Saláta korlátlanul ehető? (diéta alatt)
1400-1800 kcal között mozog most az etrendem. 1400 kcal-ra szeretném csokkenteni, ezért a saláta adagot emelném minden étkezés mellé, vagy egy etkezesnek tartalmasabb saláta lenne a menü.
Tehát a kérdés az, hogy diéta alatt salatabol korlátlan mennyiség fogyasztható?
Nem tudom neked mi a nagyon sok sali. Semmiből sem jó nagyon sokat enni.
De ahogy írtam már a túl sok zöldség nagyon megterheli a bélrendszert, főleg ha mellé sok rostosat és teljeskiőrlésűt eszel.
Ha éhes maradsz, akkor túl keveset eszel. Egyél normálisan.
1400 kalória túlságosan kevés.
5: Inkább te okoskodsz. Nem mondtam, hogy baj van a zöldséggel és a teljeskiőrlésűvel és a rostokkal, csak a mértéktelen fogyasztásukkal.
Majd gondolj erre 10-20 múlva a bél- vagy gyomortükrözésen. :)
Azért salátából nem eszik meg az ember 5 kilót... Más zöldségből van, aki igen. Szerintem az ő dolga, én sosem éreztem vágyat rá, hogy lecsökkentsem a zöldségbevitelemet, max. most ketogén diéta mellett van ilyen szál, de a zöldségimádat is elég jól tartja magát :D 1 kiló zöldség nekem pl. nem mindennap elég, az nem egy nagy mennyiség. De pl. jégsalátából nehezen ennék meg ennyit :) Elkészített salátából pedig semennyit, mert olyat nem eszem. De hogy mi bajom lenne 1-2 kiló zöldségtől... Jó bélflórám van hozzá. A zöldségek nem nagyon rostdúsak, egyáltalán nem a fő rostforrásaim :D Persze, aki nem bírja őket, az ne egye, de alapból nem szokott gondot okozni a sok zöldség annak, aki zöldségkedvelő.
Az 1400-ról nem tudjuk megmondani, hogy kevés-e, nem ismerjük a kérdezőt. Van, akinek ez teljesen jó érték. Nekem viszonylag lassú fogyáshoz ennyi kellene (pedig gyors az anyagcserém és edzek, de ez még nem teszi hatalmassá az energiaigényemet... s van, aki kigyúrt fickóként ennyivel fogy, mert neki elég takarékos a szervezete), viszont ennyivel éheznék. Bonyolult dolgok ezek, a kérdező remélhetőleg tudja, mit csinál. Nálunk valamivel több rálátása van s ő érzi. Adatok nélkül pedig fogalmunk sem lehet, hogy ez neki mennyi.
Ami a kérdést illeti, csak ismételhetek mást: ha öntetes, esetleg sajtos-miegymásos salátát értünk saláta alatt, abból nem mindegy, mennyit eszel (bár ha összességében kihozol egy jó napot, a makrókon s tápanyagokon belül ehetsz, amennyit akarsz), normál salátából (szénhidrátszegény zöldség) nehéz túlmenned a kereteken, persze arra is van határ. De amíg fér s jólesik, mehet.
A sok saláta alatt kb 200-250g salit értek. Ha mást is rakok rá, azt lemérem (kcal).
És köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!