Miért van az, hogy a keto az egészségtelen emberek módszere, míg a vegánság az egészséges, vékonyabb emberekre jellemző?
Nyílván ez egy nagyon erős sarkítás, és valószínűleg azért is született meg bennem, mert a keto alapvetően tényleg egy fogyókúrás módszer, amit nehéz a mai életvitelbe fenntarthatóan beilleszteni, addig a vegánság sokkal inkább egy ilyen életmód és filozófia mint csupán táplálkozási irányzat, és persze emiatt kevésbé restriktív.
Sokan vagy a keto vagy a TÉNÉ módszerére esküsznek fogyásnál, és mivel két ellentétes módszerről van szó, sokszor egymásnak feszül a két tábor. Ami engem illet szerintem a siker kulcsa mindkét esetben az, hogy elhagyják az erősen feldolgozott, hozzáadott cukorral teli termékeket egyszerű szénhidrátokat.
Sok videó és külföldi fórumon való olvasgatás után mégis ez a kép alakult ki bennem.
Ti hogy látjátok ezt? Mire esküsztök?
Fogyókúrára önmagában mindkettő alkalmatlan, ahhoz kalóriadeficit kell. Ha az megvany akkor keg lehet fogyni mindkettővel.
Szóval szerintem egyeni preferencia.
Miért kell lepontozni azt, hogy nem önmagában a vegán vagy ketotól fog lefogyni valaki?
Mindkettővel lehet hízni meg fogyni is.
9, a való élet mindig kicsit árnyaltabb.
A 2-es típusú cukorbetegek nagy része el van hízva. (Nem mindenki lesz cukorbeteg aki elhízott, de döntően közülük kerülnek ki.) A keto étrend, konkrétan az alacsony szénhidrátbevitel az inzulinrezisztenciát csökkenti, jó hatással van az anyagcserére, nem hülyeség ha valaki a cukorbetegséget próbálja megelőzni. Igen, a kalóriák számítanak végső soron. És egyszerűen szubjektívan sokkal könnyebb egy diétát tartani, ha az embernek kiegyensúlyozott az étvágya, és nem egy meredek vércukor-hullámvasút hatásai ellen kell emberfeletti akaraterővel küzdenie nap mint nap. Ilyen szempontból lehet "könnyen" fogyni a ketóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!