A nők hány kilótól számítanak kövérnek?
Nyílván ez alkat és magasság függő, de alapvetően úgy érzem, hogy nagyjából 70-80 kg-ban lehet meghúzni ezt a lélektani határt.
A 70-80 kgs hölgyek, azért már a nagyobb darab, kövérebb kategóriába tartoznak, főleg, hogy a női átlag magasság úgy 165cm. Szóval általában az 50-69 kg számít kívánatos tartománynak, nem?
Ti mit gondoltok erről?
Megválaszoltad a kérdésed.
Húgom 182 cm magas, ő elég sovány lenne 70 kilóval, így 80 kilósan tökéletes.
Unokatesóm 160 cm, ő elég erős lenne 70 kilóval. Szerintem a magasság mínusz 100-110 cm az ideális, alkattól és izomtömegtől függően.
Egyetértek az elsővel. Én 177 centi vagyok, 82 kiló és tökéletesen érzem magam a bőrömben, heti 4x járok crossfitre évek óta, sokkal kevesebbnek tűnök, mert izmos vagyok.
Egyébként meg teljesen mindegy ki hány kiló, a tükör a legjobb indikátor. De az átlag izomtalan magyarnak teljesen jó a BMI által belőtt ideális súly.
Szerintem 100 felett, már fixen azt lehet mondani egy nőre, hogy túlsúlyos. Feltéve, ha ehhez a legszélsőségesebb magasságot veszem, ami közel 2 méter.
Szerintem is az az ideális, hogy *magasság*-110. Tehát, ha én vagyok 159 cm akkor 49 kg az ideális.
Persze az alkat is sokat számít(hat) optikailag.
Szerintem meg nagyon testalkat függő. 170centi vagyok, voltam 65 kg és mindenkitől azt hallgatam, hogy nagyon vékony vagyok, nem normális stb. Most vagyok 80, de nagyjából most átlagos a testalkatom. Sokat edzek régóta, ez is közrejátszik. Viszont, van olyan ismerősöm, aki 170 centi mint én, és 75kilósan ducibban néz ki mint én most.
De alapvetően szerintem is 100kiló felett már ducibbnak mondható egy nő, még ha kövérnek nem is, mert szerintem a kövérség ott kezdődik mikor már valaki durván túlsúlyos.
Számít a magasság, izom, zsír %
De úgy általában 165 cm mellé 70 kg tól már duci. Nekem a legjobban tetsző testalkat a 170/55 vagy 60.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!