Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Folyton kívánom a sajtot,nagyo...

Folyton kívánom a sajtot,nagyon sokat eszek belőle, mit tegyek hogy ne kívánjam annyira?

Figyelt kérdés

2022. jún. 8. 22:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
79%

Egészségesnek semmiképpen nem nevezném a sajtokat, vagy egyéb tejtermékeket. Nyilván a minőségi sajtokkal olyan hatalmas dietetikai probléma nincs, de a rendszeres (pláne a rendszeresen túlzásba vitt) tejtermékfogyasztás a különböző vizsgálati anyagok alapján rejt némi kockázatot, elsősorban onkológiai és kardiológiai szempontból:

[link]

[link]

Ez a két tanulmány talán tud arra sarkalni téged, hogy ne edd minden nap degeszre magad sajttal még akkor se, ha az esetleg minőségi (bár nem hiszem, hogy van lehetőséged minden nap barlangban érlelt, méregdrága nemes sajtokat enni kiló számra). Ettől függetlenül szerintem simán beleférhetnek a sajtok az étrendedbe, csak ne told túl. A mértékletes tejtermékfogyasztástól minden bizonnyal semmi problémád nem lesz.

2022. jún. 9. 09:11
 12/19 NTBS ***** válasza:
Csökkentsd folyamatosan a mennyiséget, idővel nem fog hiányozni.
2022. jún. 9. 10:16
 13/19 anonim válasza:
39%
A sajt egészséges dolog.
2022. jún. 9. 10:28
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg az árát :D Nekem ez többnyire segít.
2022. jún. 9. 12:29
 15/19 anonim ***** válasza:
23%
Èn akkor kívántam mindig, mikor nem ettem húst.De akkor a vajat is gyakran kívántam.Kàlcium-vagy zsírhiànyra gondolnék
2022. jún. 9. 15:39
 16/19 A kérdező kommentje:
többen írtátok a kalcium hiányt, mivel lehet azt be juttatni? 😄
2022. jún. 9. 17:44
 17/19 anonim ***** válasza:
59%

A modern társadalmakban rendkívül ritka az az ember, aki kálcium hiányban szenved. Én már sok éve foglalkozom dietetikával, de még egyszer sem találkoztam ezzel a problematikával. A csapvíz, és a legkülönbözőbb élelmiszereink tele vannak kálciummal. Konkrétan az első világ embere élete folyamán konstans "kálciumtúladagolásban" van. Szakmailag ezt nyilván nem így determinálják, de a lényeg ez. Egyedül talán állóképességi versenysportolóknál tudom elképzelni a kálcium hiányának felmerülését, vagy bizonyos felszívódási problémákkal, esetleg daganatos megbetegedéssel rendelkező egyéneknél, de átlagos, egészséges személyeknél nem. Menj el egy laborvizsgálatra, és ha gondolod nézes meg, de valószínűtlennek tartom, hogy kálciumhiányos állapotban lennél. Ettől függetlenül érdemes tudni, hogy a tej, a szardínia, a tofu nagyon jó kálciumforrás.

Lehet, hogy sokan elhiszik a Nők Lapja és a különböző ezoterikus szennylapok ökörségeit, miszerint ha kívánsz egy ételt, akkor az abban található tápanyagokból szenvedsz hiányt, és a tested így üzen. Ez nettó tudománytalanság. Bárcsak így működnek a táplálkozástan. Ha így lenne, akkor nem vesztegettem volna az időmet egyetemen. Mi a helyzet azokkal, akik egész nap tömik kívánják a cukrot, a zsíros kajákat, a junk foodot, a pékárut? Ők glükóz és koleszterin hiányban szenvednek, és a testük így üzen nekik minden nap? Vagy rájuk nem vonatkozik ez a bölcsesség?

Szimplán csak szereted a sajt ízét, finom, megszoktad. Tényleg ízletes a sajtot, én is egészen szeretem, sok ételhez fel lehet használni, magában is nagyon finom. Ritka, aki nem szereti a sajtot. Nyugodtan fogyaszd mértékkel, de a 11. válaszban belinkelt vizsgálati anyagok alapján tényleg nem érdemes túlzásba vinni a tejtermékek bevitelét.

2022. jún. 9. 18:07
 18/19 anonim ***** válasza:
31%

"Mi a helyzet azokkal, akik egész nap tömik kívánják a cukrot, a zsíros kajákat, a junk foodot, a pékárut? Ők glükóz és koleszterin hiányban szenvednek, és a testük így üzen nekik minden nap?"

Elég szar dietetikus vagy, ha még erre sem megy a válasz...

Igen, nekik a testük így üzen minden nap, csak éppen hibásan, mert betegségből, rossz táplálkozásból vagy egyéb okból adódóan felborult az a bizonyos érzékeny rendszer.

Ha én minden nap letolok két liter kólát, akkor a testem hiányként fogja értékelni, ha az X+1. naptól nem teszem, mert az volt a "normális", hogy minden nap megvolt az extra cukor és koffein.

2022. jún. 9. 19:05
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a szervezetben van egy jelző rendszer, ami ezért felelős? Oké! Tanulmány? Metaanalízis? Valami szakmai hivatkozás erről? Vagy elolvasták egy femina.hu cikket és egy facebook bejegyzést, aztán az alapján ontod magadból az okosságokat?
2022. jún. 9. 19:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!