Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek ez sok egy napra?

Szerintetek ez sok egy napra?

Figyelt kérdés
150 g lecsó kolbász, egy teáskanál mustár, 4 db közepes sárga barack, 2 szelet trappista sajt, 20 g pulyka sonka, 2 cukormentes zabrudi, körömpörkölt krumplival 1 tányér.. Ez nagyon hizlaló?

2022. júl. 10. 15:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

súlytartáshoz a kalóriát nézve ez rendben van

de csupa szemét, vitamin se sok

2022. júl. 10. 16:58
 12/16 anonim ***** válasza:
78%
Nemcsak a kalória számít, hanem még sok egyéb. Sokféle teória van, olyan is, ami szerint ez nem annyira rossz, kérdés, hogy napon belül milyen elosztásban fogyasztottad. A körömpörkölt például egyáltalán nem rossz, ha kollagént akarsz enni ráncok ellen, de semmiképp ne vacsora legyen. Az se mindegy, mi a körömpörkölt és a krumpli aránya. A napi menüdben nem sok a szénhidrát és a cukor, ez egyébként pozitív. Szóval attól is függ, milyen más céljaid vannak a nettó fogyáson kívül. Ja és hogy mozogtál-e ehhez valamit.
2022. júl. 10. 21:06
 13/16 anonim ***** válasza:
51%

A kollagén egy alsórendű fehérje, amit a szervezeted hiány esetén képes előállítani, ha elegendő aminosavat juttatsz be különböző fehérjeforrásokból, ezért a körömpörköltre kollagénforrásként gondolni teljesen abszurd és tudománytalan.

"Sokféle teória van, olyan is, ami szerint ez nem annyira rossz, kérdés, hogy napon belül milyen elosztásban fogyasztottad. A körömpörkölt például egyáltalán nem rossz"

Nem tudom, hogy a Nők Lapján és a különböző ketogén facebook csoportokban milyen teóriák terjednek, de aki szerint a körömpörkölt, a lecsó kolbász, a zabrudi és a többi ultrafeldolgozott koleszterinbomba "nem rossz", az egyetlen dietetikai/gasztroenterológiai szakirodalmat nem olvasott el az elmúlt 20 évben.

"A napi menüdben nem sok a szénhidrát és a cukor, ez egyébként pozitív"

Miért pozitív? A szénhidrát egy makrotápanyag, ami magában semmilyen információt nem hordoz az egyén étrendjéről, se a kevés szénhidrát, se a sok szénhidrát. A szénhidrát esetében a forrás a lényeg, hiszen nem mindegy, hogy zöldségekről és gabonákról beszélünk, vagy csokiról és péksütiről. A cukor esetében a helyzet ugyanez, ugyanis amivel gond van, az az ipari élelmiszerekben lévő hozzáadott cukor. A gyümölcsök cukortartalma (fruktóz) például egyáltalán nem problémás.

"Szóval attól is függ, milyen más céljaid vannak a nettó fogyáson kívül. Ja és hogy mozogtál-e ehhez valamit."

Ezzel az étrenddel a célja maximum valamilyen hiánybetegség vagy kórkép előidézése lehet, más reális magyarázatot nem tudok elképzelni. A lecsó kolbász, a körömpörkölt és a zabrudi semmennyi mozgástól nem lesz értékelhetőbb tápanyagforrás.

2022. júl. 10. 21:34
 14/16 NTBS ***** válasza:
49%
Ha sokat mozogsz akkor jó.
2022. júl. 10. 22:07
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez bőven több, mint 2000kcal
2022. júl. 11. 00:30
 16/16 anonim ***** válasza:
Én most nem akarok itt bele vágni a sok teóriába, de teljesen laikusan ( inkább nemi ismerettel de esküszöm itt már nem merek szólni :)) ) , azt tanácsolom, ha nagyon vonz a hús , házias ízek, akkor készíts csirkemellbol porkoltet :) paprikával, hagymával, fokhagymával, én néha gombát is teszek bele :) és ezt növényi alapú , pl vörös lencse, borsó , csicseri tésztával eszem. Van benne szénhidrát is., de mégis jobban jössz ki :) Vagy legtöbb nap tojás reggelire, sok zoldseggel csirke ebedre, vacsira valami hasonlo a pörkölthoz, mivel nagyon gyors az anyagcserem es Tuti éhes leszek mire elalszom , aztán amiatt nem tudok aludni, inkább megelozom es eszek egy olyan vacsit ami ki is tart addig. . ( bár igen ez nem mindenkinek jó ) És igen néha napján eszem sutoben sült császár szalonnát krumplival is :) de tartom a súlyom. A lényeg, hogy figyelj magadra. A táplálékoddal próbáld bevinni a szükséges tápanyagokat . Sok zöldség, könnyebb húsok, az én szervezetem pl folyamatosan zöldséget kíván . Ha nagyon húsra vágyom, szoktam venni sima szeletelt sonkát . Egy két szelet után jól vagyok, de közben nem vittem be sokat és tápanyag szempontbol sem rossz . Aztán ha néha nap egy csülök porkolthoz van kedved, hat hajrá :) de azt is mértékkel, tehát mondjuk egy adag :) bármit lehet, de mellette tarts mértéket, illetve figyelj arra amire a szervezetednek szüksége van, illetve mozogj , nem feltétlen fogyás miatt, de jót fog tenni étel feldolgozás szempontbol is :)
2022. júl. 11. 02:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!