Hogyan fékezzem a stresszevésemet, hogy aztán képes legyek lefogyni?
Stresszevő vagyok, ezenkívül soha nem voltam különösebben vékony. Két éve végre lefogytam 56 kilóra, aztán tavaly karácsonykor 58-ra híztam meg. Nyáron ingadozott a súlyom +, olykor - két kilóval. Miután az iskolaszezon elkezdődött, még rosszabbá vált a helyzet, jelenleg körülbelül ~62 kiló lehetek. Rengeteg stressz ér, legfőképpen a depresszió miatt eszek, mert az ad egy pillanatnyi boldogságot (tudom, nem megoldás semmire, de ez egy kényszer).
Mit kellene tennem? Hogyan fékezzem meg magamat? Szeretném kordában tartani a stresszevéseimet, mert napközben nem eszek szinte, majd itthon hirtelen, ami éppen van. Célom a 10 kiló fogyás, ami jelenleg elég távoli, viszont meg kell csinálnom. Ha nem most, még többet hízok. Szívesen várok tapasztalatokat, tanácsokat.
167 cm / ~62 kg
Egyrészt szokjál hozzá a napi ötszöri étkezéshez - reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora.
Másrészt vezesd, és látni fogod, hogy hol csúsznak el a kalóriák. Erre vannak internetes oldalak, ahol az adataid beírása után ki fog jönni, hogy mennyi a napi kalória kereted, és jegyezheted, hogy ahhoz képest mennyi kalóriát toltál le aznap. Nekem sokat segít a nassolás elkerülésében, hogy mielőtt bármit is a számba vennék, beírom, hogy mennyi kalória, aztán elkerekedik a szemem, amikor látom, hogy jócskán túllépem a kalória keretem, és inkább nem eszem meg.
Szerintem 167 centihez tökèletes a 62 kg:)
De amugy próbáljj meg reggelizni tízóraizni, aztán ebèd (sok fehérje mert attól jól laksz) és utánna egy uzsi ès este fele mehet egy teljes kiörlésü kenyèrböl egy szendo, esetleg tonhal salival:)
A stressz levezetéshez pedig fontos hogy ne legyèl otthon sokat ha úgy érzes hogy most tudod hogy enni fogsz; menjj el sétálni, hallgass zenèt, találkozz a barátaiddal, ismerkedj!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!