Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehetséges egyáltalán lefogyni...

Lehetséges egyáltalán lefogyni? Sikertörténeteket írnátok?

Figyelt kérdés
Mindenkitől azt hallom a családomban, hogy ők nem bírják sehogy lefogyni, ami rajtuk van(igaz nem sok felesleg), de valahogy a fogyás egy teljesen képtelen dolognak állítják be, és lassan én is annak érzem.

2022. jún. 20. 08:40
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

19. Sokan vannak akik egyáltalán nem figyelnek oda semmire , zabálnak amit akarnak, reggeli ebéd vacsora, édességek, csipszek napi szinten, mégsem híznak, mert gyorsabb az anyagcseréjük. ( Szerencsések)

Aki pedig valaha volt kövér és lefogyott, nem ideig óráig diétázik és sportol, hanem élete végéig rá van erre kényszerülve, mert egyéb esetben rohamtempóban visszahízik. Ez a tudatosság, mentálisan igen megterhelő tud lenni, és igen, sokszor belefárad az ember.

Én 3 év alatt fogytam le, és bizony nem volt akkora buli. Rengeteg mélypontom volt, ami nem csak a fogyást kísérte végig, volt már a súlytartás óta is, és ez lesz egész életemben.

Lehet ítélkezni, csak abszolut nem intelligens dolog. Egy kis empátia kellene szoruljon az emberekbe. Jobban belegondolni a másik helyzetébe.

+Nem mindenkinek van ám lehetősége arra, hogy megválogassa mit eszik. Mire pedig lenne sajàt keresete, már függővé válik, évtizedes szokásokat pedig nagyon nehéz megváltoztatni hosszútávon. ( Persze nem lehetetlen, csak sok időbe telik, és így is lehetnek visszaesések)

Pl rengetegen vannak akik kisgyerekkoruk óta kövérek, mint pl én is, akár mozgás mellett is, és nem válogathatnak mit esznek, mert nem kapnak mást otthon. + Szülői minta sincs előttük milyen a megfelelő étrend. De Ezt amúgy is ki kell tapasztalni.

Egy ember rengeteg problémaval szembesül ezek kapcsàn, mire a sikeres fogyás útjára tud lépni.

2022. jún. 21. 14:30
 22/30 anonim ***** válasza:
59%
Kiemelted a társadalom legszerencsésebb 1%-át, aki bármit ehet, mégis vékony és sportos, gondolom egészséges is meg gyors az anyagcseréje, meg állítólag repülni is tud. A maradék 99%-al mi lesz, amiben pl én is beletartozom?
2022. jún. 21. 14:35
 23/30 anonim ***** válasza:

Mi lenne? Nagyon ügyes vagy, gratula. De ettől még nem kell átmenni bunkó paraszt üzemmódba, lenézni azokat akiknek súlyfeleslegük alakult ki, és lebecsülni azok munkáját akik le tudtak fogyni.

Egyébként, ha te már a születésedtől kezdve mindig ilyen tökéletes tudatos táplálkozó voltál, hogy sosem volt súlyfelesleged, honnan tudod egyáltalán, hogy hízékony vagy e?

2022. jún. 21. 14:44
 24/30 anonim ***** válasza:
0%
Magyarországon a vekonyok szerencsések? Ez egy új hír. Járjal vékony férfival akkor majd te is talán lefogysz. De , ha még okosat is találsz akkor biztos. Tartós fogyás napi 1kg kb. megterheles nélkül.no edzés!!
2022. jún. 26. 11:54
 25/30 anonim ***** válasza:

24.

Én nem járogatok senkivel, mivel házasságban élek közel 11 éve. A 3,5 éves életmódváltásom alatt pedig lefogytam, súlyt tartok, nincs szükségem már fogyásra.

A Napi 1kg fogyás pedig kamu.

2022. jún. 26. 13:39
 26/30 anonim ***** válasza:
89%

#24 Napi 1 kg? Az igen.

Na ekkora hülyeséget is rég halottam.

2022. jún. 26. 14:52
 27/30 anonim ***** válasza:
29%
Mert maga béna és buta , attól még másik tudja a receptet.
2022. jún. 26. 14:54
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
UI. A bibliában kb.100x van leírva , hogy hülyék ne olvassák, de úgy látszik ezt csak a zsidók értették meg. Náluk a lányok sem olvashatják.
2022. jún. 26. 14:58
 29/30 anonim ***** válasza:
59%

Nem olvastam el a válaszokat, csak a kérdést, igy arra reaglánék.

A fogyás legelőször is fejben dől el.

Akarat, kitartás, motiváció. Ez a 3 dolog az alap pillére annak, ha valaki fogyni szeretne.

Nagyon fontos, hogy olyan életmód váltás legyen, ami egy életen át tartható. Ha pár hónapig, vagy évig kínozza magát az ember, mert megvon mindent amit szeret, az nem lesz fentartható állapot.

Ismerek olyat, aki elkezdett fogyókúrázni. Kb mindent megvont magától, aztán egyszer megivott egy fél liter sima kólát. Mikor megitta, kétségbe esett, hogy hú na most aztán oda a diétája, és elkeseredetségében be ment egy mekibe és tele zabálta magát.

Ez egy példa volt arra, hogy nem diétázni kell, hanem fenn tartható életmód váltást kialakítani.

Egyéni kérdés az is, hogy kinek mennyi, milyen intenzitású mozgás szükséges. Gondolok itt arra, hogy egy 170 cm magas, 130 kilós hölgy ne akarjon futni, mert egy életre hazavágja az izületeit.

Munkámból adódóan nagyon sok siker történetet tudnék írni kérdező, de ezzel te nem leszel előrébb.

Először függetlenedj fejben minden ezzel kapcsolatos negativitástól. Ne foglalkozz azzal ki mit tesz, ki mit mond. Mindig a célod legyen előtted.

Ha ezt sikerült helyre rakni, második lépcső a kitartás. Nem ördögtöl való dolog a kalória számolás, minden csomagolt termékre rá van írva, mennyi kalóriát tartalmaz 100 gramm. Ha nem tudod, kalóriabázis a neten a segítségedre lesz.

A tested napi kalória szülségletét rengeteg internetes kalkulátorral ki tudod számolni. Van egy kalória mennyiség, ami fogyást fog eredményezni, van egy ami a súlyod megtartására irányul, és van egy amivel hízol.

De elárulom, egy 6 órás alvással kb 300-400 kalóriát éget el a tested.

Tehát próbálj olyan dolgokat enni amit szeretsz, és fent tartható.

A mozgás, edzés, kardió stb, csak arra jó, hogy esetlegesen több kalóriát tudsz enni. Ezért is javasolt a testmozgás, mert igy szabadabban ehetsz azt amit szeretsz de el is égeted a mozgással a plusz kalóriákat. Ezzel el is értünk a fentarthatóság kérdéséhez, sőtt ki is fejtettem azt.

Ami még talán hasznos ha azonosulsz, egy olyan emberrel, akire példaképp tudsz tekinteni, hogy " na én is valahogy így szeretnék kinézni ".

Persze ne a testi adottságokat akard, csupán az alakot.

Remélem tudtam segíteni. Sok sikert kívánok neked.

2022. jún. 26. 15:18
 30/30 anonim ***** válasza:
23%
Biztos a legdagadtabbak tudják fogyás titkát.😄
2022. jún. 26. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!