Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan ismerjem ki az edzőtermet?

Hogyan ismerjem ki az edzőtermet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretnék elkezdeni edzeni, 190cm-hez 95kg vagyok, viszont nekem ez egy új világ lesz.Tudnátok segiteni esetleg videókkal YouTuberol, vagy akárhonnan, hogy tudjam melyik gép mire jó, illetve, hogyan is kell azt helyesen használni? Előre is köszönöm szépen a segítségeket!
2022. okt. 9. 00:13
 1/10 A kérdező kommentje:
Elnézést, az kimaradt, hogy ehhez a magasság/suly arányhoz mit ajánlotok? Inkább szálkásítsak, vagy tömegeljek?
2022. okt. 9. 00:14
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

Mivel egyáltalán nem vagy tisztában a dolgokkal, a legjobb egy személyi edző lenne az első hónapra legalább.

A gépek használata legtöbb esetben magától értetődő egyébként, de szokott rajtuk egy magyarázati leírás lenni képekkel illusztrálva, azzal még nem is lenne baj. Maximum összeraknál valami teljesen értelmetlen edzéstervet aminek se eleje, se vége. Ezért lenne jó egy edző eleinte.

A szálkásítás/tömegelés dologról annyit, hogy ezt lehetetlen megmondani kép, vagy testzsír% nélkül.

Ha eleve zsírosabb vagy, akkor felesleges nekiállni eszetlenül tömegelni. Fordított esetben ugyanaz. Arról nem is beszélve, hogy naturál szinten felesleges nagyon komolyan venni ezt a két dolgot. Közel sem úgy mükődik mint egy Mr. Olympia készülődés, te hobbi kondis szinten egy szálkásítás során javarészt úgyis elfogod veszíteni a felszedett tömeg nagyrészét, minimális izom fog megmaradni.

A lényeg egy megfelelő edzésterv és egyél rendesen

2022. okt. 9. 00:51
 3/10 anonim ***** válasza:
85%
Lesz ott aki elmagyarázza
2022. okt. 9. 03:50
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy ismertem ki, hogy vettem a fáradságot, bementem. Borzalmasan éreztem magam. Az öltözőben mindenki formás, izmos volt, ên át sem mertem előttük vedleni. Aztán mikor megláttam, hogy tizenxéves csajok 4 kg al egykezeznek ên meg 2 vel bohóckodtam. Meg mindenki kiröhögött, akkor ráeszméltem, hogy ez a durván pocsék világ nem nekem való. Így hát ennek a feldolgozásában segített a szemben lévő pékség túrós pitéje. Még azért búcsúzóul odaszóltam az egyik palinak, hogy kitartást, és inkább eszek pitét, cső 😃 Az egy rémálom volt. Soha többé nem megyek ilyen helyre. Sok sikert nekik az időpocsékoláshoz. 😃
2022. okt. 9. 07:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Bemész, elmondod, hogy totál kezdő és laikus vagy, és szerintem alapból a személyi edzőt fogják javasolni, aki rögtön felmér és mondja a továbbiakat. (Az első óra és a felmérés általában ingyenes, minden továbbinak - ha elköteleződsz - díja van, azt is mondják majd.)
2022. okt. 9. 11:31
 6/10 anonim válasza:
48%

"te hobbi kondis szinten egy szálkásítás során javarészt úgyis elfogod veszíteni a felszedett tömeg nagyrészét, minimális izom fog megmaradni."

Ez nem igaz.

2022. okt. 9. 14:56
 7/10 anonim ***** válasza:
37%
Sehogy. Így fogsz kövéren élni.
2022. okt. 9. 14:58
 8/10 anonim ***** válasza:
36%
Meg fogják mutatni ott hogy mi mire való. Jó nagydarab ember vagy, ne aggódj, így főleg senki nem fog kiröhögni. Az az egész lényege hogy meg kell tanulnod rákoncentrálni a célizomra. Ha hátazol akkor a hátizmokat kell érezned hogy fájnak, bedurrannak, ha mellezel akkor a mellizmaid égjenek, stb. Lehet úgy is nyomkodni, húzogatni a súlyokat(nagy súlyokat is) hogy szinte semmit ne érjen, csak egy általános átmozgatás lesz az egész. Meg lehet úgy is csinálni hogy úgy ég, fáj az adott izom a bedurranástól hogy majd beszarsz. Ez ilyen, majd megtapasztalod.
2022. okt. 9. 15:13
 9/10 anonim ***** válasza:
83%

A kettesnek igaza van. Elsőre mindenképp edző. Youtjbe vidokbol valo edzessel tobbet arthatsz mint hasznalsz. Pl elmknd guggolasnal csomo mindent de azt nem hogy egyenes legyen a hatad. Mert neki egyertelmu. Te 3 honapig ugy guggolsz es gerincfajdalmaid lesznek. De ez csak egy pelda.

Evyebkent ha fogyni szeretnel, kene egy kaloriadefixites, fehwrjedus etrend. Neked kb 1800 -1750 kcal lenne jo fogyashoz. Es mivel gondolkm nem akarsz sem logo borty sem azt hogy lapos es formatlan legyek, ezert jobb lenne eroedzes. Tehat sulyokkal, sajat testsullyaly ehhez viszont edzo kell.

Ha megis a karidonal maradsz akkor keszulj arra hkgy psrsze fogsz fogyni, de lapos leszel, foematlan. Ahhoz viszo t eleg bemenni, beallitani a biciklit kozepesen intenziv tempora (ebben a sulyban futopad, ellipszis meg korai) es 1-1.5 orat tekerni (elotte belemegites, utana lenyujtas)

Hja es fogyni megfelelo etrend nelkul nem fogsz

2022. okt. 9. 15:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Èn úgy kezdtem,hogy eleinte csak kardióztam 35 percet.Azt nem lehet elcseszni.Aztán elkezdtem a gépeket is hasznàlni,mindig azt,amiben biztos voltam,hogy nem lehet elcseszni :)még most sem hasznàlok éppen mindent.
2022. okt. 11. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!