Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most hogy is működik ez?

Most hogy is működik ez?

Figyelt kérdés
Minden kalkulátor csak a magasságot, kort, nemet, súlyt és aktivitást kérdezi. Az érthető hogy ha valakinek 2000kcal a napi igénye és 1500-at eszik és iszik, fogyni fog. De azokkal mi a helyzet akiknek 2000 az igénye, megesznek 4000 körül és mégis csontsoványak? Van csomó ismerősöm aki nem mozog, állandóan zabál, mégis sovány és ha akarna se tudna hízni? Hova tűnik az az energia? Nem emésztik meg teljesen?

2022. jún. 17. 11:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%

Olyan embert nem ismerek, aki 4000 kalóriát megeszik minden egyes nap, mellette nem mozog, nem sportol, mégis csontsovány. 4000 kalóriával maximum testépítők, hatamas izomtömeggel rendelkező versenyzők nincsenek többletben, de még azt is nehezen képzelem el 110-120 kg alatt.

Ez azért általában egy nagyon szép dajka mese, hogy "haver, én nem csinálok semmit, nincs időm sportolni se, csak zabálom a pizzát a hamburgerrel, megkajálok minden nap 4000 kalóriát, mégis vékony vagyok". Általában ezek az emberek azok, akik egyik nap 4000 kalóirát esznek, másnap 1800-at, harmadik nap 2600-at, negyedik nap 3500-at, ötödik nap 1700-at, és így tovább. Nincsenek tartós kalóriatöbbletben, ezért nem híznak. A hangsúly a "tartós" szón van.

De mondom, aki tényleg konzisztens napi 4000 kalória mellett is sovány, az biztosan sportoló vagy nehéz fizikai munkát végző egyén.

2022. jún. 17. 11:22
 2/11 A kérdező kommentje:
Ilyen az exem is. Csontsovány csajszi, állandóan csak nasit evett meg gyorskaját, de ha nem is 4000kcalt, jelentősen többet mint amire szüksége volt a szervezetének. Nem csalhatott, mert kb csak retyóra ment nélkülem. Egész nap csak feküdt és filmezett.
2022. jún. 17. 11:36
 3/11 anonim ***** válasza:
60%

Itt jönnek be a hormonok, genetika és társai.

No meg valszeg ő kihagyta a reggelit, ebédet vacsorát és csak nassolt. Úgy pont kb a napi keretét viszi be, csak egeszsegtelenul

2022. jún. 17. 11:55
 4/11 A kérdező kommentje:
Nála nincs olyan hogy reggeli, ebéd és vacsora. Konkrétan egész nap eszik, mert mindig éhes. Mint akinek bélférge van, nagyon durva. Én meg veszek egy nagyobb levegőt és hízok 2 kilót. -.-
2022. jún. 17. 12:07
 5/11 anonim ***** válasza:
73%
Mérd két héten keresztül minden nap a kalóriáját, és a testsúlyát. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire ingadozó a kalóriabevitele az ilyen embereknek, és nincsen tartós kalóriatöbbletben, valójában ezért nem hízik, nem valamilyen misztikus csoda miatt.
2022. jún. 17. 12:14
 6/11 A kérdező kommentje:
Egyszer számoltam, volt nap mikor csak 500+ volt, máskor 1000. De deficitbe sose ment át. Napi 5x2 sajtburger lazán megvolt neki, ami magában 3000kcal és a sültkrumplit meg egyéb dolgokat nem is számolom bele. Töménytelen mennyiségű chips, csoki stb.
2022. jún. 17. 12:18
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Számold neki két hétig, ha ennyire érdekel. Majd meglátod.
2022. jún. 17. 12:20
 8/11 anonim ***** válasza:
60%
Jó, az exed egy csoda. Na és? Ezzel előrébb vagy? Neked ugyanúgy a kalóriakeretedet kéne betartani, ha fogyni akarsz, mert te nem vagy csoda. Minél előbb elfogadod, hogy a genetika nem igazságos, annál hamarabb érsz el valamit.
2022. jún. 17. 12:58
 9/11 A kérdező kommentje:
Persze, elfogadom és tartom is az 500 deficitet. Csak kiváncsi vagyok hogy ez miként működik. Mert mi van ha valaki ilyen alkat és nem kell diétáznia? Na meg hova tűnik a sok kalória? Nem raktározódik zsírként hanem kikakálja vagy mi?
2022. jún. 17. 14:01
 10/11 anonim ***** válasza:

Gyors az anyagcseréjük, rohadt nagy mázlijuk van, és ennyi.

A rokonságomban is van ilyen. Otthonról dolgozik, gyakorlatilag semmit sem mozog mert a bevásárlást is más intèzi helyette. 4-5-6000 kcalt simán megeszik naponta ( 2 hónapig minden nap számolta is, mert kíváncsi volt rá, ő se értette miért nem hízik), sültkrumpli, húsok, tészták, rizs, hagyományos péksütik, sajt nagy mennyiségben, zsíros fehétlisztes, kenyér, szalámik, kechup, majonéz, mekis kaják, pizza, olajos magok nagyobb mennyiségben stb stb, ilyeneket eszik, a napi szintű 3-6 tábla csokiról és 4-5 zacskó csipszről nem is beszélve. 180 centi és 55kg az illető. Egész életében így evett és soha!!!! nem volt ennél nagyobb a súlya.

Én meg persze èvekig vért izzadtam hogy lefogyjak, szigorú diéta, napi 2 óra sport+ megnövelt aktivitás, ennél többet már tényleg nem vagyok képes tenni ezért, és nagy nehezen a 67kilómat épphogy tudom tartani (175centihez.) De amint lazítanék kicsit, máris felugrik 3-4 kg 1 hónap alatt. így ezt inkább nem teszem meg.

Hát sajna ez van. Én meg vele szemben nagyon hízékony vagyok, pocsék az anyagcserém.

2022. jún. 17. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!