Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ki hogy tartja a súlyát?

Ki hogy tartja a súlyát?

Figyelt kérdés

Állandó jojó effektus van nálam.

Pl 87-ről lefogytam 57 kg-ra tavaly.

Most sajnos 76 kg vagyok..

Egyszerűen rámtör az evés, nem tudom kizárni.

Már nem tudom mit tegyek, nagyon zavar, hogy nem tudok kitartó lenni.

De, ha belegondolok, hogy egész életemben vonjak meg magamtól szinte mindent.. bírom egy darabig és újra hízni kezdek.

2022. jún. 13. 21:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Szintentartó kalóriabevitel. Ez a nyitja. Mozogj plusz-mínusz 200/300 kcal bevitelen, tarts a súlyodat, táplálkozz kiegyensúlyozottan, egészségesen. Az ember nyilván nem lehet élete végéig folyamatos fogyókúrában, folyamatos szigorú diétában, folyamatos kalóriadeficitben. Ezért baromság az összes extrém fogyókúra, mert lefogyni könnyű, azonban arra nem tanítanak meg a divatdiéták, hogy mi legyen utána, hogyan étkezz változatosan szintentartó kalóriakeret mellett. Ezt kell neked is megtanulni.
2022. jún. 13. 22:18
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Nem kell mindent megvonni. Semmit nem kell megvonni. Miért nem eszel a kalóriakereteden belül? Bármi beleférhet.
2022. jún. 13. 23:03
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
Nem vonok meg magamtól mindent, de nem is eszem meg egyben a fél doboz fagyit vagy tábla csokit, ha elkezdem. Sokat mozgok és sok zöldséget, gyümölcsöt eszek, amiket szintén nagyon szeretek.
2022. jún. 13. 23:31
 4/11 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudatos fogyókúra miatt, hanem teljesen függetlenül jelenleg olyan az életem, hogy abban vagy napi 7-8 km gyaloglás (rendes emelkedőn is), vagy 15-20 km biciklizés benne van. Nem bírok annyit zabálni, hogy ne legyek mégis lassú fogyásban, pedig már nem akarok. Korábban végeztem fizikai és kerti munkákat, szintén ez volt a helyzet. Kettő között viszont voltak évek, amikor lakásba költöztem, és tulajdonképpen számítógép előtt üléssel telt a nap. Előtte vékony fiú voltam, aztán néhány év alatt 30 kilót híztam, valahol félúton lett volna az ideális. Most egy éve kb. havonta fogyok egy kilót, úgy hogy közben tényleg rengeteget eszek, 87-88 kiló vagyok most, de az nekem már jó.

Tudom, hogyha valakinek nincs meg a valós miértje, akkor elég nehéz csak úgy rávennie magát, hogy napi több órát "mesterkélten" mozogjon, pedig akkor ehetne pukkadásig.

2022. jún. 14. 00:23
 5/11 anonim ***** válasza:

Én ugyanúgy diétázom mint fogyás alatt, és havi 1 csalónapot tartok, szintén ez is ugyanúgy megvolt fogyás alatt is.

Nos igen, ez is egy folyamat, mentálisan, fejben átkattanni, én már elfogadtam azt a tényt, hogy sajnos nagyon hízékony vagyok és igen, egész életemben diétáznom kell, és mozognom, ahhoz, hogy ne hízzak vissza. Ez van.

Nekem szűk 3 év után tulajdonképpen egyszer csak teljesen megállt a fogyás 67kilónál, lassan 6 hónapja, és azóta sem mozdul. Ami végülis nem tragédia mert ez is normál súly a magasságomhoz:)

Szóval nekem a szervezetem megoldotta a súlytartást. A megszokott diétámmal amivel eddig fogytam, már nem fogyok de nem is hízom:)

További fogyáshoz Enni nem tudok és nem is akarok ennél kevesebbet, a mozgást is kimaxoltam úgy érzem, ennél többet edzeni se kedvem, se időm , se energiám nincs, azért élni , szórakozni, pihenni is szeretnék, nem akarom hogy az egész életem ekörül forogjon, úgyhogy így maradok.

2022. jún. 14. 02:01
 6/11 anonim ***** válasza:
Sajnos nem mértem magam 5 éve, de érzem hogy egy csomó felesleg van rajtam, nehezebben mozgok, és kis séta után is lihegek.
2022. jún. 14. 04:38
 7/11 anonim ***** válasza:
58%
Életmódváltás. Nincs olyan hoy eléred a célt és akkor aggahagyod a 'fogyókúrát'. Olyan szokásokkal kell fogyni amit tudsz tartani hosszútávon. Én 33 kilót fogytam, kb egy éve tartom is. Mivel alacsony vagyok, alapvetően nagyon keveset ehetek, a zsemle, banán stb meg ugyanakkora a nagy es alacsony kaloriaigenyu emberkenek js. Szoval konnyu lenne tulenni magam átlagos dolgokbol. Ezert en szamolom a kaloriakat, ugyanazt a fogyási keretet tartom mint amivel elértem a végső súlyt. Azzal a kulonbséggel hogy buliban, eseménykor stb engedek a kísértésnwk, iszom pár pohárral, mwgkóstolom a sütit. Ezeket nem szákolom. De kb ezek miatt lesz a defixitből súlytartás
2022. jún. 14. 07:01
 8/11 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy eszem, mint a diéta alatt, csak beiktattam egy kb 300 kalóriás köztes étkezést. A sport is megmaradt, heti háromszor 5K futás.
2022. jún. 14. 08:49
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem számolom nagyon szigorúan a kalóriákat napi szinten, csak úgy, hogy átlagban legyen jó nagyjából (valamelyik nap pár százzal több, valamelyik nap kevesebb). Mellette amennyire lehet aktív vagyok (hetente 5-ször futás, gyalog megyek szinte mindenhova).
2022. jún. 14. 09:59
 10/11 anonim ***** válasza:
36%
Nem érdekelnek a kalóriák, eszek, amit megkívánok és heti 3-4x elmegyek futni vagy bringázni.
2022. jún. 14. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!