Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Stresszevők! Hogyan sikerült...

Stresszevők! Hogyan sikerült lefogynotok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

164cm és 62kiló vagyok és stresszevő. Elég frusztrált vagyok, nehéz szakon tanulok, alapból mindenen idegeskedő tipusba tartozom és emiatt folyton eszem. 4éve voltam 56-58kiló között, azóta fokozatosan jönnek fel rám a kilók. Ami a leginkább zavar, hogy főleg alsótestre (has, fenék, comb, csípő) hízom, felülre egyáltalán nem, vagy nagyon keveset, így elég aránytalanul kezdtem el kinézni, nagyon elzsírosodtak a combjaim, a fenekem és a csípőm, ami rendkívül megijeszt és elkeserít. Próbáltam a kalóriaszámlálást is, de maximum 1-2 hétig működött (800-1000kcal között ettem/nap) utána feladtam. Nem igazán tudom hogyan indulhatnék el, az sem segít, hogy nem igazán van időm sportolni (tanulás miatt) meg őszintén már kedvem sincs (térdeim sport miatt tönkrementek-így a nagyobb terhelést sem igazán bírom). Valami ötlet a sportra? Vagy csak diétával le lehet fogyni? Ti, hogyan jutottatok túl a stresszevésen? Van rá megoldás? Köszönöm mindenkinek a válaszokat!:)

2020. szept. 18. 21:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%

Nem tudom, követem a kérdést, én 40 kilót híztam az elmúlt években a munkahelyi stressz miatt, folyamatosan fogyókúrázok, de egy rosszabb nap keresztül húzza és vége.

Egyet tudok tanácsolni, ne várd meg, míg nagy túlsúly megy fel...

2020. szept. 18. 21:28
 2/12 A kérdező kommentje:
#1 Teljesen átérzem. Nekem is egy rossz nap, és vége mindennek. Várhatok arra, hogy újra erőt tudjak gyűjteni a belekezdéshez/ várom a következő hónapfordulót, hogy “majd most másképp lesz”.
2020. szept. 18. 21:34
 3/12 anonim ***** válasza:
80%
Én is stresszevő vagyok, a kalóriákkal nem tudok spórolni. Ezért inkább futni kezdtem. Most már 9 hónapja futok. 6 kilót fogytam bőséges táplálkozás mellett, egy kalória bevitel számlaló appot is használok
2020. szept. 18. 21:34
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem bittad, mert 1500 alatt nem eszunk. Nem csodalom. Ez fejben dol el. Ha normalisan kajalsz, es nem csak siman kevesebbet, es eleg elszant vagy, akkor le fogsz tudni fogyni. Ha nem, akkor tok mind1, a vilagon nincs ami segitene. Vagy eldontod fejben, vavy nem.
2020. szept. 18. 21:40
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a kalóriaszámlálás segít, de nem 800 kcal a napi keretem, hanem 1800. Ha sportolok, akkor több. Lehet hogy neked is bevált volna, csak nem jól választottál keretet.

Ezen kívül különféle módszereket használok a stressz csökkentésére és kezelésére, de ezek csak évek után kezdenek hatékonyak lenni.

Az oké, hogy nem futhatsz vagy ilyesmi a térded miatt, nade nem is biciklizhetsz? Lehet biciklivel járni dolgozni vagy egyetemre, és akkor plusz idő sem kell hozzá. Én így tudok fogyni a legkényelmesebben. A sport a stresszt is csökkenti.

Ettől még mindig vannak napok, amikor a stressz győz, meg a csoki, és ilyenkor a kalóriaszámlálást is teljesen elvesztem. De összességében tudok így fogyni.

2020. szept. 19. 07:19
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én érzelmi evő vagyok. Egyedül akkor nincs farkasétvágyam, ha jó a hangulatom. Már akkor is a kaján jár az eszem, ha éppen nincs semmi dolgom és unatkozom, itthon vagyok. Nagyon nehéz megállni hogy ne egyek, de nem lehetetlen. Mindig próbálom elterelni a gondolataim és lefoglalni magam akár egy sorozattal vagy könyvvel. A 800 kalória viszont iszonyat kevés. 1300-1400 alá nem érdemes menni.
2020. szept. 19. 08:20
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

1-es vagyok, nekem pl nem képes olyan mértékben csökkenteni a stresszt a sport, mint az evés. Folyamatosan kaloriaszamlalasban vagyok, viccen kívül kaphatnék dietetikus diplomát, mert elméletben mindent tudok a táplálkozásról. Mégis, amikor a főnökök vagy a munkatarsam kiakaszt, vagy projektet kell zárni, végem van és eszek, ilyenkor pedig ez eltart napokig. Utána nagyon nehéz újra elkezdeni normálisan enni, sportolni, stb. Ezért én pl hiába vagyok deficitben egy ideig, utána visszazabalom a különbséget.

