitasnal loj be egy szamot, pl 70 fordulat per perc. Es azt tartsd folyamatosan (nyilvan par darabot mozoghat fel-le)
Tehat a lenyeg hogy ne legyen annyira konnyu hogy akar tovabb is birnad de ne legyen tul nehez se. Akkor nem tul nehez, ha ugyanazt a tempot tudod tartani a vegeig mint az elejen.
Ami meg fontos hogy a hátad ne görnyedjen, vsgy legjobb ha 10 percenkent tartást váltasz.
Illetve az is hogy ha eleinte csak 20-30 perc megy vagy tul lassan megy, ne keseredj el. Par het alarr belejossz
Szerintem ne tekerj minden egyes este mert hamar kiégsz. Nem lesz időd másra. Én heti 2x járok egy óra spinningre de azt mindig.
Ha esik ha fúj, úgy alakítom hogy tudjak menni.
Illetve azért a 12 óra munka nem kevés, esetleg munkába menni gyalog vagy 1-1 megállóval előbb leszállni. Nyilván ha megoldható.
Szerintem az 1800 kalória jó lehet. Próbáld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!