Miért van az...?
Bár irodai munkám van, mégis azt érzem, hogy szédülök vagy összeesek. Száraznak érzem a nyelvem is. Nyűgös vagyok és enervált. Egy hónap telt el a diétából és máris kívánok valamilyen táplálóbb ételt...vagy legalább kenyeret vagy tésztát vagy valamit. Nem tudom hogy fogom bírni hosszútávon. Pedig most figyelnem kell erre nagyon, mert kb 1 hete nem tudok napi 1 órát edzeni. Szóval kevesebbet égetek. Nem az a baj hogy nem bírom, hanem most minden nap este 9 körül értem haza és azt hittem összeesek. Aludni is csak 5 órákat tudok. Három pánikrohamom már volt közben( nem a diéta gondolata miatt). Oké, most nagyon sok a stressz, de ezt eddig vagy kajával vagy edzéssel vezettem le. Most egyik sincs. Esetleg vannak jó tippek ? És miért van az, hogy tegnap alig tudtam enni ma mégis puffadok és nagy a hasam, ami eddig nem volt? Kezdek aggódni, hogy az edzés hiánya látszik. Bűntudatom is van emiatt.
Kicsit panaszkodtam, de a lényeg, hogy nagyon örülnék neki, ha mások, akik szintén hasonló cipőben járnak, megosztanák a tapasztalataikat. Ti hogy bírjátok? Mik a célok? Eddig hogy megy?
Valamit nagyon elrontasz. A teljes kiőrlésű kenyér és a durum tészta is kiváló komplex szénhidrátforrás, egészséges, fogyást eredményező étrendbe tökéletesen beilleszthető.
Tehát ami a kérdés, hogy pontosan mit értesz diéta alatt? Ételek kizárását? Kalóriaszámolást? Hány centi hány kiló vagy?
Ha ezekre válaszolsz akkor tudunks egíteni. Én 2.5 éve kezdtem fogyni 2x néhány hónap szünet volt benne. Maximum 5ször éreztem magam ez idő alatt enerváltnak, fáradékonynak. Tehát valamit rosszul csinálsz, és segítünk helyrehozni
Hosszútávon akkor bírod, ha váltizatosan eszel, olyan ételeket amiket szeretsz és legendő mennyiséget.
Puffadást okozhatnak feldolgozott élelmiszerek, ha aránylag több szénhidrátot ettél, a stressz maga vagy valamilyen ételérzékenység.
Tészta és kenyér nélkül én se bírnám. Minden reggel eszem házi kenyeret, mellé sajtkrémet vagy humuszt, hozzá sonkát és zöldséget.
Amit tanácsolok hogy egyél mindent amit kívánsz, de mértékkel. Most valószínűleg kalóriában is túl keveset eszel, az ételek is egysíkúak éy esélyes hogy a kis mennyiségtől vitaminhiányod is van
Ha nincs időd vagy pénzed minden étkezéshez friss zöldseget vagy gyümölcsöt enni, akkor érdemes beruházni egy alap multivitaminra. Hosszútávon nem megoldás, de a nehéz időkre igen
Valami nem jó a diétád örül, ha ennyire nem érzed jól magad.
Én 3,5 éve diétázom, életmódszerűen. 3 év alatt fogytam le, fél éve súlyt tartok már. Az első 1-2 hét azért nagyon nagyon kemény volt, de aztán egyre könnyebb lett. Már 1 hónap után is jobb volt. Alapvetően Megnőtt az energia szintem, és jól érzem magam. Lelkileg is nagyjából elfogadtam, hogy ez egy életre szól, nincs választásom mert nagyon hízékony vagyok, cukorfüggőségre hajlamos, anyagcserebetegséggel. És ha nem akarok újra rákattanni, meg elhízni, akkor nagyon meg kell ritkítani a fogyasztást, és nagyon tudatosan oda kell figyeljek arra is, hogy mentálisan rendben legyek, és ne érzelmi alapon egyek.
Nem tagadom, időnként még mindig vannak nehezebb napok, de ilyen az élet. Viszont már sokkal ritkábbak. Szerintem ez teljesen soha nem múlik el. Nálam legalábbis biztosan nem. De jobb lesz:).
Kemény munka nélkül nincs eredmény sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!