Hogyan tudnék nagyobb erőt belefektetni a röpiben lévő ütéseimbe?
Nagyon régen játszottam, kicsiként szép ütéseim voltak (10 évesen kb) most 20 vagyok, elég gyenge testfelépítésű, de vannak nálam gyengébb lányok akik így is mesterieket ütnek, legyen az az ütés bármilyen (szerva, lecsapás, stb)
Hogyan tanulhatnék meg én is erőseket ütni? A felső szervám szégyenletes. ._.
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat. A kötekedők kérem hagyjanak engem békén.
Nem vagyok röplabdás, viszont sokáig bokszoltam. Ott a nagy ütés titka a pontos technika, az egész test megfelelő használata (tehát nem az erő az elsődleges tényező!). A röplabdában is szerintem ez lehet a lényeg, ha ütésekről van szó. Szerintem nézegess videókat, hogy egyes helyzetekből hogyan kell szakszerűen ütni a labdát (a youtube-on biztosan vannak oktatóvideók), és először az alapmozgást drillezd be, később pedig gyorsíts rajta. Ha már magabiztosan meg tudod választani a megfelelő szöget/időzítést stb., akkor lesz erős az ütésed.
Utólag is bocsánat, hogy csak így, "a pálya széléről" írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!