75 nap alatt elérhetek valami változást?
168cm körül vagyok és 82kg, 25 éves lány.
Holnaptól (tipikus) szeretnék komolyan változtatni magamon és az étrendemen egy fontos dolog miatt ami 75 nap múlva lesz.
El akarom hagyni a felesleges csipszeket, energiaitalt, kávét, kólát, unalomevést.
Szombaton terembe is megyek.
75 nap alatt el tudok érni változást ha tényleg odateszem és legyőzöm magam?
Hogy ment eddig a mai nap, kérdező? :)
Tudod magad tartani az terveidhez?
Nagyjából 3 hónapja szinte azonos paraméterekkel szántam rá magam a fogyásra. 165cm 25 éves lány vagyok és akkor voltam 83kg. Az első pár héten nem számoltam kalóriákat, csak kevesebbet ettem és heti párszor gyorssétáltam vagy bicikliztem. Ezzel nagyon hamar leszaladt a súlyom 80kg-ra. Így kezdtem el május végén kalóriákat számolni. Lehet nem tűnik a legjobb megoldásnak, de a kalóriabázison a célom úgy állítottam be hogy a napi keretem nagyjából 1200kcal legyen, viszont fejben úgy tekintettem rá hogy az a minimum amit meg kell ennem, és simán túlléphetem csak ne menjek 1700kcal fölé. Így megvan a tudat hogy ha pl. 1700-at eszek még mindig deficitben vagyok, nem érzem úgy hogy valamit elrontottam és fuccs a diétámnak. Ezzel a módszerrel a kalóriabevitelem álltalában 1200 és 1700 közt mozog. Ritkán van mikor feljebb szalad, olyankor úgy vagyok vele hogy nincs olyan hogy csalónap, vagy hogy elrontottam, csak ma picit többet ettem mert jól esett. Számomra a legjobb az egészben, hogy nem vontam meg magamtól semmit. Eddig jópárszor próbáltam már fogyni liszt és cukor nélkül stb. de pár hét után kifaltam a hűtőt és befejeztem. Most egyedül annyit változtattam hogy sokkal több zöldséget és fehérjét eszek, amit lehet azt olaj mentesen készítek és nem iszok cukrosat. Ezért most igazából csak a testemre hallgatok, egy percre sem éreztem, hogy úgy megennék valamit, de nem lehet, mert simán megeszem, csak a napom további részében a makrók szerint korrigálok. Átlagban nagyjából heti 1kg megy le, de simán van hogy 12 napig meg se mozdul a mérleg majd egyik napról a másikra leszalad. Most tartok 69 kg-nál és még minimum egy 10es hátravan, eddig nem sokat sportoltam, de most már azt is szeretném elkezdeni.
Utólag még megjegyezném hogy nem vagyok dietetikus, és nem biztos hogy jól csinálom, viszont úgy érzem ezzel a módszerrel sikerül egészségesebb kapcsolatot kialakítanom az étellel.
Bocsi hogy hosszú lett, de mikor én kezdtem annyira szerettem olvasgatni hogy kinek hogy sikerült, hogy gondoltam megosztom veled. Sok sikert kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!