Tényleg nagyon szívesen hallanék erről tanácsot, más tapasztalatot, hogy hogyan lehet kikerülni ebből a körből.... pszichológusra nekem nincs időm, ugye a munka, diéta és sport mellett erre már végképp nincs energiám, magamtól akarom megoldani.

Amit ír a Kérdező, az is nagyon igaz, hogy van ebben egy ciklikusság, hogy csinálod egy darabig normálisan (tételezzük fel, hogy normális kalóriabevitel és sport), aztán jön egy pont, ami megtöri ezt a dolgot és semmi mással nem tudod csillapítani a fésültséget, csak kajával, ami persze, hogy nem csirke lesz rizzsel.

2020. szept. 19. 08:35
 8/12 anonim ***** válasza:
79%

Munkahelyi stressz és bekajálásra nekem a következők segítenek:

(1) a szekrényemben van zöldborsókonzerv. Ennek viszonylag magas a rosttartalma. Szóval ha ehetnékem van "soron kívül", akkor ezt szoktam enni.

(Ilyen konzerv, pár hete épp nem kapható: [link] , azért jó, mert 6 g rost jut 100 g-ra, és csak 75 kcal).

(2) ha éhes vagyok, iszom egy bögre gyümölcsteát. Ettől lényegében mindig elmúlik az éhségem, és mivel nincs benne koffein, végtelen sokat lehet belőle inni.

(3) Korpás keksz. Ezt úgy szoktam, hogy 5 db-ot lerakok egy tányérra, ha elfogyott, akkor még 5 db-ot stb. Azért, mert így nem kavarom el a beírást. Ezt a fajtát szoktam venni: [link]

(4) Végszükség esetére, ha nagyon nem fog az agyam, akkor eszem egy csokis kekszet. Ilyet tartok a munkahelyi szekrényemben: [link]

Fontos, hogy kis dobozba teszem darabonként, és csak 2-3 darab van elérhető közelségben maximum. Ha a kezemben lenne ilyenkor az egész csomag, abból katasztrófa lenne.

(5) Nagyon sokat segít, ha el tudok menni ebédelni. A legközelebbi menza elég jól főz, tehát tudok levest+húst+zöldséget enni, és fenn van a neten az ételeik tápanyagtartalma is, tehát könnyen be tudom írni. Ugyanannyi kcal hideg kajával éhes maradnék.

Az látszik, hogy fel kell készülni, de azért nekem így kézben tartható a helyzet. Viszont ha nem vagyok fölkészülve, akkor a közeli kisboltban veszek péksütit meg kekszet, abból pedig sosem jövök ki jól.

2020. szept. 19. 10:20
 9/12 anonim ***** válasza:
89%

"maximum 1-2 hétig működött (800-1000kcal között ettem/nap)"

Nem csoda, hogy ezt max 2 hétig bírtad... Ez nem fogyókúra, hanem idióta koplalás.

2020. szept. 19. 12:39
 10/12 anonim ***** válasza:
80%

Nálam is hasonló a helyzet, csak én nem a stressz miatt eszek, hanem megszokásból/unalomból. Ez úgy néz ki, hogy frankón tartom a diétát, de egyszer csak jön egy kattanás (hoz valaki sütit/pizzát/KFC-s kaját, meglátok a boltba/tv-be valami nagyon finomat stb.) és akkor mintha elveszteném az eszem, zabálok. Főleg édességet. De nem ám megeszek egy valamit, hanem kilószám. És ha már dugig ettem magam, akkor később hiába tudom, hogy aznap már vissza kéne térni a diétához, úgyis mindegy alapon tovább zabálok. (A sporttal nincs gond, az minden nap van.)

Az olyan tippek, hogy tarts mértéket, meg egyél csoki helyett répát, meg relaxálj, meg tereld el a gondolataidat semmit se érnek, mert amikor rám jön a kattanás, akkor esküszöm, elborul az agyam és vége.

Sorra próbálom ki az ígéretesnek tűnő ötleteket, most az van soron, hogy hogy csak pár száz kcal-val csökkentem a bevitelem, meg hogy ha rám tör a roham, akkor gyorsan bekapok egy rágót. Ez van amikor bejön.

Szóval nagyon nehéz, ezen gondolkodok már hónapok óta.

2020. szept. 19. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!