Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Üres levest (leveskockából)...

Üres levest (leveskockából) gyakorlatilag korlátlan mennyiségben lehet enni?

Figyelt kérdés

2022. jún. 19. 16:42
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
37%
Nem járnál jobban, ha pl csirkemellből, bezöldségezve, kicsit sózva, borsozva készítenél egy levest? És csak a levét ennéd. Finomabb is lenne és egészségesebb is. Előre le lehetne főzni, s olyan alkalmakra betenni a hűtőbe, mikor már nagyon éhes vagy.
2022. jún. 19. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/31 anonim ***** válasza:
63%
inkább rendes levest egyél, borzasztó egészségtelen a leveskocka. puffszt, sós, vizet tart vissza. nem ajánlom
2022. jún. 19. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/31 anonim ***** válasza:
43%
Bárcsak a cukortól vagy transzzsíroktól ódzkodna annyira az átlagember, mint a teljesen ártalmatlan aszpartámtól vagy nátrium glutamáttól... Terjednek az interneten a forrásmegjelölés nélküli nlcafé szintű cikekk az ízfokozók és édesítőszerek veszélyeiről, miközben millió elhízott cukorbeteg országában élünk.
2022. jún. 19. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/31 A kérdező kommentje:

#14

Ebbe nem akartam belemenni, de jogos.


Mivel ezt tényleg olyan alkalmakra gondoltam, mikor már nem kéne enni, de mégis hiányérzetem van, akkor nem szívesen állnék neki pancsolni, főleg, hogy ott van benne ez, az amaz, de ne nyúljak hozzá, csak a levét...


De nem fogok naponta levest enni nyilván...

És úgy érzem, ez a kérdés durván túl lett itt bonyolítva.

2022. jún. 19. 20:11
 15/31 anonim ***** válasza:
Túl lett bonyolítva. Más, kifinomultabb konyhákban normális hogy szinte minden nap valami levest esznek, ramen pho stb, és nagyjából ugyanaz van a rendes alaplében mint a kockásban, csak a rendes amit csontokból, zöldségekből, ízületekből főznek sokkal finomabb és tápanyagdúsak.
2022. jún. 19. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/31 A kérdező kommentje:

"csak a rendes amit csontokból, zöldségekből, ízületekből főznek sokkal finomabb és tápanyagdúsak."


Csak én ilyeneket nem tartok itthon. Mert nem szoktam venni.

Csak színhúst veszek (csirkemellet leginkább, mivel a többi már aranyárban van), zöldségnek hagyma, paradicsom, paprika, uborka...

Hagymát, fokhagymát belefőzöm levesbe is, de az ilyen karalábé, petrezselyem, fehérrépa, zeller, és egyéb nyalánkságokat nem tudom leerőszakolni a torkomon, a szaguktól is rosszul vagyok, nem kényszerítem magamra.

És a rendes levesbe, amit pl borsóból, répából, krumpliból főzök (ami nem sűrűn van), ha nem is leveskockát, de delikátot minimum szoktam tenni...

2022. jún. 19. 22:02
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én lecsót szoktam csinálni "üresen". Csak az alap zöldségeket rakom bele, hagyma, paprika, paradicsom és só bors, kis vegeta. Gyorsan megvan, telít, sós, van íze, van benne egy kis rágni való is, de szinte alig van kalória tartalma.
2022. jún. 20. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/31 A kérdező kommentje:

#18

Azt mondjuk szeretem én is, sztem a nyáron gyakori lesz :)

2022. jún. 20. 09:45
 19/31 anonim ***** válasza:
77%

" de az ilyen karalábé, petrezselyem, fehérrépa, zeller, és egyéb nyalánkságokat nem tudom leerőszakolni a torkomon, a szaguktól is rosszul vagyok, nem kényszerítem magamra."



És ugyanezt viszont örömmel megeszed aromák formájában (felerősített mű-ízzel) a kockában?

