Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Valaki gyógyult már ki stressz...

Valaki gyógyult már ki stresszevésből?

Figyelt kérdés
Már évek óta binge-eating-ben szenvedek (ha fogalmazhatok így). Az utóbbi hónapokban voltak hosszabb időszakok-2-3 hetek, amikor tényleg rendesen ettem, de utána jött egy váltás és újra visszaestem. Tudom, hogy ennek pszichológiai alapja van, de jártam pszichológushoz és nem igazán segített a helyzeten. Bármi hasznos tanácsot/tippet tudtok adni? Főleg olyanok írjanak, akiknak van személyes tapasztalata+nem esik nekem, hogy "csak nem kell sokat enni". Köszönöm előre is!

2022. aug. 16. 22:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az apró célok segítettek amit magammal és az evéssel kapcsolatban állítottam.

Először pl annyit hogy napi egyszer eszem egészsegtelen kaját. De pl zoldseget, gyunolcsot, magokat rengeteget, mertektelenul.

Szoval ehhez hasonlo apro lepesek

2022. aug. 16. 22:34
 2/7 A kérdező kommentje:
És mennyi ideig tartott, amg vígleg magad mögött tudtad az egészet?
2022. aug. 16. 22:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem közben átalalult sajnos, de a stresszevés része kb 8 hónap volt. Covid és hasonlók közbejöttek, fogyás stagnálással együtt (30+ ment le összesen) és minimális t estkép és eveszavar lett belőle. Az kb 1 éve tart de nagyon a végén vagyok
2022. aug. 16. 23:15
 4/7 anonim ***** válasza:
8%

Ez jó kérdés!

Én arra gondoltam, hogy talán többet tudna segíteni pszichomókus helyett egy hivatásos hipnotizőr, aki tudat alatti programozással oldaná meg a helyzetet.

De létezik hazánkban ilyen szakember és próbálta már valaki ?!

2022. aug. 17. 00:33
 5/7 anonim ***** válasza:
72%
Én első körben áttettem a függőségem az ételről olyan dologra, ami nem káros. Elkezdtem futni, napi 5 km megvan, azzal tartom kordában a stresszt. Az ettől való függésem egyrészt kisebb baj, mintha zabálnék, másrészt ezen is lehet dolgozni, pszichológussal, de addig sem zabálok be minden nap.
2022. aug. 17. 12:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Mennyi ideig jártál hozzá? Mennyire tetted oda magad? Csak egy embert próbáltál?
2022. aug. 17. 14:29
 7/7 A kérdező kommentje:

Wow, nagyon gratulálok ahhoz a 30+ kg-hoz. Gondolom azért nagy akaraterő kellett hozzá!

Eddig 2 pszichológust próbáltam, de már nagyon bizalmatlan vagyok sajnos. És a 2.nak már el sem tudtam mondani az evéssel kapcsolatos problémáim. Mindig megfogadtam, hogy majd legközelebb, mégsem tudtam soha rávenni magam.

2022. aug. 17. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!