Este mit egyek?
Szép estét!
Szeretnék lefogyni 12-15kg-t. 34 éves nő vagyok. Elég gyenge akarattal. Pár napja kitaláltam,hogy esténként már nem eszem. De minden éjjel 1-2 óra között megébredek, falási roham jön rám, és leesik a vércukrom, ilyenkor remegek, izzadok. Elvileg a vércukrom rendben van, tavaly még jó volt.
Mit tanácsoltok, este mit lehet enni? Köszönöm!
Azta,bocsi de ugy örülök hogy kiirtad.Mert én dettoo.
28vagyok és ugyanez😩legalab tudom nem vagyok egyedül.
Szivesen olvasom énis a tanácsokat:)
Tojást sok zöldséggel esetleg. Próbáld ki, szerintem nagyon jól laktat. A tojás csupa fehérje, a zöldség meg vitamin, rost, kevés kalóriával. Én nem vagyok érintett, soha nem ébredtem még éjjel éhesen, így nem biztos, hogy ez mindenkinek beválik, én meg ebben tapasztalanként írtam tanácsot... de egy próbát azért megér.
Teljes étkezést nem jó kihagyni, inkább cseréld a köret felét zöldségre, csoki helyett egyél almát stb. Ilyen apró változtatásokkal érdemes kezdeni, és talán kedvet kapsz a folytatáshoz.
Kitartást ;)!
A fogyás nem attól függ, hogy mit eszel/nem eszel este, hanem összességében az egész naptól. Hiába írnánk itt tippeket, lehet, hogy már nap közben is többet eszel, mit amennyivel fogyni tudsz!
Nyilván neked az 1 étkezés kihagyása nem működik, úgyhogy kénytelen vagy egész nap oda figyelni, hogy mit/mennyit eszel és iszol, ezt sokan elfelejtik. Csökkentsd az adagokat főként a kenyér, krumpli, tészta stb, és egyél sok-sok zöldséget, salátának, főzve, sütve, savanyúságnak.
Érdemes kipróbálni a kalória számolását, minimum kísérleti jelleggel, pld. kaloriabazis, yazio, ez lehet játék, de akár meg tudod tanulni miből mennyit ehetsz hosszú távon.
Egész napközben rossz az étkezésed ami ezeket a falási rohamokat okozza.
Sok oka lehet, néhány javaslat:
- napközben egyél háro-öt óránként, mindig legyen benne valamilyen sovány fehérjeforrás, valamilyen kompley szénhidrát, valami rostforrás és valami zöldség
- akkor is egyél ha nem vagy éhes, de a megfelelő menn,iséget (a falásorhamok egyik leggyakoribb kiváltója ha a test napközben koplal és akkor jön rá. Hiába nem érzed az éhséget, sajnos jem mindenki érzi de ha a tes kevés kaloriat kap, koplal es hamarosan jon a falasroham)
- n
lefekves elott 2-3 oraval egyel utoljara es akkor is rendes etelt. Tehat pl ne csaknzoldseget. Hanem legyen husfeley szenhidrat, zoldseg. Ha ilyenkor eszel, megpedig lassu felszivodasu etelt akkor nem leyzel ehes este
Nemlehet hogy egész nap túl keveset eszel vagy nem jó minòségűt és éjjelre érik be az éhség?
Iszol elég folyadékot mnapközben? A szomjúságot össze lehet keverni az éhseggel
Talán nem kéne főétkezést kihagyni. Én vígan eszem vacsira többnyire melegszendvicseket, paprikás szalámit, sajtot, és hozzá zöldségeket/vagy egy nagy tál tejfölös húsos magvas salátát /vagy sült zöldséget husival és mégis lefogytam.
Fogyáshoz nem kell éhezni, sem étkezést megvonni. Hülyeség. Ezért tör rád éjszaka falási roham mert éhes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!