Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » -30kg mennyi idő alatt számíta...

-30kg mennyi idő alatt számítanak reálisnak, mennyi belefektetett idővel?

Figyelt kérdés

130kg vagyok jelenleg, 186 centivel.

Másfél évvel ezelőtt meghalt a húgom, édesanyám pedig annyira magát okolta a történtekért, hogy pszichiátriára került, aztán mikor egyetlen napon nem tudtam hazamenni meglátogatni, öngyilkos lett (jövőhéten elsz 1 éve). Azóta sem tudtam feldolgozni a történteket, hetente többször járok pszichiáterhez, gyógyszereket, nyugtatót és hangulatjavítót szedek, párom és barátaim próbálnak támogatni, ami nagyon sokat segít.

Viszont az elmúlt időszakban nagyon elhagytam magam. 110 kg voltam, eleve elhízottnak számítottam, de most főleg. Abbahagytam az edzést, a kosárlabdát, szinte sehova nem megyek még egy 5 perces kis sétára sem az utcában, reggeltől estig inkább bele vetettem magam a(z) (irodai) munkámba mert úgy éreztem, az teljesen elzár az életemtől, emellett több alkalommal elkapott és elkap pánikroham, legtöbbször véletlenszerűen, előjel nélkül.

Most változtatni akarok. Tudom, hogy nem akarnának így látni engem sem a húgom, sem az édesanyám, ezért változtatni akarok. Le akarok fogyni, ha kell bármit megteszek ezért. Jelenleg fél 8tól délután 5ig dolgozom és egy hete délután hazafelé menet sétálni szoktam, ami kb 55-60perc összesen, azaz kb 6 után érek haza általában. Ha csak ide tudok beszorítani otthoni edzést, nekem az is tökéletes, csak nem tudom, mit kellene ahhoz hogy fogyjak.

Van otthon 1, 1.5 és 3kg-s kis súlyzóink, meg 1-1 kg-s boka/csukló súlyunk, ezeket tudom még hozzá használni.

Mit ajánlotok, hol rakathatnék össze egy edzéstervet? Hogyan motiválhatnám magam, hogy folytassam, ne szálljak ki?

2022. jún. 9. 08:42
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

én is 130 kg voltam, de 173 cm és nő, és szinte pont egy év alatt ment le nekem 30 kg. A következő 30 meg 2 év alatt, az már nehezebb volt.

Szerintem a legfontosabb, hogy az étkezést betartsd, anélkül nem fog menni. Én egy excel fájlban vezettem, hogy mit eszek (az ismétlődő dolgokat egy idő után másolni tudtam), és kb 1400 kalóriát ettem. Azért kb, mert volt olyan nap, hogy 1200 jött csak össze, de olyan is, hogy pl vendégség miatt 16-1700 is. De ha jól veszem ki a szavaidból, te férfi vagy, neked ez kevés kalória lenne, szerintem 17-1800 körül kezdjél, aztán majd meglátod.

Az első évben én csak gyalogoltam, de NEM sétáltam, hanem tempósan, tehát 10 km megvolt 2 órán belül. Emellett pedig vettem egy ellipszis trénert, és esténként 1 sorozatrésznyit (40 perc) használtam.

Utána már a második évben kezdtem el mást is edzeni, amit azóta is tartok, heti 5 sport, és az étkezésemre még mindig figyelek, de azért már 1800 kalória körül eszek, néha többet is. Nem jött vissza 5 év alatt, amit leadtam.

2022. jún. 9. 09:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit szeretnék mondani, hogy jönnek majd ilyenekkel, hogy heti 1 kilóval számolj, és 30 hét alatt le fog menni, de NE számíts erre. Biztos vannak ritka kivételek, akiknek igen, de általában NEM.

És az a baj, hogy emiatt sokan elvesztik a motivációt, és abbahagyják.

Nekem az első hónapban NYOLC kiló lement, de végig azt ismételgettem magamban, hogy ez csak víz, ez csak víz, mert tudtam, hogy ha a továbbiakban is erre számítok, csalódni fogok. És igen, a második hónapban 2 kg ment le, aztán volt olyan, hogy egy hónapig SEMMI.

De akkor is ki kell tartani, Hosszú távon kell nézni, mert hosszú távon működik a dolog.

2022. jún. 9. 09:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A nagy része a fogyásnak az étkezés. Én pont 30 kilót fogytam, kevesebből de alacsony is vagyok.

Az első 10 kiló lement 2 hónap alatt még 5 kiló még 2 hónap alatt. Nekem utána betegeskedés miatt szünet votl, de még kb fél év kellett plusz 10 kilóhoz. A maradék 7 (összesen 32 ment le) meg egy év alatt fokozatosan, lassan. Néha sok, néha semmi.

Én mellé edzőterembe jártam, de a sportban kb annxi a lényeg hogy legyen barmi plusz hogy ne terheld az izuleteket

2022. jún. 9. 10:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, amin keresztülmentél, sok erőt kívánok, hogy fel tudd dolgozni.

Szerintem nagyon jó ötlet, hogy magad jobbá tételét tűzted ki célul. Youtubeon keresgélj tornákat, sétálj minden nap, ha teheted. De a mozgás csak 30 százalék, sokkal több múlik az evésen. Ajánlom a kalóriabázist, és kezdj el olvasgatni, milyen az egészséges étrend. Ásd bele magad alaposan, szerintem jót fog tenni, hogy leköti a figyelmed.

2022. jún. 9. 16:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2022. jún. 9. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!