Nem megy a fogyás 1000-1200 kcal mellett, mit javasoltok?
Üdv!
Tanácsra lenne szükségem, hátha volt már valaki hasonló helyzetben. Napi szinten 1000-1200 kcalt eszem meg, kb 110-130g fehérje ebből.176 cm magas 66.5 kg 30/Ffi vagyok. Hosszú hónapok óta próbálok fogyni, de nem megy. Tudom, hogy így is nagyon alacsony a testsúlyom, de mellette nagyon zsíros vagyok, akkora csüngő csöcseim vannak ( kis gyno-val megáldva ) meg alhasam, hogy erre nem szívesen tömegelnék. Próbáltam már heti 5-6 súlyzós edzést kardió nélkül, majd heti 3 súlyzós 3 kardiót, majd heti 5 kardió utána heti 5 sulyzós edzést váltogatni, de hiába. Mások ~ 2000 kcal mellett szálkásítanak, nekem 1000-1200 kcal mellett nem megy. Mit javasoltok? Azt olvastam külföldi fórumokon a szerényes angol tudásommal, hogyha nagyon alacsony a kcal bevitel, akkor a szervezet elkezd raktározni és ezért nem fogy az ember, ennek lehet valóság alapja? Emeljem fel a kcal bevitelt? Mennyire? 1800? egyből? fokozatosan? Félek, hogy csak hízni fogok.
"Azt olvastam külföldi fórumokon a szerényes angol tudásommal, hogyha nagyon alacsony a kcal bevitel, akkor a szervezet elkezd raktározni és ezért nem fogy az ember"
Tanulmányok és metaanalízisek által évek óta megcáfolt tévhit. Ez a minden tudományos alapot nélkülöző ökörség már tényleg csak egy-két kommentmezőben képes terjedni, minket ilyenért egyetemen megbuktattak.
Ha 1000 kcal mellett nem fogysz, akkor egész egyszerűen nem 1000 kcal a beviteled. Valahol elcsúszik a kalóriaszámolás, nem iktatsz minden adatot, rosszul használod az alkalmazást, valami gebasz van. A te testsúlyoddal egyébként teljesen normális a BMI-d (mondhatni tökéletes), úgyhogy nem tudom hova erőlteted ezt az extrém, egészségtelen fogyókúrát. Egy fotó alapján többet tudnánk mondani, mert nem akarom elhinni, hogy ezekkel az adatokkal te olyan elképesztően zsíros legyél.
Valószínűleg testképzavarod van, ha meg nem fogysz egy 45-50kg nőnek is egészségtelenül kevés kalóriabevitellel, akkor rosszul számolsz, vagy rossz a mérleged.
Súlytartó kerettel, viszonylag kevesebb szénhidráttal, ezzel szemben emelt fehérjével, ami már most túlzó, ha 110-130g, elég 1,5g/tkg simán tudnál szálkásítani.
Pont erre kellene tömegelned és akkor megszűnne a csöcs, mert izom nőne ki.
Egyébként valodzinuleg a tested egesz mukodese be van lassulva es az anyagcseréd is kuka. A napi minimális alapanyagcseréd 1400 kcal korul van. Annál kevesebbet sose szabadna enned mert ugy osszezavarja a tested, hormonjaid stb mint most
1#
1000-1200 kcal. Viszonylag egyoldalú az étkezésem, 1, 2, 4, 5. étkezésem minden alkalommal ua. 3. étkezésem ami az ebéd, az szokott változni, de ott is minimális a kcal különbség. ( ált 1 tortilla + 150g csirke zöldséggel, vagy tortilla 100 csirkemell és 100g light mozarella vagy 50g rizs + 150g csirke + zöldség, vagy édesburgonáyt szoktam még ch-nak de a ch kb mindig ~ 150-200kcal, a húsokat kókuszolaj spray használatával sütöm serpenyőn az abból származó kcal minimális)
1. étkezésem saját készítésű fehérjés "süti" (zabpehely + light túró + fehérjepor + tej) ~ 130 kcal / ~ 17g fehérje
2. étkezésem ua. mint első ~ 130kcal / ~ 17g fehérje
3. étkezésem: (150g csirkemell: ~ 180kcal, 50g rizs ~ 180kcal zöldség ~ 30kcal) ~ 390 kcal ~ 38g fehérje
4. étkezésem: 1 adag iso whey zero ~ 91kcal ~ 21g fehérje
5. étkezésem: 250g zsírszegény túró ~ 178 kcal ~ 30g fehérje
Ehhez még hozzájön napi 2 kávé ami nem lehet több 100 kcal-nál, így jön ki ~ 1019 kcal és ~ 123g fehérje ( növényi + állati )
Délután lövök képet, vicces a forma, ropi lábak ropi kéz, bordák kint, nagy zsíros alhas, és csüngő csöcs. Minimális izom nyomokban felfedezhető, de elenyésző. Nagyon keskeny/rövid a kulcscsonytom meg úgy az egész csontozatom extrém vékony ezért lehetek ilyen alacsony testsúly mellett zsíros.
2# Nem gondolnám, hogy testképzavaros lennék, több mérlegen is mértem már magam, az is jól működik.
3x Tömegeltem már akkor 85kg-ra mentem fel, borzasztó volt. Anyagcserém kimondottan gyorsnak mondanám napi 2-3 székelés mellett. Én is arra gondolok, hogy az alacsony kcal miatt lehet, de nem gondolnám, hogy 1000-1200kcal mellett nem fogyok, akkor ha növelem pld 1400-ra akkor megindulna a fogyás, de kitudja, ezért is írtam ide. Igazából nagyon régóta étkezem így, és frusztrál, hogy az a pár kiló nem megy le csöcsből és hasból, hogy végre tudjak tömegelni.
7-es Vannak bajok a fejedben!
Teljesen jól nézel ki, nincs se hasad, sem nagy melled. Igen, ha leülsz, akkor hurkák lesznek, mindenkinek, neked ez inkább csak bőr. Nyilván lehetnél izmosabb, de ahhoz súlyzós edzés kell, nem fogyás.
Szerintem ezt a kèrdèst ( kèpekkel együtt) tedd a testèpítès rovatba, ebböl az alakból nagyon szèp izmos testet lehet faragni 👍
Sok sikert!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!