Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A nők hány kilótól számítanak...

A nők hány kilótól számítanak kövérnek?

Figyelt kérdés

Nyílván ez alkat és magasság függő, de alapvetően úgy érzem, hogy nagyjából 70-80 kg-ban lehet meghúzni ezt a lélektani határt.

A 70-80 kgs hölgyek, azért már a nagyobb darab, kövérebb kategóriába tartoznak, főleg, hogy a női átlag magasság úgy 165cm. Szóval általában az 50-69 kg számít kívánatos tartománynak, nem?

Ti mit gondoltok erről?

2022. júl. 6. 11:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
64%

Bazeg, akkor az asszonynak 54 kilónak kellene lennie 74 helyett.

Talán így majd rá tudom venni, hogy lefogyjon végre, hisz ezt mondja a tudomány! Az mondjuk kevésbé tetszik, hogy a BMI szerint nekem meg 85 kilónak kellene lennem a 105 helyett, pedig amikor annyi voltam, akkor egy deka izom nem volt rajtam sehol.

Lehet, hogy ez a BMI és egyéb súlyszámolgatós téma merő marhaság és hozzájárul ahhoz, hogy az ember rosszul érezze magát a bőrében, pedig nem is lenne rá oka?

2022. júl. 6. 14:32
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Nem merő baromság, csak átlag. Ha tudod, mit jelent, tudod, mit várhatsz tőle és mit nem.
2022. júl. 6. 15:15
 13/18 anonim ***** válasza:
67%

Én 160 cm vagyok most 59.5 kg

Picit híztam munkahely váltás miatt, nem érzem magam kövérnek de 60 felett már annak érezném

Most kezdtem diétázni-sporolni

53 szeretnék lenni

Hivatalosan 54 az ideális nekem

2022. júl. 6. 15:18
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Kezdjük azzal, hogy el szokás különíteni (legalább) két súlytöbbleti kategóriát, és persze lehet variálni és dobálózni a szavakkal, de a kövért azt nem az enyhébb, hanem a durvább kategóriára szokás mondani. Magasság mínusz százig (oké, hogy nem az a karcsúsági ideál), de nem lehet belekötni a súlyba, mert ha vki nem lapos deszka, vagy csak kicsit sportosabb, akkor az máris annyi. Afölött lehet beszélni bármiféle súlytöbbletről, de magasság mínusz 90-ig lehet finomkodni, hogy túlsúlyos, galamb, ducika, husika, molett, stb. Senkire nem mondjuk 5-10 kiló feleslegig, hogy kövér. Utána már talán mondhatjátok...
2022. júl. 6. 16:48
 15/18 anonim ***** válasza:
81%
153 cm vagyok, 43 kilósan nagyon vékony lennék szerintem. 52 körül vagyok, nem érzem magam kövérnek, 34es ruhákat hordok. Edzek, van rajtam valamennyi izom, persze nem óriási tömegben.
2022. júl. 6. 16:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Csontsürűsegtől is függ ismerek egy nőt ránézel max 60 kilót mondanál valójában meg 80
2022. júl. 8. 11:45
 17/18 anonim ***** válasza:

Általánosságban elmondható, hogy magasság -100 az még normàlis kategória. Tehát pl az én esetemben pl 175cm nő vagyok/75 kgig normál a súlyom bmi szerint, ami jó támpont lehet, ha valaki nem tudja meddig kellene fogynia.

Sokan már akkor, 75kilósan is mondták az ismerősök hogy milyen csinos vagyok, ne fogyjak tovább, végül 67kilón álltam meg, nem megy tovább a fogyás, koplalni meg nem tudok és nem is akarok még pár kg mínuszért, így is sokat fogytam az elmúlt években.

Egyáltalán Nem érzem magam kövérnek hiába vagyok közel a 70 kilóhoz. A magasság nagyon sokat számít ilyenkor. Rendszeresen edzek is. + Voltam kövér tudom milyen az.

A hízásnak is vannak fokozatai.

Pl ott a túlsúly pl magasság-100+20-25kgnál több kg az már úgy emlékszem elhízottnak = kövérnek számít. Esetemben ez pl 90kg felett van.

De az otthoni tükör minden esetben megmondja az igazat a tulajdonosának, másra meg úgysem tartozik.

2022. júl. 8. 13:57
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az egyik exnőm 80 kilós volt, amikor ismerkedtem vele, és hezitáltam, hogy túl vékony az ízlésemnek. 188 cm magas élsportoló. Semmi zsír nincs rajta, tiszta izom, szálkás minden testrésze.

De ismertem 60 kilós lányt is, aki enyhén molettnek tűnt, mert a súlya nagyrészt zsírból tevődött ki, ami sokkal kisebb sűrűségű anyag, mint az izom. Emellett a testtömeg eloszlásától is nagyban függ, hogy valaki kövérnek tűnik vagy nem. A fenéken, combon, háton lévő hús sokkal esztétikusabb egy nőn, mintha pl. a hasán koncentrálódik, miközben vézna lábai vannak és csoffadt felsőteste.

Szóval nem a súly számít, hanem az arányok és a test anyagminősége.

2022. júl. 13. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!