2022. jún. 20. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

"És a rendes levesbe, amit pl borsóból, répából, krumpliból főzök (ami nem sűrűn van), ha nem is leveskockát, de delikátot minimum szoktam tenni..."



Akkor olvasd el ezt a cikket! Gasztronómiai Stockholm-szindrómában szenvedsz! Ahhoz ragaszkodsz, ami bánt téged, ami ártalmas.


[link]


CSak pár bekezdést idézek belőle...


"Civilizált világunk hemzseg a drogfüggő állatoktól, amelyeket senki sem gyógyít. A dílereket sem körözik. A kutyák és a macskák, haszonállatok tömegei élnek műaromamámorban a legismertebb tápszereknek köszönhetően. A nagyipari tápkeverékek kellemetlen alapízét ugyanis száz meg száz aromatrükkel fedik el a gyártók, másképp az állat hovatovább nem venné észre, hogy táplálékkal áll szemben.


Az aromaipar „friss, fűszernövényes szénára” emlékeztető ízt ajánl például a marháknak (HerbaromL), „harmonikus, vaníliás-tejes ízvilágot” a sertéseknek (NectaromP). A csont- és halliszt mellékízének kasírozására állítólag a MastaromP egészen kiváló. Jószághizlaláshoz gyakran használnak mesterséges édesítőszert, mert ez – más szubsztanciapótlókhoz hasonlóan – azt üzeni az emésztőrendszernek, hogy készüljön fel dús szénhidrátok, zsírok, egyebek emésztésére. Amikor a szervezet az ígértnél szegényesebb tápot kap, vagyis becsapták, a fölöslegesen termelt nedvek kielégületlenséget, savasodást, pszeudoéhséget okoznak. Az emlős még több tápot kér, hisztérikus éhsége támad, elégedetlenség vesz rajta erőt. Így lesz szenvedélybeteg a hízósertés: egyre több műtápot kér, függővé válik, természetellenesen felpumpálódik.


Hasonló folyamatok mennek végbe akkor, amikor egy főemlős „lájtos” termékeket, aluljáró-pogácsát, gyümölcsjoghurtot, zacskós levest fogyaszt, esetleg az ismert gyorséttermekbe jár. Epres joghurtjába fűrészporból készül a növényi eredetű aroma (alkohol, víz és más adalékok hozzáadásával). A világ egyik legdrágább fűszerével, a vaníliarúddal díszített fagylaltosdobozból vanilines fagylaltot kap, mely aromát a papírgyártás melléktermékéből állítják elő. A négyadagos zacskós leves két gramm dehidratált húsgranulátumot („száraztyúkot” tartalmaz, ami hét gramm tyúkhúsnak („nedves tyúknak” felel meg. Mivel ennyi húsból senki sem főzhet négy emberre tyúklevest, számos adalékra van szükség. A vegyészek nem is levesnek, hanem „hasonló oldatnak” nevezik.


........


........


Világszerte nő, nálunk meg kétségbeejtő arányokat ölt az ipari készítmények fogyasztása a háztartásokban és az éttermekben.


„Korszerű rágóanyagnak” nevezte el ezt a fajta ételt Jürgen Dollase, a Frankfurter Allgemeine szakírója: ha ehhez valaki túlzottan hozzászokik, az igazi ételt idegennek fogja érezni, ízlése infantilizálódik, ami persze fontos előfeltétele az engedelmes fogyasztói tömeg előállításának.


..........


.........


Az emlősnek létfenntartó ösztöne az ízlelés: így tudja megkülönböztetni a táplálékot a nem tápláléktól. Az alig vagy nem táplálékkal „dezinformált” ember viszont elveszti az iránytűt: nem tudja többé, mi az igazi és mi a hamis. Megszokja az értéktelent, sőt megszereti, ragaszkodni kezd hozzá, hagyományként kezdi ápolni, s ezzel lassú, de biztos önpusztításba kezd. Ez a gasztronómiai Stockholm-szindróma."

2022. jún. 20. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!